Cruzada

Waggeh-les croades

By alumnes
  • Jan 1, 1095

    Primera croada

    Primera croada
    Wikipèdia Va ser denominada croada popular a causa de la gran quantitat de persones de diferents classes que hi van participar. Els creuats van travessar Àsia Menor i van ser massacrats en enfrontar-se amb els turcs. A l'any següent la campanya va ser empresa per un exèrcit feudal format per soldats i senyors, que l'any 1099 aconsegueix prendre la ciutat de Jerusalem.
  • Nov 27, 1095

    Inici de les croades

    Inici de les croades
    EnciclopèdiaWikipèdia Aquell dia, el papa Urbà II, successor de Gregori VII, va predicar a una multitud de seglars i clergues que assistien al Concili de Clermont. En el seu sermó, el papa va esbossar un pla per a una croada i va cridar els seus oients per unir-s'hi. La resposta va ser positiva i aclaparadora. Urbà II va encarregar als bisbes assistents al concili que tornessin a llurs localitats i reclutessin més fidels.
  • May 1, 1098

    La conquesta d'Anatòlia

    Després de la caiguda de Nicea, els croats es van trobar amb el principal exèrcit seljúcida d'Anatòlia a Dorilea . Al 1097, els croats van obtindre una gran victòria i gairebé anihilat l'exèrcit turc El següent gran objectiu va ser la ciutat d'Antioquia. Tan aviat els croats van prendre Antioquia, van ésser atacats per un nou exèrcit turc, procedent de Mosul, el qual va arribar massa tard per auxiliar els defensors turcs d'Antioquia. Van repel·lir aquesta expedició d'auxili el 2 de juny.
  • Jul 15, 1099

    La conquesta de Jerusalem

    La conquesta de Jerusalem
    La ciutat estava aleshores sota control egipci, els seus defensors eren nombrosos i estaven ben preparats per resistir el setge. Els croats van atacar amb l'ajut de reforços arribats de Gènova . El 15 de juliol van prendre per assalt Jerusalem i van assassinar brutalment i en massa a gairebé tots els seus habitants. Segons la concepció dels croats, la ciutat va quedar purificada amb la sang dels infidels.
  • Jan 1, 1145

    Segona croada

    Segona croada
    Wikipèdia Davant dels successius atacs dels turcs sobre les terres conquerides pels creuats, l'any 1147 s'emprèn una nova croada dirigida pels emperadors de França i l'Imperi Germànic. Els creuats no van aconseguir detenir els seus enemics i l'any 1187 el sultà Saladinova recuperar la ciutat de Jerusalem.
  • Jan 1, 1189

    Tercera Croada

    Tercera Croada
    Wikipèdia Durant l'any 1189 es realitza aquesta nova ofensiva dirigida per l'emperador germànic i els reis de França i Anglaterra. Malgrat obtenir alguns resultats favorables, Jerusalem va seguir a les mans dels turcs.
  • Jan 1, 1202

    Quarta croada

    Quarta croada
    Wikipèdia Va ésser promoguda pel mateix Innocenci III amb la intenció de recuperar Jerusalem i la resta de Terra Santa. La primera ofensiva de la Cinquena Croada tenia com a objectiu capturar el port egipci de Damietta, la qual cosa s'aconseguí el 1219. L'estratègia posterior requeria un atac contra el poderós califat aiúbida d'Egipte, la presa de El Caire i una altra campanya per assegurar el control de la península del Sinaí.
  • Jan 1, 1217

    Cinquena Croada

    Cinquena Croada
    Wikipèdia Va ésser promoguda pel mateix Innocenci III amb la intenció de recuperar Jerusalem i la resta de Terra Santa. La primera ofensiva de la Cinquena Croada tenia com a objectiu capturar el port egipci de Damietta, s'aconseguí el 1219. L'estratègia posterior requeria un atac contra el poderós califat aiúbida d'Egipte, El Caire i una campanya per assegurar el control de la peninsula del Sinaí.
  • Jan 1, 1228

    Sisena croada

    Wikipèdia La VI Croada (1228-1229) va ser la més estranya de totes, dirigida per un sobirà excomunicat, Frederic II d'Alemanya, va arribar uns objectius sorprenents per a l'època: el condomini confessional de Jerusalem, Betlem i Natzaret (1299), estatus que duraria pocs anys.
  • Jan 1, 1248

    Setena Croada

    Setena Croada
    Wikipèdia És la primera de les dues empreses sota la direcció del rei Lluís IX de França. Decidida en 1244, es va posar en marxa el 1248 i va arribar a Egipte l'any següent. Vençut i capturat pels mamelucs en 1250, l'exèrcit pagà rescat i actuà a continuació fins al 1254.
  • Jan 1, 1270

    Vuitena Croada

    Vuitena Croada
    Wikipèdia La vuitena croada és una campanya de Lluís IX de França adreçada contra el regne de Tunísia.
  • Jan 1, 1271

    Novena Croada

    Wikipèdia La Novena Croada és moltes vegades considerada com part de la Vuitena Croada. Alguns mesos després de la Vuitena Croada, el príncep Eduard d'Anglaterra, després Eduard I, va comandar els seus seguidors fins Acre encara que sense resultats.