Cruzadas

Ramírez - Les Croades

By alumnes
  • Jan 1, 1096

    Arribada a Constantinoble

    En motiu de que els turcs van ocupar Terra i no deixaven accedir als cristians, Urbà II va cridar als cristians a “alliberar Terra Santa dels infidels”. Es va arribar a Constantinoble
    emperador bizantí, Aleix I, va aconseguir un jurament de fidelitat dels caps croats i la promesa que l'imperi recuperaria els territoris que abans seguessin seus. A canvi, els bizantins van organitzar el pas a Àsia Menor, i va guiar els croats.
  • Period: Jan 1, 1096 to Jul 15, 1099

    Primera croada

    En motiu de que els turcs van ocupar Terra i no deixaven accedir als cristians, Urbà II va cridar als cristians a “alliberar Terra Santa dels infidels”.
    Inclou dos expedicions:
    • Una croada de pagesos i pobres, sobretot alemanys dirigits por Gualteri i francesos per Pere l'Ermità.
  • Jun 1, 1097

    Conquista de Nicea

    La ciutat de Nicea va caure a mans dels croats i van assegurar la vora asiàtica del Bósfor, després de la victòria de Dorilea. La xifra de 60000 a 100000 participants semblava exagerada.
  • Jun 1, 1098

    Caiguda d' Atioquia

    Caiguda d' Antioquia i del domini d'Edessa. Els croats van tindre la col•laboració de la població armènia cristiana i se'n van aprofitar de la tradició independentista de l'antic principat de Filaret, a Cilícia.
  • Jul 15, 1099

    Cau Jerusalem

    Jerusalem va ser conquistada, tanmateix, no va ser possible reunir els territoris conquerits en un sol estat: es van formar 4 regnes: Trípoli, Atesa, Jerusalem i Antioquia. Final de la primera croada.
  • Jan 1, 1147

    Portugal

    L'únic èxit de la croada tingué lloc lluny del Mediterrani, quan un grup de croats flamencs, frisis, normands, anglesos, escocesos i alemanys es van aturar a Lisboa navegant cap a Terra Santa, i van ajudar als portuguesos a la captura de Lisboa.
  • Period: Jan 1, 1147 to Jan 1, 1149

    Segona Croada

    Segona croada
    Va ser motivada per la caiguda d'Edessa en mans dels turcs. 1147-1149
    Lluís VII de França va convèncer el Papa Eugeni III per començar una croada (a la que si va ajuntar també l'emperador Conrat III). Tot i la organització estricta d'aquesta segona croada, hi van haver-hi conflictes entre francesos i alemanys, i, sobretot, entre croats i bizantins. A Anatòlia molts de croats van morir pels turcs i les malalties; Conrat i els alemanys van reembarcar el 8 de setembre de 1148.
  • Sep 8, 1148

    Reembarcament

    Conrat i els alemanys van reembarcar direcció Europa a causa dels turcs i les malalties.
  • Period: Jan 1, 1189 to Jan 1, 1192

    tercera croada

    La demanda d'ajuda a occident va originar la tercera croada. Hi van acudir l'emperador Frederic I Barbarroja, el rei de França, Felip August, i el d'Anglaterra Ricard Cor de Lleó.
  • Jan 1, 1191

    Ricard Cor de Lleó

    Ricard Cor de Lleó va recuperar les places costaneres fins a Jaffa, derrotant els musulmans va conquerir Xipre, va obtenir també de Saladí que els pelegrins poguessin acudir lliurement a Jerusalem.
  • Jul 12, 1191

    Arribada del rei francés

    Va servir per recuperar Acre però el dos d'agost s'en va tornar a França
  • Period: Jan 1, 1200 to Jan 1, 1204

    quarta croada

    Una nova croada va començar a dir-se a Europa a partir del 1200, predicada per d'Innocenci III per atacar el delta del Nil i trencar així la unió política i militar entre Egipte i Síria, com a primer pas per a la reconquesta de Palestina. L'objectiu inicial de l'expedició era Egipte, però la pressió dels venecians, provocada per interessos econòmics va fer que es desviés cap a Constantinoble.
  • Jan 1, 1204

    Saqueig de Constantinoble

    Va arribar la notícia que l'emperador de Bizanci havia estat destronat pel seu germà i demanava ajut: a canvi, prometia diners, ajut militar per a la croada i la unió de les esglésies de Bizanci i Roma, separades des del Cisma del segle XI. Els croats van entrar a Bizanci el 1204 que va sofrir un gran saqueig i una gran ocupació fins a conquerir-la.
  • Period: Jan 1, 1217 to Jan 1, 1221

    Cinquena croada

    tenia com a objectiu capturar el port egipci de Damiata, el qual es va aconseguir el 1219. A l'agost 1221 els croats es van veure obligats a rendir Damiata als egipcis i al setembre l'exèrcit cristià es va dispersar.
  • Jan 1, 1219

    Capturació del prot egipci de Diamata

  • Period: Jan 1, 1228 to Jan 1, 1229

    Sisena Croada

    La sisena croada va ser dirigida per Frederic II, que conquerí Acre i firmà el tractat de Jaffa amb el soldà Al-Kamil mitjançant el qual aquest lliurava Jerusalem amb garanties per als pelegrins cristians.
  • Jan 1, 1248

    Setena croada

    La setena croada va ser motivada per la reconquesta de Jerusalem per part dels musulmans i aquesta va ser comandada per Lluís IX de França va ser un fracàs, tot i tenir un gran èxit de convocatòria.
  • May 25, 1270

    Vuitena Croada

    També la vuitena va ser un fracàs, va ser poc entusiasta, pocs nobles hi van anar. Lluís IX va morir en el setge de Tunis.