Vqjxf5hkwj2ukx6ma7xmt6xted6jc3sachvcdoaizecfr3dnitcq 3 0

Edat Contemporànea

 • Mort de Carles II

  Mort de Carles II
  Quan va morir Carles II va morir sense descendència donat que era estèril per lo que va optar per Felip V d'Anjou cosa que volia dir que la corona Espanyola i Francesa mai més s'unirien donat que França proposava un altre candidat però no va ser escollit.
 • Inici dinastia Borbònica

  Inici dinastia Borbònica
  Felip V va protagonitzar uns dels regnats mes llargs que mai hi han agut a la història d' Espanya, un dia va abdicar al seu fill però va morir al poc temps i va tornar al regnat quan va morir.
 • XVIII

  XVIII
  Es el segle que va des de l'1 de gener de 1701 fins el 31 de desembre de 1800
 • Period: to

  Guerra de Successió

  Va ser una guerra deguda a la successió al regnat després de la mort de Carles II sense hereu per lo que van haver-hi els interessos Anglo-Austro-Neerlandesos contra l'interès de França per fer-se amb un aliat a la corona espanyola.
 • Period: to

  Decret de Nova Planta

  Varen ser una sèrie de decrets que servien per sotmetre la població un altre cop a la normalitat d'esclavització donat que estaven tenint lloc moltes revoltes i manifestacions a casa de nous moviments com il·lustració. Aquest decret era un intent de posar ordre establint uns mínims drets cap a la ciutadania però no va servir per res.
 • Period: to

  Tractat d'Utrecht

  Varen ser una sèrie de tractats que van haver-hi entre 1713 i 1715 per aconseguir la pau de la Guerra de Successió. El tractat principal es va signar a la ciutat neerlandesa d'Utrecht que dona nom al tractat.
 • Creació de la Primera Enciclopèdia

  Creació de la Primera Enciclopèdia
  A França es va crear la primera enciclopèdia de la ma de André Le Breton gràcies al moviment il·lustrat que estava sorgint en aquella época
 • Llançadora volant

  Llançadora volant
  Va ser creada per John Kay i servia per ajudar a cosir i facilitar la producció per augmentar el consum
 • Creació de la Màquina de Vapor

  Creació de la Màquina de Vapor
  La va crear James Watt a Anglaterra i va suposar un canvi de la forma de viure de la gent perquè es va centrar tot en fàbriques on havien màquines per facilitar la feina.
 • Period: to

  Revolució Industrial

  Va ser una època de canvis socials, econòmics, tecnològics a causa que es van començar a utilitzar les màquines sobretot les de vapor i els trens. La revolució va començar Gran Bretanya i es va estendre per Europa, finalment va arribar a Amèrica molts anys més tard.
 • Declaració d'independència dels Estats Units

  Declaració d'independència dels Estats Units
  Les 13 colònies que actualment formen els Estats Units es van independitzar del Regne Unit i ajuntar-se per formar el que actualment coneixem.
 • La fallida de l'absolutisme de la mà de Guillem d'Orange

  La fallida de l'absolutisme de la mà de Guillem d'Orange
  L'absolutisme era una forma de governar en la que es concentraven tots els poders que podria tenir l'estat en una mateixa persona. Aquesta manera de governar es va popularitzar gràcies a Guillem d'Orange, ames descontent amb el seu poder va decidir convertir-se amb el principal atacant a la corona espanyola. Finalment ,el moviment de l'absolutisme va fallar quan Guillem d'Orange va morir matat per l'estat espanyol quan la seva popularitat estava decaient.
 • Period: to

  Revolució Francesa

  Va ser una revolució protagonitzada per Napoleó Bonapart, una revolució social i política on van haver-hi diversos cops d'estat i guerres amb altres països d'Europa perseguint el somni del moviment de la il·lustració.
 • Presa de la Bastilla.

