Foto perfil

LA VIDA DE L'ALEIX FONT

By font
  • EL MEU NEIXAMENT HOSPITAL DE GRANOLLERS

    EL MEU NEIXAMENT HOSPITAL DE GRANOLLERS
    *el néixer m'operen degut a una infecció greu el bodell.
    història:
    el 15 de març CIU guanya les eleccions per majoria absoluta.
    20 de maig el Futbol Club Barcelona guanya la seva primera copa d'Europa. (Londres).
    25 de Juliol inaguració dels Jocs Olímpics
  • Period: to

    la meva vida

  • HISTÒRIA

    14 de març, Andorra, s'aprova la primera constitució del país.
    26 de febrer, Nova York, terroristes islamistes fan exclatar un camió ple d'explosius a la torre nord del World Trade Center que fa 6 morts i un miler de ferits.
    11 d'abril, Guillem Agulló, jove nacionalista d'esquerres assassinat a mans d'un grup d'ultradreta.
    27 de març, Vicent Andrés Estellés mort a València.
  • BATEIG A L'ESGLÉSIA DE LLEIDA.

    BATEIG A L'ESGLÉSIA DE LLEIDA.
    31 de gener, Barcelona: un incendi destrueix el Gran Teatre del Liceu.
    1 de desembre, Osona, Vic: Comença el desplaçament dels Mossos d'Esquadra a Catalunya. El cos català substitueix a la comarca el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil en les funcions d'ordre públic i seguretat ciutadana.
    8 de gener el japonès Yoshio Kush descobreix el Cometa 144P/Kushida.

    3 de febrer: El Japó llença l'OREX, una càpsula espacial no tripulada mitjançant un coet H-2 des de la base de Tanegashima.
  • Passo el dia amb tota la família a Granollers.

    19 d'abril - Palma (Mallorca): a Son Tugores s'inaugura la primera planta potabilitzadora de les illes Balears, amb un efluent de 30.000 m3/dia d'aigua.
    11 de setembre - Terra Lliure proclama la seva dissolució formal i final, després de 16 anys de lluita armada.
    10 de gener - París : el rei d'Espanya, Joan Carles I i l'expresident dels Estats Units, Jimmy Carter obtenen el Premi de la Pau de la UNESCO.
    17 de gener - Kobe (el Japó): un terratrèmol, de magnitud 7'3 en l'escala Richter.
  • passo l'estiu a un càmpinc de França amb la família.

    passo l'estiu a un càmpinc de França amb la família.
    13 de desembre: un grup de nacionalistes espanyols creen el CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) amb la intenció d'incrementar l'ús del castellà a Catalunya.
    25 de març, Brussel·les (Bèlgica): el Comitè Veterinari de la UE prohibeix les exportacions de vaca britànica així com els seus productes derivats, a causa de la malaltia de les "vaques boges".
  • CURSO P.5 A L'ESCOLA CERVETÓ DE GRANOLLERS

    CURSO P.5 A L'ESCOLA CERVETÓ DE GRANOLLERS
    17de març, Port Aventura inagura la muntanya russa "Stampida".
    9 de setembre, Girona; es constitueix el Centre de Recerca i Difusió de la Imatge.
    26 de setembre, Barcelona; Joan Clos obté l'alcaldia de Barcelona, substituïnt a Pasqual Maragall que deixa el càrrec per presentar-se a les eleccions per la presidència de la Generalitat.
  • gener 1998

    1 de gener: Comença la Segona Guerra del Congo, el major conflicte armat des de el final de la Segona Guerra Mundial.
    6 de gener: A Ecatepec, Al Estat de Méxic es va iniciar la construcció de la catedral.
    12 de gener: dirigents del Partit Comunista de Chile presenten la primera querella contra el ex president Augusto Pinochet.
  • 1999

    1999
    1 de gener, Europa: entra en vigor l'euro en onze dels quinze països de la Unió Europea, malgrat que es continuen fent servir les antigues monedes fins al primer de gener del 2002, data en què es posen en circulació les monedes i bitllets de la moneda única. 5 de novembre a Madrid : s'hi promulga la llei que permet als pares de triar l'ordre dels dos cognoms dels fills. 5 de febrer a Sant Petersburg (Rússia): Wassily Leontief, economista guardonat amb el Premi Nobel d'Economia de 1973.
  • CIÈNCIA

    -Curso 2on de primària a l'escola Cervetó, després d'haver repetit al 1999.
    HISTÒRIA
    Acabament del projecte del genoma humà.
  • abril, setembre.

    11 de setembre, EUA: dos avions conduïts per segrestadors suïcides d'Al-Qaida s'estavellen contra cadascuna de les Torres Bessones de Nova York i en causen la destrucció total; hi moren gairebé 3.000 persones.
    23 d'abril, Madrid: Joan Carles de Borbó declara: «Nunca fue la nuestra lengua de imposición, sino de encuentro. A nadie se le obligó nunca a hablar en castellano. Fueron los pueblos más diversos quienes hicieron suyo, por voluntad libérrima, el idioma de Cervantes.»
  • economia.

    Enderrocament del regim dels talibans a l'Afganistan.
    1 de gener ,Europa: es posen en circulació les monedes i bitllets d'euro en onze dels quinze països de la Unió Europea.1 de març, Espanya: les monedes i bitllets de pesseta hi deixen de circular: l'euro n'és l'única moneda de curs legal.Juny, neix la Comissió de la Dignitat amb l'objectiu principal d'aconseguir el retorn als seus legítims propietaris de la documentació incautada pel règim franquista.
  • fi de la guerra d'iraq.

