Cuina i Gastronomía

Timeline created by dawit56
 • 3,300 BCE

  -Prehistòria

  -Prehistòria
  En la prehistòria els éssers humans consumían aliments els aliments directament de la natura: arrels, plantes, fruites, carn, peix i derivats els aliments eren molt difícil de mastegar, perquè no hi havia cap tipus de cocció no va ser fins al descobriment del foc, és a dir que entre la fabricació d'utensilis i el foc, neix la cuina. Un altre aspecte clau, va ser passar del nomadisme al sedentarisme quan els pobles es queden a un lloc fixe, es a dir que tot té un lloc especifc.
 • 3,150 BCE

  Edat Antiga ( L'antic egipte) )

  Edat Antiga ( L'antic egipte) )
  En aquesta etapa històrica no nomès era un necessitat si no també era una forma de dividir-se en classes socials, ja que les classes socials altes menjaven tot tipus de carn mentre que les classes populars només llegums hortalisses i cereals, Egipte era molt rica en vins i en fruits variats, també per la cultura homes i dones, menjaven per separat i menjaven amb forquilles i culleres de metall, també creian amb la vida després de la mort.
 • 1,100 BCE

  Antiga Grecia

  Antiga Grecia
  L'antiga Grecia va ser pionera en l'art culinari , principalment en aquesta época es consumían practicament totes les carns especialment el xai i el porc, també formava part de la seva dieta la tonyina, l'oli, els boquerons, el turbot, la dorada, el pop i els musclos. També els grecs van ser els pioners en amanir els menjars amb: Orenga, fonoll, llorer, farigola, cilantre i com. També es van perfeccionar en el pa, l'oli d'oliva i el vi.
 • -27 BCE

  La Roma Imperial

  La Roma Imperial
  La Roma Imperial és caracteritza per la abundancia i la suntuosidad, però aquest fet nomès està a les altes classes socials. L'alta societat celebraba grans banquets, el poble, s'alimentava de cereals,llegums, fruita, verdura, cerveza, oli i pa. L'acció de menjar tombat estava reservat per rics, però les altres classes socials menjaven de peu.
  Els aliments eren els mateixos, a excepció dels procedents d'Amèrica . L'elaboració de sustantosos banquets amb un gran número de comensals.
 • 476

  Edat Mitjana

  Edat Mitjana
  La Edat mitjana abarca desde la caiguda del imperi roma fins el descobriment de America en l'any 1492. Que es quan comença l'edat moderna, durant tot aquest temps hi havien dos mons el musulmà i el cristia, que es van establir a partir de la concepció religiosa.
 • 711

  El Món Musulma

  El Món Musulma
  La Península Ibérica va ser envaïda per els árabs en el segle VIII. Com a consequència van portar: La canya de sucre, la granada, l'albergínia, la carxofa las palmeras datileras. Van millorar el cultiu de l'oliva, l'enciam, les faves i gran quantitat d'arbres fruiters i la major aportació va ser el arrós. La preparació d'aliments mes significants van ser els: estofats, les mandonguilles, els escabetxats, els salaons, els fregits, els condiments i la barreja de sabors dolços.
 • 1492

  El Món Medieval

  El Món Medieval
  Es una época que es caracteritza per passar molta gana, el poble vivien basicament per a la supervivència. En quant als productes no va haver-hi cap revolució, també hi va haver-hi molta dissminució de la activitat comercial.
  El poble cuinava basicament productes locals: Les llegums, les hortalizes i carn en ocasions (les altres classes socials menjaven amb abundancia). Es va donar molta importancia al gremi de panaders i els de charcuteria.
 • 1500

  El Renaixement

  El Renaixement
  Es caracteritza per tornar enrere en els plantejaments gastronòmics, però ho van portar a la seva máxima expressió. En el comportament dels comensals a la taula, les llegums les verdures i els cereals que ara estavan guardats per el poble van entrar a l'alta societat, la pasta estirada , la llet, la mantega van entrar a la seva dieta i les carns van estar ven tallades i servides. Florencia va obtenir l'esplendor renaixentista, la manera de viure de vestir i de menjar.
 • Del Barroc a la Revolució Francesa

  Del Barroc a la Revolució Francesa
  Las taulas es sobrecarregaven i era desproporcionat. En quant als productes ara ja es generalitzaven productes procedents d'Amercia que ara són indispensables a la nostra dieta. França es va convertir en el centre de cuina, va ser el segle d'or de la cuina francesa. També en la decoració de plats. Van haver-hi varis personatges importants: El Mariscal Villeroy, el Duque Mirepoix i el Duque Richeliau. Es va descobrir el "Chapagne" i el maridatge entre plats i vins. S'utilitzava millor vaixella.
 • La Epoca de las Revolucions

  La Epoca de las Revolucions
  Canvis importants a la cuina . Els cuiners van passar de la vida aristocrata a la vida per el seu conta. Estimulan a la conserva d'aliments la intervenció de la conserva i la indistrualització del sucre, es un segle on van lluitar per la supervivencia en conseguir alimentar a la familia era una odisea s'alimentaven de pa carn i cerveza A finals de segle va néixer el turisme .Va néixer l'alta burgesia i l'alta societat anava als hotels. Va néixer la primera Escola d'Hostaleria a Niza.
 • El Segle XX

  El Segle XX
  Aquesta época es caracteritza per la "belle époque" amb restaurants i maitres prestigiosos, aquesta época es va veure afectada per les guerres però quan van acabar es van sentar las bases gastronòmiques, la classe mitja es consolida i comença a viatjar i a menjar fora de casa, van començar les conserves i els plats preparats, l'alta cuina segueix sent a França és a dir en aquesta época i ha un "bomm" gastronomic i apareix la Nouvelle Cousine.