3power point ledat moderna 1 638

EDAT MODERNA

 • 1401

  Humanisme

  Humanisme
  Durant els segles XV i XVI es va desenvolupar una nova manera d’entendre el món. El moviment de renovació cultural que provoca aquest desenvolupament s’anomena HUMANISME.
  L’Humanisme es va difondre per les ciutats europees on es va anar imposant una mentalitat més oberta i tolerant. La religió deixa de ser l’aspecte més important de la vida de les persones. Posant en el centre de l’univers a l’home.
 • 1453

  Imprenta

  Imprenta
  La història moderna seria inconcebible sense la invenció de la impremta, ja que el seu ús va canviar per complet la cultura occidental i posteriorment, la història del món. Fins a 1453 els coneixements es transmetien mitjançant manuscrits elaborats per monjos.
 • 1453

  Caiguda Constanitinopla

  Caiguda Constanitinopla
  La caiguda de Constantinopla en mans dels turcs otomans es va produir el 29 de maig de 1453. Va ser un succés històric que, en la periodització clàssica, marca la fi de l'edat mitjana a Europa i la fi del darrer vestigi de l'Imperi Romà d'Orient i de la cultura clàssica.
 • 1492

  Descobriment d'Amèrica

  Descobriment d'Amèrica
  Cristobal Colon va descobrir Amèrica el 1492 en un intent d’arribar a Àsia més ràpidament.
 • Microscopi compost

  Microscopi compost
  El microscopi es una eina inventada l'any 1592 per Zacharias Janssen que serveix per veure coses que a simple vista no es poden veure.
 • Termòmetre

  Termòmetre
  El termòmetre és un instrument de mesura de la temperatura, o dels canvis de temperatura. Els termòmetres mesuren la variació d'alguna propietat macroscòpica i la relacionen amb la temperatura del sistema considerat. Va ser inventat per René Antoine Ferchault de Réaumur el 1710.
 • Art barroc

  Art barroc
  El Barroc va ser un període cultural que va abastar des de la segona meitat del segle XVI fins a la primera meitat del segle XVIII. Es va difondre per tota Europa i Amèrica Llatina, així com per altres regions colonitzades pels europeus.
 • Telescopi

  Telescopi
  Els primers telescopis coneguts van aparèixer el 1609 als Països Baixos i s'atribueixen a Hans Lippershey (al nom del qual figura la patent coneguda més antiga sobre l'instrument).
 • Guerra dels trenta anys

  Guerra dels trenta anys
  Aquesta guerra es va produir entre el 1618 i el 1648 entre les potències europees a causa de les reformes protestants.
 • Separació de la química de la alquímia

  Separació de la química de la alquímia
  Aquest procès va ser impulsat per Robert Doyle al 1661, que amb les seves investigacions, juntament amb les de Lavoisier, Bacon i Dalton van aconseguir separar la química de l’alquímia.
 • Teoria de la gravetat - Newton

  Teoria de la gravetat - Newton
  Aquesta teoria va ser proposada per Isaac Newton, l’any 1665, després que li caigués una maçana un dia. Aquesta teoria consisteix en l’atracció mútua entre dos cossos amb massa.
 • Màquina de vapor

  Màquina de vapor
  Una màquina de vapor és una màquina tèrmica de funcionament alternatiu que utilitza el vapor d'aigua com a fluid de treball i que transforma una part de l'energia interna del vapor en energia mecànica.
 • Sistema de refrigeració moderna

  Sistema de refrigeració moderna
  Aquest sistema va ser inventat al 1748 per William Cullen i consistia en traslladar la calor d’un cos a un altre per tal de crear energia tèrmica.
 • Parallamps

  Parallamps
  El parallamps es un instrument de protecció inventat per Benjamin Franklin l’any 1752 i la seva utilitat es recibir els rajos per tal d’assegurar la seguritat de les persones i construccions.
 • Cometa Halley

  Cometa Halley
  El cometa Halley va ser descobert per Edmond Halley, l’any 1758. És un cometa que orbita al voltant del Sol i el seu període orbital pot rondar entre els 74 i 79 anys.
 • Primera calculadora fabricada en sèrie

  Primera calculadora fabricada en sèrie
  Va ser la primera máquina sumadora construida a base de una antic disseny grec per calcular les distàncies. El mecanisme estava operat per una sèrie de discos associats a rodes, que portaven marcats els números des del zero al nou a les seves circumferències.
 • Independència d'Estats Units

  Independència d'Estats Units
  Aquesta guerra va començar al 1775, quan 13 colònies es van unir i van començar un guerra contra el Regne de Gran Bretanya, que es va expandir per Europa i va durar 8 anys, fins que es va firmar una declaració d’independència que va oficialitzar la independència dels Estats Units.
 • Descobriment d'Urà

  Descobriment d'Urà
  Urà va ser descobert per William Herschel, l’any 1781, mentre l’estava observant des de casa seva. Urà és un planeta del sistema solar.
 • Telegraf

  Telegraf
  És una màquina que se va inventar al 1785 per Samuel Morse que s’utilitzava per a transmetre informació codificada mitjançant senyals elèctriques.
 • Revolució francesa

  Revolució francesa
  La revolució Francesa va ser una revolta política social i ideológica que va ocórrer a França des de l’any 1789 fins al 1804, que més tard es va expandir per més països d’Europa. Durant aquesta revolució es va acabar el feudalisme i la burguesia va començar a prendre força a les nacions europees.
 • Orbita dels planetes del sistema solar

  Orbita dels planetes del sistema solar
  El primer a adonar-se de la naturalesa de les òrbites que descrivien els planetes al voltant del Sol va ser Johannes Kepler, que va caracteritzar els moviments planetaris a les seves famoses lleis de Kepler.