Activitat 1. Eix cronològic

 • L'inici: malestar, fam, deute monarquía...

  1. Inici del malestar per part del tercer estat. Va haver-hi males collites, fam, augment del delma i els impostos. El malestar de la població i el descontentament amb el sistema de privilegis sumat a les noves idees de la il·lustració de Voltaire, Rousseau, Montesquieu... i l'enciclopèdia de Diderot que es van estendre entre la població van fer que el no privilegiats i alguns privilegiats dubtessin sobre el que deia el rei i el sistema de govern que hi havia. Aquí va començar el malestar.
 • Estats Generals

  Estats Generals
  L'any 1788 Lluís XVI convoca els Estats Generals, una assemblea general que va aplegar representants dels tres estaments intentant resoldre els problemes. Els del tercer estat demanen que tots paguin impostos i que es voti per cap, no per estament (com demanaven els privilegiats). El rei ho rebutja i els del tercer estat es tanquen a La sala del joc de pilota de Versalles per parlar i demanar una constitució.
 • Inici de l'assemblea Constituent

  Inici de l'assemblea Constituent
  L'assemblea Constituent és un procés que pretén ensorrar els fonaments de l'Antic Règim.
  Per aconseguir-ho, primer es suprimeixen els impostos i les lleis que fonamentaven la societat estamental de l'Antic Règim (Decret d'abolició dels drets feudals, 4 d'agost del 1789).
  Després es reconeixen els drets i les llibertats individuals i la igualtat davant la llei de l'home (Declaració dels drets de l'Home i del Ciutadà, 27 d'agost del 1789).
 • Inici de la Revolució Francesa

  Inici de la Revolució Francesa
  El 5 de maig de 1789 va començar la Revolució Francesa, que suposarà la fi de l'absolutisme a França i, per tant, dels drets feudals, la pèrdua de privilegis de l'Església, la llibertat i drets individuals de l'home i ciutadà.
 • Presa de la Bastilla

  Presa de la Bastilla
  El 14 de juliol de 1789 tingué lloc la presa de la Bastilla, símbol de l'absolutisme monàrquic. Els burgesos i no privilegiats, descontents amb el sistema de privilegis i amb la monarquia i decideixen atacar la presó de la Bastilla.
 • La fi de l'Assemblea Constituent

  El 2 de setembre del 1791 la primera constitució francesa va ser promulgada per l'Assemblea Nacional Constituent va ser acceptada pel monarca Lluís XVI. La Constitució contenia la reforma de França, fent que fos una monarquia constituent (divisió de poders, sobirania nacional i drets fonamentals). L'administració es descentralitzava i s'escollia mitjançant el sufragi censatari. Del 1791 al 1792 l'assemblea constituent és reemplaçada per l'assemblea Legislativa.
 • La familia reial es detinguda

  La familia reial es detinguda
  El 21 de juny de 1791 la família reial és detinguda prop de la frontera amb Àustria, a Varennes. França declara la guerra a Àustria. Prússia s'uneix a favor dels Austríacs. Dos anys després, l'any 1793 el rei es va ser jutjat i executat. Maria Antonieta, va córrer la mateixa sort.
 • La primera Constitució francesa republicana

  La primera Constitució francesa republicana
  L'any 1793 la primera Constitució francesa republicana, que vetllava pels drets humans, com el de la llibertat personal, reunió pública, el dret a l'educació, al treball i a rebel·lar-se contra la tirania. Després, l'any 1795 va ser reemplaçada per una altra constitució semblant a la del 1791. El poder legislatiu estaria dividit en dues cambres i el poder judicial en cinc persones.
 • Inici d'una nova etapa: el consolat

  Inici d'una nova etapa: el consolat
  L'any 1798, gràcies a les victòries bèl·liques Napoleó Bonaparte guanya prestigi i amb ajuda d'alguns membres del Directori dona un cop d'estat. El 9 de novembre de 1799 Napoleó Bonaparte va ser nomenat cònsol. Va posar fi al Directori, va finalitzar el procés revolucionari i va començar una nova etapa: el consolat. L'any 1804 Napoleó Bonaparte es va fer coronar emperador, fent de França un Imperi fins l'any 1814 que va ser vençut a Rússia i Espanya i va deixar el poder.
 • L'Àlex

  El 27 de juny del 2010 va nèixer l'Àlex, el meu germà petit. Quan va nèixer l'àvia i jo, que érem a casa, vam anar en autobús fins a l'hospital a trobar-nos amb el pare, la mare, el tiet, l'àvia, l'avi i l'Àlex.
 • Viatge a Londres

  Viatge a Londres
  Vam anar a Londres a passar uns dies. Encara que va passar fa ans m'enrecordo que als parcs hi havia esquirols, i si et quedaves mot quiet se't pujaven a sobre. Per l'aniversari del meu germà vam haver d'encendre les espelmes del pastís al lavabo perquè a l'habitació de l'hotel hi havia aspersors contra incendis. També vam anar a un parc on ho havia molts tipus de roses, totes oloraven molt bé. També m'enrecordo que hi havia botigues molt grans, una de M&M's i una altra de joguines.
 • Sant Sebastià

  Sant Sebastià
  L'any 2015 vam anar a Sant Sebastià. L'hotel era molt xulo i gran. Vam veure la platja, i a la tarda ja no es podia estar perquè el nivell del mar pujava molt.
 • En Komori

  En Komori
  El Komori va arribar a casa l'octubre del 2019, amb poc menys d'una setmana de vida. L'havien trobat al carrer abandonat, l'havien portat al treball de la mare i el va portar a casa perquè el cuidéssim i després algú l'adoptés. Van anar passant les setmanes i ell anava creixent. És un gat bastat entremaliat i li agrada molestar. Quan el Tigre i la Trina eren a casa ell els molestava i s'aprofitava que eren grans. Ara continua igual vaja, encara que ara ens molesta al pare i a mi.
 • França

  França
  Aquest estiu el pare, la mare, l'Àlex, l'àvia i jo vam anar de vacances a França, ja que volíem sortir una mica, a més a més feia molt que no hi anàvem. Vam anar a un càmping prop els Pirineus, on pel dia feia calor i a la nit feia molt de fred.