  Presa de la Bastilla.
  La Bastilla era una presó que hi havia al nord de París on havia presos polítics. Van assaltar aquesta presó que era un símbol de poder i van alliberar-los, això va significar el principi de la revolució.
 • Estats Generals

  Estats Generals
  Els estats generals eren reunions convocades pel rei on es votava i s'acordava decisions amb totes les classes socials. La contra partida d'això era que els bots de les classes socials altes contaven més que les classes socials baixes per el que sempre s'acordaven decisions desequilibrades i beneficioses la gent de poder.
 • Assemblea Nacional

  Assemblea Nacional
  Va ser una assemblea creada pel poble on no hi havien vots que valguessin més o menys que altres sinó que hi havia total igualtat.
 • Convenció Girondina i Jacobina

  Convenció Girondina i Jacobina
  Girondina: Era una convenció que va dominar els primers mesos de l'Assemblea Nacional on tenien molts conflictes amb la convenció Jacobina. Defensaven un estat separat i descentralitzat.
  Jacobins: Defensaven un estat central i unit, també defensaven el sufragi universal. Eren molt radicals.
 • Declaració de l'home i el ciutadà

  Declaració de l'home i el ciutadà
  Aquesta declaració vindria a ser una de les parts més fonamentals de la revolució donat que va ser on es van escriure els drets dels ciutadans francesos, drets que no tenien gracies a el poder excessiu de les classes altes.
 • Decapitació Lluís XVI

  Decapitació Lluís XVI
  Lluís XVI era el rei de França en aquells temps i va ser condemnat a la decapitació en una plaça que tenia el seu propi nom, amb la guillotina que era una màquina molt utilitzada en aquella època i que havia sigut invent pels mateixos Francesos. Va ser condemnat a decapitació gràcies a que a la Convenció Nacional on s'havia aprovat a votació.
 • Period: to

  Directori

  Va ser la penúltima forma de govern abans del cop d'estat el 18 de brumari/ 9 de novembre (aquesta manera era un calendari diferent que hi havia insta-lat el directori). El directori va ser instaurat després de la política del terror que van portar a terme els jacobins que s'anomenava així perquè decapitaven a molta gent, per exemple a molta gent Girondina.
 • Cop d'estat de Napoleó Bonapart

  Cop d'estat de Napoleó Bonapart
  Napoleó va donar un cop d'estat per així aconseguir el poder necessari per instaurar les seves idees revolucionàries d'il·lustració, no va trobar gairebé oposició ni fora ni dintre de l'assemblea.
 • El Consulat

  El Consulat
  Era el que va quedar del directori després del cop d'estat on negociaven amb Napoleó.
 • Segle XIX

  Segle XIX
  El el segle que va des de l'1 de gener de 1801 fins al 31 de desembre de 1900
 • Invenció del primer Vaixell de Vapor

  Invenció del primer Vaixell de Vapor
  L'inventor va ser Robetr Fulton Jr. van decidir provar-lo pel riu Sena però es va enfonsar la primera vegada, el van reconstruir i després de modificar algunes coses van tornar-ho a provar i aquesta vegada sí que va funcionar. Gràcies a força que tenia el feien servir de remolcador i transportador de grans mercaderies.
 • La Primera Locomotora

  La Primera Locomotora
  Richard Trevithick va ser l'inventor de la primera locomotora que va ser de vapor. El primer esbós el va fer ell mateix l'any 1802
 • Period: to

  Napoleó Emperador

  Napoleó es va autoproclamar emperador durant el Primer Imperi i gràcies al senat a París. El seu regnat va acabar quan altres països no van permetre que continués al poder perquè instaurava idees revolucionàries i no volien que passes el mateix als seus països.
 • Period: to

  Imperi Napoleònic

  Napoleó anava conquerint terres fins al punt que a 1812 ja controlava tota Europa central i occidental amb excepcions de Portugal i Gran Bretanya.
 • Period: to

  Crisis del Antic Règim

  La crisi va tenir causes religioses, ideològiques, polítiques, socials, econòmiques
 • Period: to

  Revolució d'Amèrica Llatina

  La revolució es va basar en el model d'Amèrica del nord i en què estaven succeint molts problemes a Europa. Llavors les colònies hispanoamericanes van decidir començar una revolució d'independència contra Espanya. La van aconseguir després de moltes batalles.
 • Batalla de Waterloo

  Batalla de Waterloo
  Va ser una batalla entre les tropes Franceses amb Napoleó com a capità contra les tropes Britàniques, Holandeses i Alemanyes. França va perdre la batalla perquè tenia pocs soldats donat que n'havia perdut al sud de Rússia a causa del fred i petits enfrontaments. Napoleó va quedar desterrat a l'illa d'Elba.
 • La Restauració

