Edat Mitjana

By Moha123
 • 395

  Inici de l'Edat Mitjana

  Inici de l'Edat Mitjana
  Tedosi va dividir l'imperi Romà d'occident amb capital a Romà en dues parts en l'any 395 per defensar-lo millor i l'imperi Romà d'orient amb capital a constantinoble.
 • Period: 395 to 476

  L'imperi Romà d'occident

  Va sofrir les invasions d'una sèrie de pobles germànics i finalment en l'any 476 va en mans del poble germànic del hèruls i va desaparèxer i el terriotri es va separar en diferents regnes germànics.
 • Period: 395 to 1453

  L'imperi Romà d'orient

  En canvi en l'imperi Romà d'orient va conseguir sobreviure a la caiguda de Romà i de les invasions. I va adoptar el nom del l'imperi Bizantí i es va mantenir fins a l'an 1453 que en aquell mayeix any els turcs el van conquerien constantinoble
 • Period: 400 to 700

  Els regnes germànics

  Quan va desapareixer l'imperi Romà els regnes germànics d'occident els pobles germànics van formar diverosos regnes independents en el seu territoti. Els mes importants van ser els regnes visigòtic i franc. En el temps n'hi va haver de més dèbils que a,b el temps van ser absorvits pels mes poderossos o van desapareixer.
 • Period: 400 to 500

  Els ostrogots

  Es van quedar a Italia a finals del segle V comandats per Teodoric. Els bIzantis van acabar amb els ostrogots.
 • Period: 415 to 418

  L'evolució Historica

  Gràcies a un pacte amb Roma els visigots, van aconseguir entrar a la península ibèrica per lluitar amb els invasors sueus, vàndals i alans.
 • Period: 418 to 507

  Regne visigòtic de tolosa

  Els visigots van establir un altre regne que s'estenia a ambdós costats dels Pirineus, van ficar la capital del regne a Tolosa. Euric va estendre el regne per quasi tota la península. Al 507 Alaric II va ser derrotat pels francs, i els visigots es van traslladar al sud dels Pirineus.
 • 500

  Els llombards

  Els llombards en el segle VI van crear un regne al llarg del riu PO a la llombardia italiana actual on es van assentar Van amenaçar les terres del centre d'italia i la dels papes.
 • Period: 500 to 599

  Màxima Esplendor

  En el segle VI l'imperi va arribar a la màxima esplendor amb Justinià i aquest emperador volia tornar la unitat de l'antic Romà i va conquerir molts territoris pero quan es va morir va els va perdre tots.
 • Period: 507 to 711

  Regne visigòtic de Toledo

  Una vegada instal·lats a Hispania van fixar la capital a Toledo. El rei Leovigild va sotmetre els seus, càntabres i astrus; i els seus successors van expulsar els bizantins i van vèncer els vascons. Es van inegrar amb la gent hispanoromana. L'any 711 els musulmans els, van derrotar a Guadalete, cosa que va posar fi al regne.
 • Period: 600 to 699

  Conquesta dels Muslumans

  Els Muslumans en el segle VII van conquerir Palestina, Síria i Egipte les provincíes mes riques i van reduir el seus territoris.
 • Period: 700 to 800

  Les lluites iconoclastes

  Durant l'any 700 al any 800 van haber-hi guerres iconoclastes a causa de la prohibició de les imatges religioses.
 • Period: 751 to 843

  L'evolució històrica del regne a l'imperi

  Pipí el Breu va implamantar una nova dinastia, la carolíngia que va arribar a la màxima es`lendor amb el seu fill carlemany. Es va proposar restablir la unitat de l'antic imperi Romá d'Occident va conquerir molts territoris de diversos pobles, com els llombards, els bàvars, etc. Despres de les conqueestes el papa Lleó III va coronar Carlemany emperador en Romá l'imperi només va durar fins a l'any 843 perquè quan va morir el fill successor de Carlemany l'imperi es va dividir.
 • Period: 1000 to 1099

  Fi del imperi Bizanti

  Bizanci va passar un crisis profunda i els turcs per acabar van conquerir Constatinoble al 1453 i van posar els fi al imperi
 • 1054

  Cisma d'orient

  Cisma d'orient
  Va ser causat per la rivalitat entre l'esglesia d'orient i l'esglesia d'occident per la primacia de la cristiandat. Va acabar al any 1054 i l'esgesia d'orient va passar dir-se església ortodoxa