Edat moderna

By il.lia
 • Period: 1400 to 1500

  Renaixement

  El renaixement és una nova concepció de l'art que es va desenvolupar els dos primers segles de l'edat moderna. El renaixement està fortament vinculat amb l'Humanisme. El Renaixement té inici al segle XIV a Itàlia, però es comença a desenvolupar i expandir a l'edat moderna, en els segles XV i XVI. Raó per la qual diem que el renaixement forma part de l'edat moderna.
  Leonardo Da Vinci i Rafael entre altres van ser pintors de l'època.
  Etapes: quattrocento (1400) i cinquecento (1500)
 • Period: 1400 to

  Renaixement-filosofia-humanisme

  L'escultura es caracteritza per:
  -Proporció
  -Volum, profunditat i perspectiva
  -Realisme i detalls
  -Harmonia
  -sentiments i expressivitat
  La pintura es caracteritza per:
  -Colors
  -Personificació de la mitologia
  L'arquitectura es caracteritza per:
  -Simetria
  -Harmonia
  -Elements clàssics
  -Senzillesa i poca decoració.
 • 1453

  Caiguda Constantinoble

  Caiguda Constantinoble
  Constantinoble era una ciutat important de l'imperi romà perquè estava molt ben situada estratègicament entre Europa i Àsia. L'any 1453 la ciutat va ser conquerida pels otomans. La caiguda d'aquesta ciutat suposa la fi de l'imperi romà, marcant el final de l'edat mitjana i la transició de l'edat moderna.
 • 1470

  Església San Lorenzo

  Església San Lorenzo
  Obra arquitectònica feta amb tècnica d'arquitravat i voltat. La localització actual és Florència, la plaça de Sant Llorenç. Destinada a usos religiosos amb característiques de l'humanisme.
 • 1482

  Naixement de Venus

  Naixement de Venus
  El naixement de Venus és un quadre del pintor italià Sandro Botticelli. Està realitzat en tremp sobre tela. Va ser pintat entre el 1482 i 1486.
 • 1490

  Home de vitruvi

  Home de vitruvi
  L’home de Vitruvi és un dibuix realitzat per Leonardo da Vinci. Representa una figura masculina en dues posicions de braços i cames.
 • 1492

  Descobriment d'Amèrica

  Descobriment d'Amèrica
 • 1492

  Colom arriba a Amèrica

  Colom arriba a Amèrica
  Els Reis Catòlics paguen el viatge per obrir una nova ruta comercial que arribi a l'Índia, ja que la ruta del Mediterrani és controlada pels musulmans i la d'Àfrica pels portuguesos.
 • Period: 1492 to

  Edat moderna

  Etapa històrica de la nostra història
 • 1498

  L'últim sopar

  L'últim sopar
  És el darrer àpat que Jesús va compartir abans de ser crucificat. Es commemora a cada missa i especialment a dijous sant.
 • 1499

  La pietat

  La pietat
  La Pietat del Vaticà o Pietat és un grup escultòric en marbre realitzat per Miguel Ángel entre 1498 i 1499. Les seves dimensions són 1,74 per 1,95 m. Es troba a la Ciutat de Vaticà.
 • 1501

  David

  David
  El David és una escultura de bronze de 158 cm d'alçada, obra de l'escultor italià Donatello. L'obra va ser realitzada al voltant de 1440 per encàrrec de Cosme de Mèdici
 • 1502

  Tempietto

  Tempietto
  És una obra molt important en el renaixement i va ser construïda en el Cinquecento el 1502 per Donato d'Angeló Bramant.
 • 1503

  La Mona Lisa

  La Mona Lisa
  La Mona Lisa es troba al museu de Louvre, es va dibuixar un esbós del quadre i després va aplicar l'oli diluït en oli essencial. Té una mirada que et segueix.
 • 1504

  David Miquel Àngel

  David Miquel Àngel
  El David de Miquel Àngel és una obra artística construïda entre el 1501 i 1504 és al costat de dues altres obres una de les tres millors obres de Miquel Àngel.
 • 1506

