Índex

Al-Àndalus

By ctrias
 • 711

  Batalla de guadalete

  Batalla de guadalete
  Va tenir lloc a la península ibèrica. Una de les causes de l'èxit de la invasió musulmana a la península va ser la inestabilitat de la monarquia visigoda i que el seu rei, Rodrigo, es trobava lluitant al nord contra els vascons i va trigar dues setmanes a arribar-li la notícia de l'atac
 • Period: 711 to 756

  Emirat dependent

  En aquell moment la població musulmana peninsular estava formada per àrabs instal·lats a les ciutats, berbers situats en les zones rurals i siris, que havien format les primeres forces invasores.
  L'any 750, els abbàssides van enderrocar la Dinastia omeia que en aquells moments estava en el poder al Califat de Damasc.
 • 720

  Invasió musulmana de França

  Invasió musulmana de França
  El 732 durant la batalla de Poitiers, i els supervivents es van retirar en desordre cap a Narbona, que va restar, juntament amb tota la Septimània, l'únic reducte musulmà a nord dels Pirineus. A aquesta batalla se li atribueix la parada d'l'avanç musulmà a Europa.
 • Oct 10, 732

  Batalla de Tours

  Batalla de Tours
  Durante la batalla, los francos (cristianos) derrotaron al ejército musulmán y al-Gafiqi resultó muerto. No se sabemucho sobre esta batalla.
 • Period: 756 to 929

  Emirat independent

  El veritable organitzador de l'emirat independent va ser Abd-ar-Rahman II va reduir el nombre de cristians en territori musulmà (anomenats mossàrabs o dhimmis).
 • Period: 929 to 1031

  Califat córdoba

  Abd-ar-Rahman III va ser el primer califa de Còrdova.Abd-ar-Rahman va posar fi a les rebel·lions internes, va enfortir el poder polític i va vèncer diverses vegades els enemics del nord (els cristians).
 • Period: 1031 to 1212

  Regnes de Taifes

  L'any 1031 el califat de Còrdova es va desintegrar en multitud de petits regnes. Aquests regnes van ser econòmicament molt pròspers, però a nivell polític i militar van ser molt febles. El comte de Barcelona, en comparació, era més fort militarment i se'n va aprofitar exigint-los forts tributs a canvi de no ser atacats. El pagament de les pàries enriquia el patrimoni del comte i va provocar un llarg període de pau a la frontera; en conseqüència el procés repoblador es va aturar.
 • Period: 1232 to 1492

  Regne Nassarita de granada

  El regne va ser fundat en 1238 pel noble nassarita Mohamed-Ben-Nazar. El regne va sobreviure a aquesta precària situació gràcies a la seva favorable ubicació geogràfica, però va anar perdent territoris de mica en mica enfront de la Corona de Castilla.