Cronologies Edat Mitjana Joan Andreu

 • Period: 395 to 1453

  L'imperi bizantí

  S'establí al nord d’Àfrica, part de les penínsules ibèrica i itàlica, Sicília, Sardenya, Còrsega i les Illes Balears.
  El seu segon emperador, en Justinià I, va voler reviure l'antic imperi romà, aconseguint-ho de forma parcial guanyant diverses batalles a la mediterrània. Fou una època de gran esplendor econòmic.
  Els seus emperadors ostentaven els 3 poders (polític, militar i religiós).
  El seu art ajunta trets d'Orient i Occident com mosaics i cúpules. Un exemple és la basílica de Santa Sofia.
 • 476

  La caiguda de l’Imperi Romà d’Occident

  La caiguda de l’Imperi Romà d’Occident
 • Period: 476 to 711

  Els pobles germànics

  Els pobles germànics, que eren politeistes i es distribuïen en tribus semi-nòmades, és varen establir al mar Bàltic, la península Ibèrica, el mar Negre, la Gàl·lia i la Britània.
  Es composaven de: sueus, visigots, ostrogots, francs, vàndals, anglosaxons i burgundis.
  Les seves principals activitats econòmiques eren: l'agricultura, la ramaderia, la caça i el pillatge.
  Al principi els pobles germànics tenien conflictes amb l'Imperi Romà, més tard, els Bàrbars es relacionarien millor amb els romans.
 • Period: 476 to 1453

  Edat Mitjana

  Europa central, Orient i sud de la Mediterrània i la Península Ibèrica.
 • Period: 518 to 565

  El regnat de Justinià

  El regnat de Justinià es va proposar restaurar l'Imperi romà. Va conquerir algunes de les provincies occidentals perdudes.
  L'emperador concentrava el poder polític, militar i religiós. També va recopilar les lleis romanes en dotze llibres que varen constituir el Codi de Justinià.
  L'Imperi bizantí va gaudir d'una gran prosperitat econòmica, gràcies a la agricultura i al comerç al Mediterrani
 • Period: 711 to 1492

  L'Islam a l'Edat Mitjana. Els cinc pilars de l'islam són: Al·là és l'únic Mahoma és el profeta. L'obligació de pregar cinc vegades al dia. La pràctica de l'almoina. El dejú al mes del ramadà. El pelegrinatge a la Meca.

  Els musulmans s'establiren Àfrica del nord, Itàlia. Des de la Península Aràbiga fins a la Península Ibèrica. L'islam és una religió monoteista on l'únic déu és Al·là. l'any 570 va néixer Mahoma en una família de comerciants, ben prest va quedar orfe . més tard als 52 anys Mahoma es va haver d'anar, amenaçat pels rics de la Meca, des de la Meca a Medina i és el que es el coneix com l'Hègira, l'any 622.
 • Period: 800 to 843

  L'imperi carolingi

  El seu origen prové del regne dels francs, que ocupava el que havia estat la Gàl·lia i també territoris de la Europa Central i la Península Itàlica. Va ser fundat per Pipí el Breu fill de Carles Martell qui va derrotar els musulmans que volien conquerir França a la batalla de Poitiers, l'any 732. L'any 800 el seu fill Carlemany fou coronat emperador, durant el seu mandat s'impulsà una renovació cultural profunda, es varen crear escoles i s'imposà el cristianisme a tot el territori
 • 1453

  La caiguda de l’Imperi Bizantí

  La caiguda de l’Imperi Bizantí