L'europa feudal

By oriol
  • Oct 24, 1000

    El rei

    El rei
    A la societat feudal s'hi situava el rei.Els territoris d'un regne a l'època feudal eren molt inestables.El rei tenia poques atribucions exclusives, les més importants eren:- Dirigir campanyes militars.- Demanar impostos en cas de guerra,coronacions,casaments..- Exercir de jutge suprem en liitigis o plets, però no podem interferir en els feus dels seus nobles o dels de l'Església.
  • Oct 24, 1001

    L'origen del vassallatge

    L'origen del vassallatge
    El poder dels monarques era molt dèbil.No podien protegir la població ni recaptar impostos, ni mantenir a un exèrcit. Per poder governar i mantenir un regne, els monarques van haver de comptar amb els nobles, els quals van establir un sistema de relacions personals conegut com a vassallatge.El vessellatge consistia a a jurar fidelitat al rei, a canvi el rei a canvi de fidelitat.
  • Oct 25, 1001

    Grups socials

    Grups socials
    En la societat feudal hi havien els privilegiats.Dins d'aquests hi podem distingir dos estaments:- La noblesa, i El clero, .Era un sector petit, però gaudien dels tots els privilegis, tenien una part important de terres ( feus ).També hi havia estament o ordes pels no privilegiats. En aquest grup hi destaquen:- Pagesos, Artesans,