L´ANTIC EGIPTE

  • 7000 BCE

    arquitectura

    L'arquitectura de l'antic Egipte inclou algunes de les estructures més famoses del món: les grans piràmides de Gizeh i els temples de Tebes. Els projectes de construcció estaven organitzats i fundats per l'estat amb finalitats religioses i commemoratives, però també per reforçar el poder del faraó. Els antics egipcis eren constructors destres; fent servir eines i instruments de mesura simples però efectius, els arquitectes podien construir grans estructures de pedra amb cura i precisió.
  • 3500 BCE

    Art

    Els antics egipcis produïen art per a servir finalitats funcionals. Durant 3500 anys, els artistes es van adherir a formes artístiques i iconografia que es desenvolupaven durant l'Imperi antic, seguint un conjunt estricte de principis que resistien la influència estrangera i el canvi intern.[127] Aquests estàndards artístics -línies simples, siluetes, i àrees planes de color combinades amb la característica projecció plana de figures sense indicació de profunditat espacial.
  • 3200 BCE

    Desenvolupament històric

    L'egipci és una llengua afroasiàtica septentrional relacionada de prop amb l'amazic i el semític.[96] Té la documentació més llarga que qualsevol altra llengua, i ha romàs en ús escrit des del 3200 aC fins a l'edat mitjana i com a llengua parlada per més temps. S'identifiquen dues fases majors: l'egipci primerenc, agrupant l'egipci antic i mitjà (egipci clàssic), i l'egipci tardà, que inclou les fases de neoegipci, demòtic i copte de la llengua
  • 3200 BCE

    Escriptura

    L'escriptura jeroglífica data del 3200 aC, i està composta per cap a cinc-cents símbols. Un jeroglífic pot representar una paraula, un fonema, o un determinatiu silenciós; i el mateix símbol pot servir per a diferents propòsits en diferents contextos. Els jeroglífics eren una escriptura formal, feta servir sobre monuments de pedra i tombes, que podien ser tan detallats com els treballs d'art individual.
  • 3000 BCE

    COM ES VA CREAR L´ANTIC EGIPTE

    Va començar amb la unificació d'algunes ciutats de la vall del Nil, al voltant de l'any 3200 a. C., i convencionalment es dóna per finalitzada l'any 31 a. C., quan l'Imperi romà va conquistar i absorbir l'Egipte ptolemaic, el qual va desaparèixer com a Estat. Aquest esdeveniment no va representar el primer període
  • 1985 BCE

    imperi mitjà

    Els faraons de l'Imperi mitjà van restaurar la prosperitat i estabilitat del país, estimulant un ressorgiment de l'art, la literatura, i els projectes de construcció monumental.[38] Mentuhotep II i els seus successors de l'11a dinastia van legislar des de Tebes, però el visir Amenemhet I, en assumir la corona al començament de la 12a dinastia pels volts del 1985 aC,
  • 332 BCE

    Dinastia ptolemaica

    Al 332 aC, Alexandre III de Macedònia (Alexandre Magne) va conquerir Egipte amb una petita resistència dels perses i va ser benvingut pels egipcis com a alliberador. El govern grec establert pels successors d'Alexandre, els ptolemeus, es basava en el model egipci i la nova capital d'Alexandria.
  • 31 BCE

    com van derrotar a cleopatra

    Segons la versió més coneguda, es va suïcidar deixant-se mossegar per un àspid (cobra egípcia), encara que en altres versions ofertes per historiadors romans, Cleòpatra es va enverinar utilitzant un instrument o un ungüent tòxic.
  • 31 BCE

    batalla de actium

    La batalla de Accio​, o también llamada "batalla de Actium", se produjo el 2 de septiembre del año 31 a. C.,entre la flota de César Octavio, comandada por Agripa, y la de Marco Antonio y su aliada Cleopatra, frente al golfo de Ambracia y el promontorio de Accio.En este contexto llegamos al inevitable desenlace: la batalla de Actium 2 de septiembre, 31. La victoria marítima del formidable militar ante Antonio y Cleopatra tuvo como resultado el fin de la contienda entre los dos herederos de César.
  • tecnologia

    En tecnologia, medicina i matemàtiques, l'antic Egipte va assolir un estàndard relativament alt de productivitat i sofisticació. L'empirisme tradicional, com evidencien els papirs d'Edwin Smith i Ebers (c. 1600 aC), està acreditat per primer cop a Egipte, i les arrels del mètode científic també es poden seguir enrere fins als antics egipcis. Els egipcis van crear el seu propi alfabet i sistema decimal.