Historia de les champions

• Champions. Reial madrid-Valencia

La final, a partit únic, va tenir lloc el 24 de maig de 2000 a l'Stade de France de Saint-Denis de París, a França, i en ella es van enfrontar el Reial Madrid i el València CF, amb victòria de l'equip madrileny per un marcador de 3-0. Es dóna la circumstància que aquesta va ser la primera final de la màxima competició que enfrontava a dos equips del mateix país. El campió va disputar la Copa Intercontinental 2000 davant del club argentí Boca Juniors, campió de la Copa Libertadores 2000.
  • final de champons Bayern Munich - Valencia

La final, a partit únic, va tenir lloc el 23 de maig de 2001 a l'estadi Giuseppe Meazza de Milà, a Itàlia, i en ella es van enfrontar el Bayern Munic i el València CF. Va vèncer el conjunt bavarès a la tanda de penals per 5-4 després d'arribar amb empat a un tant en els 90 minuts reglamentaris com en la pròrroga, sent aquest el seu quart entorxat europeu. L'equip valencià, que arribava a la seva segona final consecutiva es quedava així una altra vegada sense el triomf.
  • final champons Reial Madrid - Bayer Leverkusen

La final, en partit únic, va tenir lloc el 15 de maig de 2002 a l'estadi Hampden Park de Glasgow, a Escòcia. En ella es van enfrontar el Reial Madrid i el Bayer Leverkusen. El guanyador va ser l'equip blanc per un marcador de 2-1, emportant-se així la seva novena Copa d'Europa. El gol de Zidane de volea va passar a ser un dels més destacats de la competició. El campió va competir pel campionat mundial a la Copa Intercontinental 2002 contra l'Olimpia paraguaià, campió de la Copa Libertadores 200
  • final champions AC milan - juventus FC

La final, a partit únic, va tenir lloc el 28 de maig de 2003 a l'estadi Old Trafford de Manchester, a Anglaterra. En ella es van enfrontar l'AC Milà i la Juventus FC, sent aquesta la segona final entre dos conjunts d'un mateix país. Després d'empatar a zero tant en els 90 minuts reglamentaris com en la pròrroga, l'equip rossonero va vèncer a la tanda de penals per 3-2.
  • final champions FC Porto - CA Moscu

La final, a partit únic, va tenir lloc el 26 de maig de 2004 a l'Arena AufSchalke de Gelsenkirchen, a Alemanya, i en ella es van enfrontar el FC Porto i l'AS Monaco, amb victòria dels primers per 3-0. El favorit per a la final era l'AS Mònaco, que havia eliminat a equips com el Reial Madrid o el Chelsea. Però el Porto es va mostrar més sòlid i mentalitzat i resoldre la trobada amb facilitat. L'estrella del quadre francès Ludovic Giuly va haver de retirar lesionat pocs minuts després d'haver com