Chronology

2004-2021 AINA

By Albee.R
  • Creació de Facebook

    Creació de Facebook
    Comença l'octubre de 2003, quan un jove Mark Zuckerberg se li ocorre crear una web per entretenir els seus companys de Harvard. Aquest lloc es deia Facemash, als dos dies al lloc va ser tancat per utilitzar fotos il·legals. Però ja havien aconseguit més de 22.000 visualitzacions d'imatges.
    Aquest èxit va portar a Zuckerberg a crear una nova xarxa social al 4 de febrer de 2004 anomenada Facebook. Actualment ha superat els 2.500 milions d'usuaris i és la xarxa social de totes les xarxes socials.
  • Des del 27 de Març del 2004

    Des del 27 de Març del 2004
    El dia que els metges creuen que vaig neixer.
  • Atemptats de Londres

    Atemptats de Londres
    El 7 de juliol de 2005, quatre explosions van paralitzar el sistema de transport públic a Londres en hora punta del dematí. Van explotar tres bombes en tres vagons de metro i la quarta bomba en un autobús públic a la Plaça Tavistock. Van morir 56 persones i 700 van resultar ferides. Aquest atemptat fou l'acte de terrorisme més sagnant del Regne Unit des que van morir 270 persones a l'atemptat de Lockerbie.
  • Adopten a una estrella

    Adopten a una estrella
    Dia exacte en que amb van adoptar de la Xinà.
  • Cop d'estat a Tailàndia

    Cop d'estat a Tailàndia
    Va ser liderat i iniciat per unitats militars pertanyents a forces especials de l'Exèrcit Reial Tailandès durant l'absència del Primer Ministre. El cop d'estat es va produir un mes abans de la celebració de les eleccions generals previstes pel 15 d'octubre. La junta militar va derogar la constitució, va dissoldre l'Assemblea Nacional i el Tribunal Constitucional, va decretar la llei marcial.
  • Atac contra turistes al Iemen

    Atac contra turistes al Iemen
    Va ser un atac suïcida amb cotxe bomba contra turistes espanyols que visiten el temple de la reina de Sabà, a Marib.
  • Crisis econòmica i financera mundial

    Crisis econòmica i financera mundial
    És va produir entre 2008-2009, quan la majoria d'economies del món industrialitzat va entrar en una profunda recessió. La crisi financera internacional de 2008 va ser majoritàriament producte de la crisi dels derivats d'hipoteques de baixa qualitat als EUA.
  • Barack Obama

    Barack Obama
    El 4 novembre 2008 Estats Units va viure una jornada històrica. Barack Obama , el primer president afroamericà en més de 200 anys d'història.
  • Mort del rei del pop, Michael Jackson

    Mort del rei del pop, Michael Jackson
    El 25 de juny de 2009 Michael Jackson va morir als 50 anys, víctima d'una intoxicació aguda de propofol, un sedant molt potent d'ús hospitalari que li hauria administrat el seu metge personal, Conrad Murray, acusat d'homicidi involuntari.
  • Atemptats amb bomba d'Estocolm

    Atemptats amb bomba d'Estocolm
    Dues bombes van explotar en la zona central-comercial d'Estocolm, Suècia, matant un home i ferint-ne dos més. És diu que va ser un presumpte terrorista suïcida.
  • Casament de Guillem de Gal·les i Catherine Middleton

    Casament de Guillem de Gal·les i Catherine Middleton
    És va celebrar a l'Abadia de Westminster el 29 d'abril de 2011.Guillem, el segon en la línia de successió al tron britànic, va conèixer Caterina al 2001 quan els dos eren uns joves adolescents. El seu compromís va ser el 20 d'octubre de 2010. La boda es va celebrar davant uns 1.900 convidats i amb 5.000 policies garantint la seguretat de l'esdeveniment, seguit per més de 2.000 milions de persones arreu del món.
  • 100 anys de l'enfonsament del Titanic

    100 anys de l'enfonsament del Titanic
    L'enfonsament del RMS Titanic va ser una catàstrofe marítima. El vaixell més gran que s'havia construït mai en l'historia s'enfonsa en el seu primer viatge.
  • Curiosity

    Curiosity
    L'astromòbil , Curiosity de la NASA arriba a Mart per primera vegada.
  • Neix Telegram

    Neix Telegram
    Telegram s'adreça a tothom que desitgi missatges i trucades ràpides i fiables.
  • Neix Tik Tok

    Neix Tik Tok
    És una app d'iOS i Android per crear i compartir vídeos curts.
  • Mauricio Macri president de l'Argentina

    Mauricio Macri president de l'Argentina
    Fou cap de govern de la Ciutat de Buenos Aires al període 2007-2015 i President de la Nació Argentina al període 2015-2019.
  • Fracàs d'un intent de cop d'estat a Turquia

    Fracàs d'un intent de cop d'estat a Turquia
    Un grup militar va intentar realitzar un cop d'estat per assumir el control de Turquia. L'atac va ser confirmat pel primer ministre turc, Binali Yıldırım.
  • El primer grup de k-pop guanya un Billboard

    El primer grup de k-pop guanya un Billboard
    El primer grup de l'historia de k-pop, Corea del Sud guanya un Billboard, BTS va fer història en la recent edició dels Billboard Music Awards a l'imposar-se a artistes com Justin Bieber, Ariana Grande i Selena Gómez, i emportar-se el trofeu en la categoria de Millor artista en xarxes socials.
  • 1-Octubre Catalunya

    1-Octubre Catalunya
    Fou organitzat pel Govern de Catalunya, format després d'unes eleccions en les quals els partidaris del referèndum van obtenir la majoria en el Parlament de Catalunya. Però el Govern d'Espanya s'hi oposà, d'acord amb les lleis i la Constitució del país en aquell moment. Al final més de dos milions de persones van votar, malgrat les nombroses escenes de violència per part dels cossos i forces de seguretat de l'Estat, que van provocar diversos ferits i centenars de contusionats.
  • Casament del príncep Harry i Meghan Markle

    Casament del príncep Harry i Meghan Markle
    S'ha anunciat el compromís matrimonial entre Harry i Meghan, el segon fill de el príncep Carles de Gal·les i de la morta Diana de Gal·les amb la ex-actriu nord-americana Rachel Meghan Markle.
  • COVID-19

    COVID-19
    Comença a mitjans de desembre del 2019 en identificar-se l'inici d'un brot nou coronavirus a la ciutat de Wuhan, a la Xina continental. Un virus mortal que entre humans ha estat variable, amb algunes persones afectades que no transmeten el virus a d'altres, mentre que d'altres han pogut difondre la infecció a diverses persones.
  • BLAK LIVES MATTER

    BLAK LIVES MATTER
    "Les vides dels negres són importants" és el nom d'un moviment activista sorgit als EEUU a les comunitats afroamericanes i que realitza campanyes contra la violència racista exercida vers les persones negres. BLM organitza regularment protestes entorn de les víctimes que han estat mortes per agents de policia estatunidencs. El grup també es manifesta de manera més general en contra de la brutalitat policial i per qüestions racials viscudes als Estats Units.
  • 10 years of One Direction

    10 years of One Direction
    El 2010, Louis Tomlinson, Harry Styles, Zayn Malik, Niall Horan i Liam Payne van formar el popular grup.
    El 23 de julio se cumplen 10 años de la formación de One Direction, banda que surgió en el programa "X-Factor".
  • Nou president dels Estats Units

    Nou president dels Estats Units
    Biden fou el candidat del Partit Demòcrata a les eleccions presidencials dels Estats Units de 2020, en què va vèncer contra el president titular Donald Trump.