    11 d'octubre, Lleida (el Segrià): hi entra en servei per al públic el Tren de Gran Velocitat que l'uneix amb Madrid, passant per Saragossa. 24 de novembre, Barcelona: practiquen l'eutanàsia a Floquet de Neu per estalviar-li el patiment del càncer. 16 de desembre, Barcelona: el Parlament de Catalunya elegeix Pasqual Maragall president de la Generalitat de Catalunya. 1 de maig, Washington (EUA): el president George Bush proclama la fi de la guerra de l'Iraq.
  • febrer.

    Atemptats contra trens de rodalies a Madrid. 28 de gener el president de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, accepta la renúncia de Josep-Lluís Carod-Rovira al càrrec de conseller en cap, arran de les converses mantingudes a Perpinyà amb dirigents d'ETA; 2 de febrer -Josep-Lluís Carod-Rovira dimiteix. 20 de març, Països Catalans: es fan manifestacions multitudinàries en contra de l'ocupació de l'Iraq a les principals ciutats del país.
  • història

    6 de gener, Pedro Zarraluki guanya el Premi Nadal de novel·la. "Un encargo difícil".
    25 de gener, Barcelona: crisi del Carmel. 6 de febrer, 18 morts a La Todolella (Els Ports) per intoxicació per monòxid de carboni. 15 de febrer, mor a Barcelona el President de l'Institut d'Estudis Catalans, Josep Laporte i Salas. 21 de febrer, Guanya el Sí al Tractat que estableix una Constitució per a Europa.
  • dos mesos amb la família a Egipte.

    dos mesos amb la família a Egipte.
    L'any 2006 fou declarat l'Any internacional dels deserts i la desertització per l'Assemblea General de les Nacions Unides. 15 de gener - Primera ronda de les eleccions presidencials de Finlàndia.21 de gener a Madrid: El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el líder de CIU, Artur Mas es reuneixen a la Moncloa per pactar les modificacions que patiria el text de l'Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya.10 de febrer al 26 de febrer - XX Joc Olímpics d'Hivern a Torí,
  • Ingresso a l'hospital Snt. Joan de Déu per "revisar operació"-

    10/12: El Departament dels Pirineus Orientals hi oficialitza el català. A Romania i Bulgària l'irlandès n'esdevé una de les llengües oficials. Indonèsia: S'estavella un avió comercial amb 102 passatgers a bord.15 de gener a Madrid: José Luis Rodríguez Zapatero compareix al Congrés dels Diputats per donar explicacions sobre l'atemptat de Barajas.1 de febrer: Apagada mundial entre les 19.55 i les 20.00hrs per reclamar mesures contra el canvi climàtic.
  • vaig a veure un partit de lliga al Camp Nou

    vaig a veure un partit de lliga al Camp Nou
    Any internacional dels idiomes.
    13/03, Madrid,L'Audiència Nacional d'Espanya anul·la el judici a Jaume Roura i Enric Stern en què van ser condemnats a una multa de 2.730 euros per haver cremat fotos dels Borbons, perquè el jutge, José María Vázquez Honrubia, els va impedir de declarar en català. 28/04: Francesc Argemí i Anglada, més conegut com a "Franki", és empresonat per a 2 anys, 7 mesos i 5 dies acusat d'estripar la bandera espanyola de l'Ajuntament de Terrassa.
  • FESTA MAJOR -guerra de fang al poble Maials (Lleida).

    FESTA MAJOR -guerra de fang al poble Maials  (Lleida).
    El FC Barcelona guanya 6 títols en una mateixa temporada, entre ells la seva primera Copa Intercontinental.
    Any Internacional de l'Astronomia, de l'Aprenentatge sobre els Drets Humans. 20 de febrer - Microsoft tradueix al català el servei de correu electrònic Windows Live Hotmail. 7 de març, Manifestació a Brussel·les per l'Autodeterminació.Vaga a Catalunya convocada pels cinc sindicats de l'Ensenyament (USTEC-STS, CCOO, ASPEPC-SPS, UGT i CGT)
  • EL MEU ANIVERSARI 18 ANYS.

    EL MEU ANIVERSARI 18 ANYS.
    17/01: Inauguració de l'aeroport de Lleida-Alguaire.
    8 de febrer: David Barrufet, porter d'handbol del FCB anuncia la seva retirada a final de temporada. 3/04:aparèix el TDT, fruit de l'apagada analògica. 11/06-/07: Celebració de la XIX edició de la Copa del Món de Futbol a Sud-Àfrica amb la victòria de la Selecció Espanyola.10/07: Més d'un milió de persones es manifesten a Barcelona amb l'objectiu d'aconseguir més autonomia per Catalunya sota el lema "som una nació nosaltres decidim".
  • EXAMEN DE COTXE

    EXAMEN DE COTXE
    a les vuit del matí del día 10 de gener en vaig examinar de cotxe i el divendres 14 vaig obtenir la llicència. Va ser un bon començament d'any.
    any internacional de la química, de l'alzheimer, televisió.
    1/01 terratrèmol a Argentina. Estònia adobte l'euro com a monèda oficial. 2/01 entre en vigor la nova llei anti-tabac.
    3/01: distància mínima de la Terra al Sol, 147.105.562km. 9-15/01: A la regió autònoma al sud de Sudán, es celebre un referèndum per l'independència del Sudán.