  La Restauració
  El període de després de la caiguda i mort de Napoleó Bonapart es diu així donat que va ser com una tornada a la normalitat però donat que no podien negar que hi havia hagut una revolució van haver d'acceptar mesures que ara el poble reclamava. La restauració va venir de la mà dels Borbons i aquest és el seu escut.
 • Colonialisme

  Colonialisme
  El colonialisme és el per quines causes socials, polítiques i econòmiques es conquereix i s'esclavitza un estat.
 • Creació Marxisme

  Creació Marxisme
  El marxisme el van crear classes obreres que lluitaven contra les classes socials, l'economia capitalista i defensaven un moviment comunista i socialista.
 • Period: to

  Revolució Grega

  Grècia estava sota l'imperi dels Otomans però es va revolucionar i quan semblava que ja estaven aconseguint la llibertat Egipte va ajudar als Otomans per lo que els Grecs van continuar sota el seu domini. Llavors va ser quan algunes forces europees van decidir intervenir i alliberar Grècia.
 • Mort Napoleó

  Mort Napoleó
  Napoleó després de ser desterrat a l'illa d'Elba i passar un temps allà, va tornar el poder durant uns mesos on va tornar a donar un cop d'estat però aquesta vegada no va durar tant donat que el van tornar a desterrar a l'illa d'Elena on va morir.
 • Primers Sindicats

  Primers Sindicats
  Es van crear sindicats contra l'esclavitud del govern, contra les jornades laborals i que no cobraven lo suficient. Van aconseguir reduir la jornada laboral de 14 h a 8 h que és l'actual entre altres millores. Van ser creats a Anglaterra i es van anar extenent.
 • Period: to

  La Guerra de l'Opi

  Els Anglesos comerciaven amb els Xinesos però ells amb els Anglesos no per lo que sortien perdent. Regne Unit van tenir la idea d'enganxar-los a l'opi. Una droga per així comerciar també per aconseguir-la. Quan els Xinesos estaven tots enganxats a l'opi els anglesos van decidir atacar per intentar conquerir més territori però després de múltiples guerres i amb una de les quals s'hi va implicar França contra Anglaterra s'hi van haver de retirar.
 • La Primavera dels Pobles

  La Primavera dels Pobles
  Va ser la manera en la que es va anomenar a l'onada de revolucions que va haver-hi per tota Europa i que va acabar amb la idea de la restauració que s'havien fet els governs el 1815 que havien intentat instaurar l'absolutisme en el congrés de Viena.
 • Period: to

  Unificació Italiana

  Va ser el procés que va dur a terme la unificació de tots els estats que ara formen Itàlia.
 • Period: to

  Segona Revolució Industrial

  Va ser la segona fase de la revolució industrial. Es van començar a utilitzar altres materials i es va començar les creacions de mines per aconseguir aquests nous materials. Un material molt destacat que es va començar a utilitzar va ser el ferro.
 • Primera Internacional

  Primera Internacional
  Va ser fundada a Londres i va ser una organització on es van agrupar sindicats italians, anglesos, francesos i anarquistes amb el fi de solucionar problemes comuns i arribar al poder.
 • Canal de Suez

  Canal de Suez
  Es va inaugurar el canal de Suez entre Egipte i Aràbia Saudí. Les obres havien sigut pausades diverses vegades donat el constant drenatge i la lentitud d'avançament que suposava. També va tenir diversos inversors donat que molts ho donaven per impossible. Aquesta obertura facilitava el comerç perquè escurçava la distància que havien de recórrer els vaixells.
 • Imperialisme

  Imperialisme
  L'imperialisme es basa en la idea que ets superior al territori que conqueriràs i que estàs fent un favor a la gent que esclavitzes i domines. Tot això amb fins d'expandir el teu territori i aconseguir béns materials.
 • Unificació Alemana

  Unificació Alemana
  Va ser el procés que va dur a terme la unificació de tots els estats que ara formen Alemanya.
 • Producció Electricitat

  Producció Electricitat
  El descobriment de l'electricitat va ser el 1752 quan Benjamin Franklin va lligar un clau a un estel un dia de tempesta elèctrica i un llamp va caure al clau per lo que va aconseguir demostrar que els llamps eren descàrregues elèctriques. Però no va ser fins al 1882 tres anys després que Thomas Edison s'inventés la bombeta i la primera central elèctrica per donar llum a la comunitat de Appelton, Wisconsin.
 • Conferència de Berlín

