Científiques

Dones científiques

  • Marie Skłodowska Curie

    Marie Skłodowska Curie
    Marie Skłodowska Curie nascuda Maria Salomea Skłodowska (Varsòvia, Polònia, 7 de novembre de 1867 - Sallanches, França, 4 de juliol de 1934) va ser una física i química polonesa, pionera en els primers temps de l'estudi de les radiacions; ella va ser la primera a emprar el terme radioactivitat.
    L'any 1911 va rebre el Premi Nobel de Química per l'aïllament del radi pur.
  • Amalie Emmy Noether.

    Amalie Emmy Noether.
    . Podria considerar-se com la dona més important en la història de les matemàtiques i de fet, val destacar que entre d'altres punts, així la considerava Einstein. Va néixer a Erlangen, Alemanya, l'any 1882 i va morir el 1935 als EUA. La figura de Noether ocupa un imprescindible lloc en l'àmbit de les matemàtiques, especialment en la física teòrica i l'àlgebra abstracta, amb grans avenços pel que fa a les teories de anells, grups i camps.
  • Valerie Jane Morris-Goodall

    Valerie Jane Morris-Goodall
    va néixer a Londres, Anglaterra, l'any 1934. Com primatòloga, va estudiar l'ús d'eines en ximpanzés, als que ha dedicat a l'estudi de tota la vida. Jane ha realitzat profundes i fructíferes investigacions científiques sobre el comportament, l'ús d'eines i les formes de vida dels ximpanzés. El 2003, els seus treballs van ser reconeguts per la comunitat científica amb el Premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica