EIX CRONOLÒGIC

Timeline created by viktoriia
In History
 • 476

  CAIGUDA DE L'IMPERI ROMÀ

  La caiguda de l'Imperi Romà va ser l'any 476 al segle IV d.C
  Els guerrers bàrbars van atacar a l'Imperi quant aquest estava en crisis.
 • 570

  EL NEIXEMENT DE MAHOMA

  Mahoma és el profeta de l'Islam va néixer el 26 d'abril de 570, La Meca, actual Arabia Saudita. Era l'últim dels missatgers enviats per Déu. Es va morir el 8 de juny de 632 als 62 anys.
 • Oct 10, 732

  BATALLA DE POITIERS

  La batalla de Poitiers o coneguda també com la batalla de Tours va tenir lloc el 10 d'octubre de l'any 732. Entre les forces comandades pel líder franc Carles Martell i un exèrcit islàmic comandat per l'emir Abd-ar-Rahman a prop de la ciutat de Tours, França.
 • 800

  CORONACIÓ COM EMPERADOR DE CARLEMANY

  L'any 800 Carlemany tornà a Roma per restablir-hi el Papa en les seves funcions, pertorbades per desordres locals, i el dia de Nadal fou coronat emperador. El 806 Carlemany dividí els seus estats entre els seus tres fills. Morí el 20 de gener de 814 a Aquisgrà.
 • Nov 8, 843

  TRACTAT DE VERDUN

  El Tractat de Verdun va ser signat el dia 11 d'agost del 843 per Lotari I, Carles el Calb i Lluís el Germànic, fills de Lluís el Pietós i néts de Carlemany per tal de repartir-se els territoris dividits del regne dels Francs.
 • Nov 8, 843

  FI DE L'IMPERI CAROLINGI

  A Carlemany va morir, només li va sobreviure un fill. Quan es van repartir el regne entre els fills, ja no tenien tant poder i van conquerir-los els territori
 • 885

  ATAC VIKING

  El Setge de Paris del 885–86 va formar part de l'atac víking efectuat al llarg del riu Sena, dins del regne de la Francia Occidentalis. El setge va ser l'esdeveniment més important del regnat de Carles el Gras i va suposar un gir inesperat en la dinastia carolíngia i en la història de França.
 • 1000

  EL NOU MIL·LENNI

  A l'edat mitjana etiquetem un mil·lenni, els primers segles van ser obscurs, just els posteriors de la caiguda de l'imperi Romà d'Occident