  La Gioconda

  La Gioconda
  La Gioconda, o també coneguda com a Mona Lisa, és una pintura pintada per Leonardo da Vinci l'any 1503-06. És un retrat pictòric d'una dona. No té sense celles, ja que es creu que l'autor va deixar l'obra inacabada, té una expressió enigmàtica i ambigua, i un somriure enigmàtic. Es diu que els seus ulls segueixen a aquell a qui mira el quadre.
  Es considera renaixentista perquè té molt realisme i les proporcions humanes són exactes.
 • 1506

  Basílica de St. Pere

  Basílica de St. Pere
  Aquesta figura arquitectònica consta d'una gran riquesa decorativa, a més a més de representar alguns efectes de llum. Està dissenyada per arquitectes com Rafael i més.
 • 1511

  Creació d'Adam

  Creació d'Adam
  La pintura anomenada creació d'Adam s'inspira en el moment que Déu va crear el primer home, la pintura la va pintar Michelangelo.
 • 1548

  Teoria Heliocèntrica

  Teoria Heliocèntrica
  Nicolau Copèrnic un astrònom polonès, conegut per la seva teoria heliocèntrica que havia estat descrita ja per Aristarc de Samos, segons la qual el Sol es trobava al centre de l'Univers i la Terra, que girava una vegada al dia sobre el seu eix, completava cada any una volta al seu entorn. Després de molts anys va finalitzar el seu gran treball sobre la teoria heliocèntrica on explica que no és el Sol el que gira al voltant de la Terra sinó al contrari.
 • 1554

  Perseu cap de Medusa

  Perseu cap de Medusa
  Perseu amb el cap de Medusa, també anomenada el Perseo de Cellini, és una escultura realitzada en bronze per Benvenuto Cellini.
 • Invent: El paracaiugudes

  Invent: El paracaiugudes
  El paracaigudes és un dels invents més importants de l'Edat Moderna, el va dissenyar Leonardo da Vinci el 1595, però el va crear Louis-Sébastien Lenormand el 1783. El paracaigudes té un propòsit senzill, alentir objectes o persones en moviment ràpid. La tela atrapa l'aire i retira l'objecte o el subjecte al qual està unit. Aquest invent s'utilitza actualment per a esports, usos militars, curses d'arrossegament, avions i viatges espacials.
 • Dones a l'Edat Moderna

  Dones a l'Edat Moderna
  -Les dones estaven sotmeses primer al pare i després al marit.
  -No tenien accés a les universitats.
  -Els homes eren els que heretaven el béns.
  -No podien treballar, només tenir curar de la llar i els fills. En el segle XVII van haver-hi més dones en l’àmbit de la cultura i la ciència
 • Period: to

  El barroc

  El Barroc una etapa cultural d'Occident. Va ser degut a les seves lluites religioses d'Europa. Aquesta nova cultura contrastava amb la mentalitat del Renaixement com podria ser l'humanisme, el classicisme. Va ser a Itàlia (Venècia), França, Anglaterra, Alemanya (Leipzig, Hamburg)
  Característiques:
  Volum
  Contrast
  Grans escultures
  Corbes
  Més complexitat
  No proporcionalitat
  Dinamisme
  Il·luminació
  Integració
  Excessiva decoració
 • T. de Santa Maria

  T. de Santa Maria
  És un lloc molt important religiós. Es considera una obra arquitectònica que representa al renaixement. Es situa a Todi (Itàlia).
 • Apol·lo i Daphne

  Apol·lo i Daphne
  És una escultura que captura de forma intensa les emocions, retraten les diferents etapes dels seus canvis. Està creada per Gian Lorenzo Bernini.
 • Period: to

  La guerra dels 30 anys

  La guerra dels trenta anys és un conflicte entre les monarquies europees que més endavant desencadena altres conflictes com la guerra entre França i la monarquia hispànica. La causa de tot això és que totes les monarquies cada vegada tenien més poder i tenien més a l’abast recursos per poder lluitar contra altres països i així aconseguir més territori i més poder, i fer-se cada vegada un país més fort econòmicament i socialment.
 • El rapte de Proserpina

  El rapte de Proserpina
  És una escultura que es caracteritza per l'acció en el moviment, l’expressió del sentiment extrem al rostre i per les seves línies corbes i obliqües.
  Esta feta per Gian Lorenzo Bernini.
 • Constanza Bonarelli

