800px thetriumphofdeath

Casajust-Pesta Negra

By alumnes
  • Jan 1, 1347

    Inici de l'epidèmia

    Inici de l'epidèmia
    L'any 1347 es l'any que es va iniciar la pesta negra. L'epidèmia prové d'Àsia i arriba a través dels contactes comercials amb Orient. Els mariners d'una nau genovesa, es van encomanar de la malaltia a Crimea i van estendre-la molt ràpidament per Itàlia, França, la península Ibèrica i el centre d'Europa. L'any següent va arribar a Anglaterra i, després, als Països Escandinaus.
  • Period: Jan 1, 1347 to Jan 1, 1351

    Pesta Negra (Periode de duració)

    La muerte negra (José Lopez Jara)La pesta era causada pel bacteri Yersinia pestis. Afecta tan a les persones com a animals rosegadors (rates, taolins…) . Això va provocar grans epidèmies, ja que les rates actuaven com a vehicle de transmissió de la malaltia i a part, també transmetien els paràsits que elles tenien al cos: les puces.Es calcula que aquesta epidemia provocà la mort d'aproximadament, d’un terç de la població europea.
  • Jun 1, 1348

    Itàlia-península Ibèrica-França-Gran Bretanya

    Itàlia-península Ibèrica-França-Gran Bretanya
    El juny de l'any 1348 l'epidèmia ja s'havia estés per Itàlia, la peninsula Ibèrica, França i Gran Bretanya. Entre els anys 1347-1348, la plaga arribà a Genova i Venècia, estenguent-se així per tota Itàlia. I des d'Itàlia s'estengué en direcció nord-oest cap a tot el continent, arribant a la Península Ibèrica, França i Gran Bretanya abans del juny de 1348.
  • Jan 1, 1350

    La pesta a Alemanya i els països escandinaus

    La pesta a Alemanya i els països escandinaus
    Durant aquest any la pesta va acabar d'infectar Alemanya i els països escandinaus. Així, després de tota aquesta expansió l'any 1350 la pesta havia afectat ja quasi tota Europa, ja havia afectat: Itàlia, la península Ibèrica, França, Gran Bretanya, Alemanya i els països Escandinaus. En aquests països es van produir un gran nombre de morts.
  • Jan 1, 1351

    Final de la pesta negra

    Final de la pesta negra
    Aquesta és la data que va acabar la pesta negra, acabant-se finalment a Russia (1351), tot i que en alguns llocs es considera que va acabar l'any 1350.
    Es calcula que aquesta epidemia provocà la mort d'aproximadament, d’un terç de la població europea. També es va paralitzar l’activitat econòmica i moltes zones van quedar deshabitades. Tot això va produir una forta crisi a Europa.