Rammstein 2020

DEUTSCHLAND (Rammstein)

 • 16

  Batalla del bosc de Teutoburgo

  La primera escena del video, simbolitza la batalla que van tenir els romans amb els alemanys per poder conquerirlos. Els romans van perdre i per això van deixar de intentar conquerirla.
 • Period: to

  Guerra dels 30 anys

  Es una de les últimes escenes, on surten vestits de monjos. En aquesta guerra, ademés de moltes altres coses, barallaven per l'unió religiosa d'Europa. Els monjos i en general les figures religioses estaven bastant protegides, mentre que els pobles lluitaven.
  Donen a entendre que s'aprofitaven d'Alemanya menjant el que volien i fent el que volien mentre que els civils lluitaven per la llibertat i la supervivencia.
  També donen a entendre els casos de abus i pedofilia amb la caixa de cristall.
 • Investigacions sobre l'antiga Alemanya

  Es la segona ecena del video, on surten persones 'del futur' que estan investigan escultures i altres, de l'antiga Alemanya.
 • Period: to

  Hiperinflació Alemanya

  Escena on surten a la presó, això es deu al moment on els preus a Alemanya es van disparar i el diner no valia res, on a lo millor, el paper del bitllet valia més que el propi bitllet. Es creu, que pot representar a totes les persones que estaven a la presó per haver robat, ja que si no ho feien, era casi impossible sobreviure.
 • Anys d'esplendor Alemanys

  Tercera escena on surten reflectits els anys 20, on ja havia terminat la guerra i la hiperinflació, els diners ja valen el que han de valer. On la felicitat alemanya tornava a sortir a la llum.
  Se van posar de moda els clubs de música i els clubs de baralla. Alemanya comenzava a tornar a ser més rica, o també pot representar, que la clase mitja-alta es gastava els diners en veure baralles de la classe obrera.
 • Cremada de llibres

  Hi ha una escena on se veu als nazis cremant llibres; es realitzava amb, molta frecüencia i sobre tot cremaven els llibres que contradiguessin els pensaments nazis o llibres escrits per Jueus. Moltes biblioteques o llibreries van quedar sense res després de la cremada del 10 de maig, on aproximadament van cremar 20.000 llibres a Berlín.
 • Explosió d'un Cepelin

  La quarta escena on el grup surt caminant i darrere hi ha una explosió.
  Aquesta explosió significa el següent; al 1937 va haver un accident molt greu d'un cepelin (un avió), aquest, es va estretllar i van morir 30 persones. Va marcar la era del final dels cepelins, aquest va ser l'últim.
 • Period: to

  Segona Guerra Mundial

  A Alemanya, es un tema TABÚ, del que no es parlaba. El grup fa un guiny, on surten vestits de presoners a un camp de concentració. També es pot veure un misil, i es que els primers misils funcionals que se van llençar van ser construïts per Nazis.
  També es pot veure de quina categoria hi eren els presoners. Quan arribaven a un camp de concentració, el primer que feien era classificarlos per categories; (homosexuals, jueus, gitanos, polítics... i altres).
  Se donava poc valor a la vida humana.
 • Leonberger

  Penúltima escena, on surt com Alemanya dona a llum a gossets que son de raça Leonberger, originaria de Alemanya i que en la primera i segona guerra mundial, van estar casi en perill d'extinció. Però es com si Alemanya els hagués aconseguit salvar.
 • Period: to

  Alemanya Comunista

  Se veien persones en una oficina que perteneixien als comunsites ja que surt el simbol comunista darrere.
  Es un guiny a l'hipocresia de que se suposa que hauríen d'estar treballant, i estan casi tot el temps fent festa i bebent. També, mostra a dos homes besant-se, es extrany ja que la homosexualitat estava perseguida en aquells moments, pero suposen que volien dir que de portes cap en dins podies fer el que vulguesis.
 • Period: to

  Terrorisme Alemany

  Una de les escenes finals on es mostra al grup vestit de una banda terrorista que se deia 'Baader-Meinbof' o 'RAF'.
  Va començar quan un bandol armat va liberar al fundador de la banda terrorista. Va estar en funcionament durant 28 anys, va ser una banda bastant sagnant i també es relacionaven amb les guerrilles urbanes.
  Anaven contra el capitalisme i segrestaven, torturaven i mataven a polítics, soldats, empresaris... gent amb influencia. I se caracteritzaven per utilitzar explosius.
 • Bandes Radicals

  Aquest dia, 01 de maig de 1987, es celebrava el dia del treballador i moltes bandes radicals van utilitzar això per crear un caos. L'únic objectiu era enfrentar-se amb la policia.
 • Du Hast

  Quan tornen a l'escena de les baralles de classe obrera, volen fer un guiny a la seva canço de 1997, 'Du Hast'.
 • Mein Teil

  La última escena es podria considerar un guiny a la seva canço 'Mein Teil', de 2004, però si tornem en rere, pot fer referencia a la frase de la cançó; 'Deutschland, deutschland, iiber allen' que significa 'Alemanya per sobre de tot i de tots', ja que la noia que surt a tot el video es considerada com la representació d'Alemany. També diuen que el angel podria ser una referencia a una altre canço o a les dues coses.