CRONOLOGIA IMPERIALISME

By irinabt
 • Guerres de l'Opi

  Guerres de l'Opi
  Les Guerres de l'Opi, també conegudes com a Guerres anglo-xineses, foren un conflicte armat entre la Gran Bretanya i la Xina a mitjans del segle xix.
 • Construcció canal Suez

  Construcció canal Suez
  És un canal artificial que enllaça el mar Mediterrani amb el mar Roig a través de l'Istme de Suez i aïllant la península del Sinaí.
 • Conflictes Angloboers

  Conflictes Angloboers
  Les dues Guerres Bòer varen ser disputades entre l'Imperi Britànic i dues repúbliques independents bòers, l'Estat Lliure d'Orange i la República de Sud-àfrica, fundada per colons coneguts com a voortrekkers, que varen fer el Gran Trek des de la Colònia del Cap.
 • Conferencia de Berlin

  Conferencia de Berlin
  foren unes conferències tingudes entre el 15 de novembre de 1884 i el 26 de febrer de 1885 a la ciutat de Berlín. La conferència va ser convocada i organitzada pel Canceller d'Alemanya Otto von Bismarck a petició de Portugal, amb la finalitat de resoldre els problemes que creava l'expansió colonial a Àfrica i resoldre la Cursa per l'Àfrica.
 • Incident de Fashoda

  Incident de Fashoda
  L'enfrontament dels interessos imperialistes es va fer inevitable. D'aquesta manera, França i Anglaterra van topar l'any 1898 en un territori a l'est del llac Txad (Sudan) anomenat Fashoda, i la guerra va estar a punt d'esclatar.
 • Revolta dels Bòxers

  Revolta dels Bòxers
  la revolta dels bòxers, va ser un moviment contra la influència comercial, política, religiosa i tecnològica dels occidentals a la Xina, que tingué lloc durant els últims anys del segle xix, des de novembre de 1899 fins al 7 de setembre de 1901.