  Conferència de Berlín
  La conferència de Berlín ha sigut celebrada dues vegades la primera el 16 de novembre de 1884 i un any després un altre. L'objectiu d'aquesta reunió convocada pel Regne Unit i França era conjuntament amb altres països acordar repartició de les fronteres dels territoris conquerits a Àfrica durant el període de conquestes i parar les batalles.
 • Primer automòbil

  Primer automòbil
  L'inventor del primer automòbil va ser Karl Friedrich Benz i va fabricar el primer automòbil a la ciutat de Mannheim el model Benz Patent-Motorwagen, va ser una marca provinent d'Alemanya.
 • Final de la Revolució Francesa

  Final de la Revolució Francesa
  A partir de la mort de Napoleó Bonapart el moviment va començar a decaure.
 • Congrés de Viena

  Congrés de Viena
  Aquest va ser un congrés celebrat a Viena amb tots els màxims dirigents del moment, organitzat pel rei d'Àustria per decidir els ideals que tindrien a partir d'aquell moment, equilibrar i limitar el poder i dividir els territoris com abans de la revolució.
 • Segona Internacional

  Segona Internacional
  La Segona Internacional va ser una unió de partits laboristes i socialistes amb la intenció de declarar els drets dels ciutadans i buscar d'igualtat entre les classes socials. La diferència entre la Primera Internacional és que no els dirigia cap consell general per lo que tenien llibertat per aplicar les mesures necessàries. Es va dissoldre el 1916.
 • Trilpe Aliança

  Trilpe Aliança
  La triple aliança va ser la unió de l'imperi alemany, Austro-Húngar i Italià per lluitar contra la Triple Entesa a la Primera Guerra Mundial.
 • La Triple Entesa

  La Triple Entesa
  La triple entesa va ser un pacte que van firmar Gran Bretanya, França i Rússia per lluitar contra la Triple aliança a la Primera Guerra Mundial
 • Assasinat del Príncep Francesc ferran d'Àustria

  Assasinat del Príncep Francesc ferran d'Àustria
  Un matí de Juny el príncep i la seva dona van ser assassinats a Sarajevo, capital d'Hungría, en un atemptat d'un radical. Això va provocar l'inici de la guerra donat que era el futur hereu.
 • Guerra de Moviments

  Guerra de Moviments
  La triple entesa va ser un pacte que van firmar Gran Bretanya, França i Rússia per lluitar contra la Triple aliança a la Primera Guerra Mundial
 • Period: to

  Primera Guerra Mundial

  És qualifica de guerra mundial donat que hi havia implicades totes les potències mundials d'aquela època. Hi havien dos bàndols: La Triple Aliança formada per Alemanya, Austria-hungria i Itàlia. L'altre bàndol era la Triple entesa formada per Regne Unit, França i Rússia
  El resultat va ser una victòria aliada.
 • Period: to

  Batalla de Marne

  La batalla de Marne va ser una batalla que va durar dies al costat del Riu Marne, París, França. El motiu era que els alemanys volien rodejar el costat oest de França.
 • Guerra de Trinxeres

  Guerra de Trinxeres
  Va ser una altra forma de fer guerra i es va provocar donada una revolució de les armes de foc que provocava que s'haguessin de refugiar en trinxeres.
 • Period: to

  Batalla de Verdun

  Va ser la batalla més llarga lliurada a la Primera Guerra Mundial i es va fer a Nord-est de França a Verdun-sur-Meuse. Va ser una batalla que va guanyar França però en la que va perdre molts de sodats.
 • Final de la Guerra

  Final de la Guerra
  Els dos bàndols estaven passant per problemes econòmics i militars, però l'ajuda d'estats units a la triple entesa havia ajudat molt. Els Alemanys tot i això havien aconseguit derrotar els russos però els Austro-Hungars es van rendir.
 • Tractat de Versalles

  Tractat de Versalles
  Va ser el tractat que va posar fi a la Primera Guerra Mundial a la ciutat de Versalles, França. Aquest tractat firmava la pau entre més de 50 països tot i que no haguessin estat involucrats en la guerra.