  Constanza Bonarelli
  És un dels treballs més personals de l’artista, representa l’esposa del famós Matteo, un dels companys de feina de Bernini. Bernini no va descuidar els detalls acurats que juguen un paper important per donar vida a les seves figures.
 • Period: to

  La guerra dels segadors

  El 7 de juny de 1640 va començar com una revolta dels pagesos contra els soldats i tropes del rei, ja que mentre aquestes tropes combatien contra les tropes franceses els camperols els havien de proporcionar allotjament i aliment. La guerra va portar al Govern català a demanar ajut a França. Aquesta contesa va acabar l'11 de setembre de 1652, per tant va durar dotze anys, va finalitzar amb el tractat dels Pirineus, quan Castella va oferir les comarques del nord de Catalunya a França.
 • Rellotge de pèndola

  Rellotge de pèndola
  Christiaan Huygens va ser un matemàtic, físic i astrònom neerlandès inventar el rellotge de pèndola a l’any 1656. El rellotge de pèndol és important perquè té l'avantatge de mesurar el temps amb exactitud, encara que no es poden utilitzar com rellotges portàtils, ja que si es mou afecta al moviment del pèndol. Va ser considerat fa uns segles, un símbol d'elevada riquesa, nivell social i cultural i de classe alta.
 • La Ronda de la Nit

  La Ronda de la Nit
  En aquesta pintura les postures són amb moviment i l'ús de la llum li dóna un equilibri que captivarà a l'espectador. És una obra de Rembrandt
 • Venus del mirall

  Venus del mirall
  Observem una dona nua vista d’esquena, la deessa Venus, el rostre de la qual es reflecteix en el mirall sostingut pel seu fill Cupido.
  Les esplèndides tonalitats fan d’aquesta composició una de les obres mestres del Barroc. Diego Velázquez.
 • Èxtasi de Santa Teresa

  Èxtasi de Santa Teresa
  L'Èxtasi de Santa Teresa és un grup escultòric en marbre obra de l'escultor i pintor Gian Lorenzo Bernini, d'estil barroc. Va ser realitzada entre 1647 i 1652, per encàrrec del cardenal Cornaro, per a ser col·locada on aniria la seva tomba.
 • Las meninas

  Las meninas
  Les menines van ser pintades per Diego de Velázquez en la que ell mateix apareix a l'esquerra. És una de les obres mestres dels pintors espanyols per la seva composició de colors i realisme.
 • La lletera

  La lletera
  És una pintura que es representa pel color, la llum i el moviment. També, es pot veure la profunditat i perspectiva. Va ser pintada per Johannes Vermeer.
 • Els Invàlids

  Els Invàlids
  Té una gran riquesa artística, un imponent aspecte coronat per una preciosa cúpula daurada. Està construïda per Jules Hardouin-Mansart.
 • Piano (Pau, Ivan)

  Piano (Pau, Ivan)
  En italià significa suau. Classificat com instrument de teclat i de corda percudida. Va evolucionar el món de la música gràcies a que tenia moltes notes i sons diferents. Inventat per l'italià Bartolomeo Cristofori l'any 1690.
 • El Retaule de Sant Esteve de Salamanca

  El Retaule de Sant Esteve de Salamanca
  L’exemple del Retaule de Sant Esteve de Salamanca, veiem que utilitza unes columnes salomòniques gegantines. Observem el gust per la profusió d'adorn i els daurats i el ritme dinàmic de les formes corbades.
 • Crisi econòmica

  Va haver un altre crisi econòmica i malalties en els període de guerra i això va fer que una part de la població es convertís en bandolers per sobreviure.
 • Agricultura i burgesia

  Agricultura i burgesia
  A l'edat moderna, la gent passava gana perquè les seves tècniques d'agricultura no havien evolucionat i no eren productes.
  Al segle XVIII van millorar les tècniques d'agricultura i després van comerciar l'excedent i ja no passaven gana. Després, va aparèixer la Burgesia a Catalunya. La burgesia és un grup social amb gran poder econòmic, però havien de pagar impostos. Els burgesos solien ser metges, notaris, mercaders...
 • Period: to

  La guerra de successió

  Aquesta guerra va passar perquè Carles II (en aquell moment rei d’Espanya) va morir sense tenir fills i el rei de França, Lluís XIV, va voler que el seu nét (Felip d’Anjou) fos el següent rei, i l’emperador d’Àustria, l’arxiduc Carles. Va succeir un gran enfrontament entre França i Àustria que va acabar en una guerra entre els països.
 • Palau de Versalles

