EDAT MITJANA

Timeline created by leyresamara
In History
 • 711

  Batalla de guadalete

  Batalla de guadalete
  La batalla de Guadalete és el nom amb el qual es coneix una batalla que, segons la historiografia tradicionalment admesa, basada en cròniques àrabs dels segles X i XI, va tenir lloc a la península ...
 • 756

  Abderramán I se proclamó emir de Córdoba

  Abderramán I se proclamó emir de Córdoba
  Abd ar-Rahman ibn Mu'awiya ibn Hisham ibn Abd al-Malik, conegut com Abderramán I o Abd al-Rahman I al-dâjil va ser un príncep de la dinastia omeia que, l'any 756, després de diverses vicissituds, va esdevenir el primer emir independent de Còrdova, fundant allí la dinastia Umawi.
 • 812

  Ruptura de casal de barcelona amb els francs

  Ruptura de casal de barcelona amb els francs
  Entre els anys 812 i 820, els comtats catalans van estar sota el govern del que podem anomenar com “gent del país”. Tot i això, els intents secessionistes per part d’un sector de la noblesa (destitució del comte de Berà i revolta antifranca de Guillermó i Aissó) van portar els francs a cedir el govern dels comtats als nobles francs
 • 1000

  Independencia comptat de castilla

  Independencia comptat de castilla
  El Comtat de Castella va ser una àrea geogràfica que formava part del regne d'Astúries i del regne de Lleó fins que va prendre forma d'un estat autònom que un segle després va passar a ser el regne de Castella. Va ser repoblat per persones procedents de diversos pobles.
 • 1009

  Regnes de taifas

  Regnes de taifas
  Les taifes van ser petits regnes en què es va dividir el califat de Còrdova a partir de la Revolució Cordovesa que va deposar al califa Hisham II en 1009; tot i que el califat no va desaparèixer en aquest moment.
 • 1031

  Emirat i califat de cordova

  Emirat i califat de cordova
  El Califat Omeia de Còrdova o Califat d'Occident va ser un estat musulmà andalusí amb capital a Còrdova, proclamat per Abderramán III en 929.
 • Jul 16, 1212

  Batalla de las navas de tolosa

  Batalla de las navas de tolosa
  Va ser iniciativa d'Alfonso VIII entaular una gran batalla contra els almohades després d'haver patit la gran derrota d'Alarcos en 1195.3
 • 1238

  Regne nasarita de Granada

  Regne nasarita de Granada
  l regne de Granada va ser un estat islàmic de l'Edat Mitjana situat al sud de la Península Ibèrica, amb capital a la ciutat de Granada. Fundat el 1238 pel nassarita Muhammed I ibn Nasr, el seu últim rei va ser Boabdil el Noi, enderrocat pels Reis Catòlics el 2 de gener de 1492 després de la presade la ciutat de Granada, que va posar fi a la Guerra de Granada.
 • 1479

  Unio de castella i arago

  Unio de castella i arago
  El matrimoni d'Isabel de Castella amb Fernando d'Aragó en 1469 i l'obtenció per ells de tots dos trons en 1479 és la causa ocasional de la unió d'aquests regnes, la causa fonamental és que ja eren Espanya des de l'origen d'aquesta en la Hispània romana cristianitzada,
 • 1482

  Conquista cristiana de granada

  Conquista cristiana de granada
  La guerra de Granada va ser el conjunt de campanyes militars que van tenir lloc entre 1482 i 1492, empreses per la reina Isabel I de Castella i el seu espòs el rei Ferran II d'Aragó en el interiors.