Edad contemporania

EDAD CONTEMPORANIA

 • Period: to

  La primera revolució industrial

  La Revolució Industrial va ser un procés de profundes transformacions econòmiques, socials, culturals i tecnològiques que va tenir lloc entre el 1760 i el 1840, i que va tenir els seus orígens a Anglaterra.
  Algunes de les conseqüències: mecanització de mà d'obra i grans fàbriques, canvis en l'estructura econòmica i la societat, creixement de les ciutats i èxode rural.
 • Canvis socials de la dona del segle xix

  Canvis socials de la dona del segle xix
  A partir de la segona meitat de segle XIX es va reforçar l'ideal femení de la dona com a reina de la llar, identificada amb la verge Maria, reina del cel i mare de Crist. Aquesta «angelización» de la dona li va permetre ocupar el tron ​​de la llar a canvi de practicar virtuts com la castedat, l'abnegació i la submissió.
 • Period: to

  Canvis socials del segle XIX

  La característica fonamental del segle XIX és que es tracta d’un període de grans transformacions. Es produeixen canvis de tipus socials, econòmics i polítics. En política, les revolucions burgeses canvien els sistemes de polítics amb la instauració de règims de caràcter liberals.
 • A BILLION HABITANTS

  A BILLION HABITANTS
  The world's population reaches one billion.
 • Volcanic eruption

  Volcanic eruption
  Eruption of the Tambora (Indonesia), the largest of the second millennium.
 • Year without SUMMER

  Year without SUMMER
  Year without Summer: '' As on other occasions during this summer, Percy Shelley, Mary and Claire went to Vila Diodati one day to visit Byron and Polidori. But precisely because of the bad weather and the storms that fell on the area, they were forced to stay three days with their three nights there, blocked, immersed in a claustrophobic atmosphere, by candlelight, radiated by the flames of burning fire and rays falling on the lake
 • Period: to

  Humid climate

  Unusually humid climate in Northern Europe, causing poor harvests. Potato famine, especially in Ireland and Scotland
 • CREACIÓ DE LA PESETA

  CREACIÓ DE LA PESETA
  El 19 d'octubre de 1868 neix la pesseta com a unitat monetària per decret del Govern Provisional després del derrocament d'Isabel II.
 • Coca-Cola

  Coca-Cola
  Coca-Cola, creada a Georgia, és una beguda gasosa i refrescant venuda a nivell mundial en botigues, restaurants i màquines expenedores en més de 200 països o territoris. Al principi, quan la va inventar el farmacèutic John Pemberton, va ser concebuda com una beguda medicinal patentada, tot i que va ser adquirida posteriorment per l'empresari Asa Griggs Candler, que va fer de la beguda una de les més consumides de el segle xx, i de segle xxi.
 • Canvis urbanistics segle XX

  Canvis urbanistics segle XX
  A causa de la revolució industrial es van desenvolupar nous mitjans de transport, com el ferrocarril o el vaixell de vapor, i la població va viatjar dels pobles a les ciudade, i la revolució demogràfica va generar un creixement de la població. Les ciutats van augmentar el nombre d'habitants i es va estendre l'espai urbà.
 • Period: to

  Creixement demogràfic i migracions

  A Catalunya, a principis del segle XX va haver-hi un creixement de població molt important. A l'interval de temps del de 1900 fins a 1930 la població va augmentar un 40%, una pujada major que a la resta d'Espanya.
  Segons aquestes dades podem dir doncs, que la població tendia cap a una demografia més moderna.
  La mortalitat infantil va disminuir i l'esperança de vida va augmentar.
 • Period: to

  Canvis socials de la dona del segle xx

  A Catalunya, a principis del segle XX va haver-hi un creixement de població molt important. A l'interval de temps del de 1900 fins a 1930 la població va augmentar un 40%, una pujada major que a la resta d'Espanya. La taxa de natalitat va disminuir lleugerament al Principat. La taxa de mortalitat també va disminuir molt més notablement malgrat es van donar episodis on hi va haver molta mortaldat com per exemple les dues epidèmies del tifus.
 • The first television

