Eix crobològic història de la esclavitut dels Estats Units

 • Guerra d’ independència dels Estats Units

  La guerra d'Independència dels Estats Units va ser un conflicte bèl·lic que va enfrontar les Tretze Colònies britàniques originals a Amèrica del Nord contra el Regne de Gran Bretanya. Va passar entre 1775 i 1781, finalitzant amb la derrota britànica a la batalla de Yorktown i la signatura del Tractat de París.
 • Signatura de la constitució EUA

  Trenta-cinc dels cinquanta-cinc delegats, que van estar presents a la Convenció Constitucionalista, van signar la Constitució dels Estats Units el 17 de setembre de 1787 a Filadèlfia.
 • Abraham lincoln guanya la elecció

  L'elecció es va dur a terme el dimarts 6 de novembre de 1860. En una competència a quatre bandes, la butlleta del Partit Republicà d'Abraham Lincoln i Hannibal Hamlin va sortir triomfant. L'elecció de Lincoln va servir com el principal catalitzador de la Guerra Civil nord-americana.
 • Guerra Civil Americana

  Va ser un conflicte bèl·lic internacional que, a més d'afectar el conjunt d'Europa, inclourà la Guerra de la reina Anna a l'Amèrica del Nord, així com accions de pirates i corsaris a les despeses de l'Amèrica espanyola. En aquesta confrontació, a més de la successió a la corona hispànica.
 • Abolició oficial esclavitud

  És una doctrina que defensa l'anul·lació de lleis, preceptes o costums relacionats o relatius a l'esclavisme.
 • Lleis Jim Crow

  Les lleis Jim Crow van ser unes lleis estatals i locals als Estats Units, promulgades per les legislatures estatals blanques, les quals eren dominades pels demòcrates després del període de Reconstrucció entre 1876 i 1965.
 • Rosa Parks

  Rosa Louise McCauley Parks va ser una activista afroamericana, figura important del moviment pels drets civils als Estats Units, en especial per haver-se negat a cedir el seient a un passatger blanc i moure's a la part posterior de l'autobús a Montgomery, Alabama, de desembre de 1955.
 • Ruby Bridge primer dia d’escola

  Ruby Nell Bridges Hall va ser la primera nena afroamericana a assistir a una escola de «blancs» l'any 1960. Tres anys abans, diversos adolescents, entre ells Dorothy Counts, havien intentat integrar-se a l'estat de Carolina del Nord.
 • Llei pels Drets Civils.

  Es refereix als moviments que van aparèixer als Estats Units d'Amèrica (especialment als estats del sud, entre els quals Mississippi, Alabama, Arkansas i Geòrgia hi destaquen) amb l'objectiu de prohibir la discriminació racial contra els afroamericans i reestablir el seu dret a vot.
 • mor Martin Luther King

  L'assassinat de Martin Luther King, Jr. va ocórrer a Memphis, Tennessee el 4 d'abril de 1968, quan tenia 39 anys. Martin Luther King és abatut d'un tret al cap per un franctirador mentre saluda els seus seguidors des del balcó del motel Lorraine.