Leefbaar Rotterdam vs PvdA

By mvisser
  • PvdA sluit Leefbaar Rotterdam uit

    PvdA sluit Leefbaar Rotterdam uit
    PvdA niet in zee met Leefbaar Rotterdam
    De PvdA zal na de gemeenteraadsverkiezingen in maart geen coalitiebesprekingen voeren met Leefbaar Rotterdam. Dat zegt PvdA-wethouder en lijsttrekker Dominic Schrijer in een interview met de Volkskrant.
  • Wilders: stem Leefbaar in Rotterdam

    Wilders adviseert stem op Leefbaar RotterdamGeert Wilders adviseert inwoners van Rotterdam die niet op hem kunnen stemmmen, te kiezen voor Leefbaar.
  • PvdA beschuldigt Leefbaar van radicalisme

    ’Leefbaar Rotterdam wordt niet radicaler’ Leefbaar-voorman Pastors ontkent. Volgens hem schetst de PvdA een verkeerd beeld van de partij.
  • Rommelige verkiezingen, PvdA en LR even groot

    Rommelige verkiezingen, PvdA en LR even groot
    Meldingen komen binnen over misstanden in de stembureaus. Stadstoezicht wordt ingezet.
    Marco Pastors reageert furieus op de berichten over incidenten in stembureaus en eist na de voorlopige uitslag een hertelling.
    's Avond blijken de PvdA en Leefbaar Rotterdam even groot geworden. Beide partijen haalden veertien zetels, blijkt uit een voorlopig uitslag van de gemeente Rotterdam. Voor een meerderheid zijn 23 zetels nodig.
  • Pastors wil het dolgraag proberen met de PvdA

    Pastors wil het dolgraag proberen met de PvdA
    Lijsttrekker Marco Pastors wil „hemel en aarde bewegen" om samen met de PvdA tot een coalitie te komen in de havenstad. De PvdA blijft bij de uitsluiting.
    Aboutaleb belooft alle signalen over problemen bij stembureaus in kaart te brengen.
    Leefbaar Rotterdam roept inwoners op misstanden bij de verkiezingen via een e-mail te melden.
  • Definitieve uitslag

    Definitieve uitslag
    Het Centraal Stembureau maakt de definitieve verkiezingsuitslag bekend. De PvdA is de grootste met een verschil van circa 650 stemmen. Een hertelling of het ongeldig verklaren van de verkiezingen acht het Centraal Stembureau niet nodig. Pastors maakt direct bezwaar tegen de uitslag.
  • Opstelten en Peper pleiten voor hertelling, Aboutaleb gaat akkoord

    Oud-burgemeesters Ivo Opstelten en Bram Peper bepleiten een hertelling van de stemmen, als steeds meer verkiezingsincidenten de kop opsteken. Ook verschillende partijen noemen een hertelling zinvol.
    De Commissie Onderzoek Geloofsbrieven gaat akkoord. Alle stemmen die vorige week woensdag in Rotterdam zijn uitgebracht tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, worden herteld.
    Ook Aboutaleb adviseert een hertelling. De Commissie Onderzoek Geloofsbrieven gaat akkoord.
  • LR zette aan tot werven volmachten

    <a href='http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3011368.ece/Leefbaar_zette_aan_tot_werven_volmachten.html' ><br/>Leefbaar zette aan tot werven volmachten</a>De partij deed dat in een uitgebreide mail van raadslid Ronald Buijt waarin hij tips en wetenswaardigheden geeft over hoe je aan volmachtstemmen komt. Dat is niet volgens de regels van de Kieswet.
    <br/>
    Zie ook: Aboutaleb, een burgemeester als speelbal
  • Hertelling van start

    Hertelling van start
    Hertelling Rotterdam van start<br/>
    Ongeveer tweehonderd ambtenaren van de gemeente Rotterdam beginnen met het hertellen van de stemmen die zijn uitgebracht tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.
  • Stemmen opnieuw geteld

    PvdA ook na hertelling grootste<br/>
    De sociaal-democraten lopen zelfs iets uit op de leefbaren.
  • Samenwerking in deelgemeenten wel mogelijk.

    De PvdA voelt wel wat voor samenwerking in de deelgemeenten, laat PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst weten. „Die kunnen de proeftuin zijn. Daar kan het vertrouwen tussen beide partijen groeien."
  • Verkiezingsuitslag geldig

    Verkiezingsuitslag geldig
    De gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam zijn rechtmatig verlopen, ook al zijn er onregelmatigheden geconstateerd die in strijd zijn met de wet. Dat concludeert de Commissie Onderzoek Geloofsbrieven woensdag na uitgebreid onderzoek.