  The first television
  The first commercially available television reception device was created in 1926 and was the work of Scottish Baird. It consisted of a mechanical device, as we explained earlier. This format was marketed between 1928 and 1934 in the United States.
 • 20th century feminist movement

  20th century feminist movement
  It was the struggle for recognition of gay communities. In the late twentieth century between liberal and radical feminism women achieved various revolutionary rights, such as divorce, sexual violence and more.
 • Launch of the first artificial satellite (Sputnik 1)

  Launch of the first artificial satellite (Sputnik 1)
  Sputnik 1, meaning satellite, launched on October 4, 1957 by the Soviet Union, was the first artificial satellite in history.
  Sputnik 1 was the first of several satellites launched by the Soviet Union in its Sputnik program, most of them successfully.
 • Period: to

  Económica changes of the 21st century

  have passed since the United Nations saw the 1960s as the beginning of a great leap forward that allowed the overcoming of underdevelopment. Those were years in which many countries had just achieved their independence and a new international order was born that was thought to bring prosperity to the new states.
 • The art of the 21st century

  The art of the 21st century
  The art of the 21st century is mainly characterized by maintaining the participatory and activist character and tries to reflect social and political problems.
  Types of art:
  Minimalism, Body Art, Graffiti, Action Art, Pop art.
 • Period: to

  Revolució Pacífca

  La Revolució Pacífica va ser el procés de canvi sociopolític que va conduir a la fi de el Partit Socialista Unificat d'Alemanya de la República Democràtica Alemanya i la transició a una democràcia parlamentària que va permetre la reunificació de Alemanya. Aquest punt d'inflexió va ser creat completament a través d'iniciatives lliures de violència, protestes i manifestacions reeixides.
 • Creació Google

  Creació Google
  Google és una companyia de la multinacional nord-americana Alphabet Inc, la especialització són els productes i serveis relacionats amb Internet, programari, dispositius electrònics i altres tecnologies.
 • l'Euro

  l'Euro
  l'Euro substitueix a la peseta i es torna la moneda official d'Europa despres de 131 anys de que la peseta sigui la moneda d'Europa
 • Period: to

  Political changes of the 21st century

  Any policy that seeks to participate in shaping the future must have a vision. The foregoing is also applicable to the development policy of the 21st century, whose vision includes respect for human rights worldwide, the preservation of peace, the alleviation of poverty, the reduction of inequalities, the elimination of famines. , the control of population growth, the eradication of the causes of forced migration and the protection of natural resources.
 • YouTube

  YouTube
  Va ser creat per tres antics empleats de PayPal al febrer de 2003 i, l'octubre de 2006 va ser adquirit per Google Inc. a canvi de 1650 milions de dòlars i ara opera com una de les seves marques. És el lloc web del seu tipus més utilitzat a internet.
 • Creació iPhone

  Creació iPhone
  iPhone és una línia de telèfons intel·ligents dissenyada i comercialitzada per Apple. Executa el sistema operatiu mòbil iOS, conegut fins a mitjan 2010 com "iPhone US" .Steve Jobs va anunciar públicament l'iPhone al 9 de gener de 2007, després de diversos rumors i especulacions que circulaven des de feia mesos. l'iPhone es va introduir inicialment als Estats Units el 29 de juny de 2007. va ser nomenat «Invent de l'any» per la revista Time el 2007.
 • 7 BILLION HABITANTS

  7 BILLION HABITANTS
  The world's population reaches 7 billion.
 • Tornat del Reno

  Tornat del Reno
  Tornat del Reno de 2013 (Estats Units), un tornado multivórtice que va generar un rècord de velocitat de vent de 476 km / h
 • Hurricane Maria

  Hurricane Maria
  Hurricane María, particularly destructive in Puerto Rico; it was the third consecutive major hurricane of the season in the Caribbean