  Palau de Versalles
  El palau de Versalles és el gran palau dels reis de França, a la ciutat que li dona el nom., A uns 20 km de París. Fou fet construir per Lluís XIII i fet ampliar per ordre de Lluís XIV. Lluís XIV va deixar París i va decidir construir Versalles, com una petita ciutat allunyada dels problemes.
 • El panteó de Paris

  El panteó de Paris
  Arquitectura feta per Jacques-Germain Soufflot i situat en la muntanya de Santa Genoveva.
 • Neoclassicisme

  Neoclassicisme
  El neoclassicisme és un moviment estètic de base intel·lectual originat pel cansament davant les fórmules del barroc final o l'esgotament de la seva capacitat creadora a la segona meitat del segle XVIII. Va començar al S.XVIII(1760) i va acabar al S.XIX(1830) aproximadament. Característiques: Caràcter didàctic i moralitzador, inspiració en l’art de l'Antiguitat clàssica, equilibri, proporció i simetria i valors.
 • El rapte de les Sabines

  El rapte de les Sabines
  És una pintura que representa un episodi mitològic de la història de Roma. El seu autor és Jacques-Louis David.
 • Urà

  Urà
  L'alemany Friedrich Wilhelm Herschel al 1781 al jardí de casa seva va observar el planeta amb un telescopi que va construir ell mateix. Al principi pensava que era un cometa. Urà és el setè planeta des del Sol, el seu any urà són 84 anys i és aproximadament 4 vegades més gran que la Terra.
 • La Font de Cibeles

  La Font de Cibeles
  Una font/ escultura de Francisco Gutiérrez Arribas i Robert Michel representant la deessa Cibeles
 • Teseu i el minotaure

  Teseu i el minotaure
  Escultura feta per Antonio Canova. Just va captar l’estructura en el moment on va matar al minotaure
 • El Jurament dels Horacis

  El Jurament dels Horacis
  El jurament dels Horacis és una obra de Jacques-Louis David realitzada el 1784, uns anys abans de la Revolució Francesa.
 • Eros i Psique

  Eros i Psique
  Obra realitzada per Antonio Canova, situada en el Louvre a París.
 • La mort de Sòcrates

  La mort de Sòcrates
  La mort de Sòcrates és una obra de Jacques-Louis David realitzada el 1787 amb un marcat estil neoclàssic.
 • Porta de Brandenburg

  Porta de Brandenburg
  L'edifici dissenyat per Carl Gotthard Langhans. L’obra està feta per un material anomenat gres i pedra arenisca.
 • Revolució francesa

  Revolució francesa
  Va ser una revolució política l'any 1789 a França que va suposar l'abolició dels reis, el desplaçament del clergat i l'aristocràcia.
 • La mort de Marat

  La mort de Marat
  Pintura de Jacques-Louis David amb la tècnica de l’oli amb pintura. Representa la mort d’un amic seu.
 • Obra neoclassicisme: Nico, Javiera, Iván i Celia (Presentació Obres neoclassicisme i barroc)

  Obra Neoclassicisme: L'autor és Carl Gotthard Langhans Dimensions: 26 m d’altura No va ser encarregada per ningú. 1788 (en el Neoclàssic) a Berlín, Alemanya. Es va utilitzar una tècnica anomenada claroscuro.
  En 1795, el monument va ser coronat amb una quadriga de coure que representa la Deessa de la Victòria en un carro tirat per quatre cavalls en direcció a la ciutat.
 • Napoleó entronitzat

  Napoleó entronitzat
  És una escultura feta per Jean-Auguste.
  El material que va utilitza va ser oli i llenç.
  L'artista recorre a models arcaics per a la representació.
 • Venus Victrix

  Venus Victrix
  Pauline Bonaparte com a Venus Victrix és una escultura de retrat neoclàssic reclinable de mida vital de l'escultor italià Antonio Canova.
 • Reina Esther

  Reina Esther
  És una pintura del 1878 d'Edwin Long. El pintor va inspirar il·lustracions del museu britànic per produir aquesta visió de la reina bíblica Esther al palau d'Ahasuerus de Susa