Black death

Ralda-La pesta negra

By alumnes
  • Jan 1, 1347

    INICI DE LA EPIDÈMIA "LA PESTA NEGRA"

    INICI DE LA EPIDÈMIA "LA PESTA NEGRA"
    LINK PEST1
    L'any 1347 es l'any que es va iniciar la pesta negra. L'epidèmia prové d'Àsia i arriba a través dels contactes comercials amb Orient.Després d’un període d’incubació silenciosa, la malaltia es manifesta produint una febre elevada, acompanyada de calfreds, nàusees, set i sensació d’esgotament i d’angoixa. Després d’aquest inici, que es produeix de manera brusca, la malaltia no segueix un quadre clínic
  • Period: Jan 1, 1347 to Jan 1, 1351

    PESTA NEGRA

    Durant aquest període de temps , la pesta negra es va propagar per Europa i per Asia i va provocar la mort d'un terç de la població europea. La pesta negra –també coneguda com a Mort Negra– va ser una epidèmia de pesta, que va devastar Europa i Àsia a mitjans del segle XIV i es calcula que va provocar la mort d’aproximadament un terç de la població europea.
    La pesta és una malaltia epidèmica causada pel bacil de Yersin-Kitasolo (Pasteurella pestis), que va poder ser aïllat el 1894, a Hong Kong,
  • Jan 1, 1348

    ITÀLIA-PENÍNSULA IBÈRICA-FRANÇA-GRAN BRETANYA

    ITÀLIA-PENÍNSULA IBÈRICA-FRANÇA-GRAN BRETANYA
    LINK PESTA NEGRA 2
    Des de Messina, la plaga saltà cap a Gènova i Venècia (entre 1347 i 1348), i des d'Itàlia s'estengué en direcció nord-oest cap a tot el continent, arribant a la Península Ibèrica, França i Gran Bretanya abans del juny de 1348.
  • Jan 1, 1350

    LA PESTA A ALEMANYA I ELS PAÏSOS ESCANDINAUS

    LA PESTA A ALEMANYA I ELS PAÏSOS ESCANDINAUS
    S'escampà llavors cap aAlemanya i els països escandinaus on arribà entre 1348 i 1350, i finalment a Rússiacap al 1351. Tanmateix, algunes zones del continent no es van veure afectades per la plaga, com per exemple Polònia o algunes zones de Bèlgica i els Països Baixos. Moltes persones van creure que la Pesta Negra era un càstig de Déu a causa dels pecats que cometien.
  • Jan 1, 1351

    FINAL EPIDÈMIA PESTA NEGRA

    FINAL EPIDÈMIA PESTA NEGRA
    LINK PESTA NEGRA 3
    Finalment l'epidèmia arriba a Russia i aquest punt es la fi de la seva expansió. A causa de l'epidèmia es va paralitzar l’activitat econòmica i moltes zones van quedar deshabitades i es va produir una forta crisi a Europa.