Activitat 1. Eix cronològic - Humanitats - Aitor Cruz

 • INICI DE LA REVOLUCIÓ FRANCESA

  INICI DE LA REVOLUCIÓ FRANCESA
  La finalització de l'antic règim i un nou començ d'una revolució per la llibertat a la república i l'impediment de l'absolutisme. Per causa d'un conflicte social i polític entre els privilegiats i el Tercer Estat. Per això es va causar una guerra civil i a la vegada una autoproclamació del Tercer Estat com assemblea Nacional. FONT: Viquipèdia IMATGE: "Eco Republicano"
 • CREACIÓ DE LA GUILLOTINA

  CREACIÓ DE LA GUILLOTINA
  Un invent fet per Joseph Ignace Guillotin, va ser molt popular i exitós en els anys del seu descobriment. Un instrument on es podia morir d'una forma instantània, ràpida i sense dolors. La seva funció era un tall consistent per una palanca que acciona una ganiveta que cau verticalment guiada per dos muntants verticals. Aixi dons, executant a cualsevol persona. FONT: Señal Memoria IMATGE: "Escuelapedia - Informacion Didactica"
 • LA MORT DEL REI LLUIS XVI

  LA MORT DEL REI LLUIS XVI
  Lluis XVI (Versalles 1754 - París 1793) va ser rei de França durant els anys 1774 - 1792. Va ser suspès i arrestat durant la insurrecció del 10 d'agost, va ser jutjat per la Convenció Nacional i considerat culpable de traïció de fugir del país pel seu mal regnat sense permisos. Finalment, va ser guillotinat el 21 de gener de 1793.
  FONT: Zenda
  IMATGE: "BULLOZ /RMN-GRAND PALAIS"
 • L' EPOCA DEL TERROR

  L' EPOCA DEL TERROR
  Va haver-hi una època on molt dràstica on va morir molta gent . El tercer estat es va separar en dues bandes diferents. Jacobins i Gironins. Aquí és on entra en Maximilien Robespierre, que va ser un dels líders més prominents de la Revolució Francesa, i membre dels Jacobins, on va ser un important aspecte, ja que tots els jacobins van executar al gerondins per estar en contra de les seves opinions. IMATGE:"METAHISTORIA"
 • FINAL DE LA REVOLUCIÓ FRANCESA

  FINAL DE LA REVOLUCIÓ FRANCESA
  Va finalitzar gràcies amb el cop d'estat de Napoleó Bonaparte el 1799. La Primera República va caure després del cop d'Estat de Napoleó Bonaparte, l'organització política de França durant el segle XIX va oscil·lar entre república, imperi i monarquia constitucional, la veritat és que la revolució va marcar el final definitiu del feudalisme i de l'absolutisme al país. FONT: Viquipèdia
 • REVOLUCIONS LIBERALS DEL 1820

  REVOLUCIONS LIBERALS DEL 1820
  Anys després de la revolució francesa, es van donar diverses revolucions liberals arreu d'Europa. En 1820 es van donar revolucions a Espanya, Portugal, Itàlia i Grècia.
  Aquestes revolucions van ser de caràcter més militar que popular, i només Grècia triomfa, ja que s'independitza de l'imperi turc.
  FONT: Enllaç Presentació
  IMATGE: Viquipedia - Masacre de Peterloo
 • REVOLUCIONS LIBERALS DE 1830

  REVOLUCIONS LIBERALS DE 1830
  L'onada de revolucions de 1830 va ser iniciada per França. Després de la derrota de Napoleó a Waterloo, es va tornar a imposar l'absolutisme a França i, per tant, a la major part d'Europa.
  Durant aquesta revolució, França va tornar a destronar als borbons i va posar a Lluís Felip d'Orleans com a rei constitucional.
  A Europa es van fer revolucions a Alemanya i Itàlia.
  FONT: Enllaç Presentació
  IMATGE: Combat en el carrer de Rohan
 • REVOLUCIONS LIBERALS DE 1848

  REVOLUCIONS LIBERALS DE 1848
  L'última revolució liberal va ser a 1848. Va ser un moviment revolucionari molt més extens. Es dona per tota Europa i amb participació de les classes populars a favor del liberalisme. És un s'inicia "la Primavera del Pobles" que és el nom amb el qual coneix el desig de molts pobles d'Europa de formar un Estat propi i Independent.
  FONT: Recursos SITES - Les revolucions liberals burgeses.
  IMATGE: Philippoteaux - Lamartine in front of the Town Hall of Paris rejects the red flag.
 • EL MEU NEIXAMENT

  EL MEU NEIXAMENT
  Aitor Cruz Sánchez neix el nou de desembre de 2007 a les 16:45 en l'hospital Sant Pau.
 • ES CAU LA MEVA PRIMERA DENT

  ES CAU LA MEVA PRIMERA DENT
  Amb 5 anys s'hem cau la meva primera dent de llet.
 • VIATGE A DISNEYLAND PARÍS

  VIATGE A DISNEYLAND PARÍS
  Amb 9 anys vaig anar al setembre en avió al parc d'atraccions de Disney land paris durant 5 dies, va ser una experiència inoblidable.
 • SURGEIX LA COVID-19

  SURGEIX LA COVID-19
  Una pandèmia abasta internacionalment per tot el món sent gran part de la població mundial infectada i més d'un quart de la població mundial morta. A partir del 14 de març tota Espanya va estar en confinament fins al 21 de juny.
 • MORT LA REINA ISABEL II

  MORT LA REINA ISABEL II
  Després de 70 anys de regnat i amb 96 anys la reina Isabel II mor en la seva residència de Balmoral i envoltada per tota la seva família. Sent una de les reines amb una llarga pròspera vida en el seu regnat.