Dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd

Ποδήλατο

 • Κατασκευή πρώτου ποδηλάτου

  Κατασκευή πρώτου ποδηλάτου
  http://bit.ly/sVY6kj
  Πολύ πριν την εμφάνιση κάποιας κατασκευής παρόμοιας με ένα τυπικό σύγχρονο ποδήλατο, έχει καταγραφεί ένα ποικίλο φάσμα οχημάτων που εκμεταλλεύονταν μόνο τη μυϊκή δύναμη του αναβάτη τους. Μία από τις κατασκευές αυτές, που από πολλούς θεωρείται ο πρόγονος του ποδηλάτου, ήταν η ‘draisienne’. Η draisienne κατασκευάστηκε από το Γερμανό βαρόνο Καρλ Φον Ντράις, το 1817.Η draisienne ήταν σχεδόν εξ’ολοκλήρου κατασκευασμένη από ξύλο.
 • Ένα καινούργιο μοντέλο βγήκε στην αγορά μετά την draisienne

  Ένα καινούργιο μοντέλο βγήκε στην αγορά μετά την draisienne
  http://bit.ly/tPFn5s
  Το 1839, ο Σκωτσέζος σιδηρουργός Κιρκπάτρικ Μακμίλαν σχεδιάζει την ‘velocipede’. Ο Μακμίλαν βελτίωσε την κατασκευή του Φον Ντράις, εισάγοντας τη χρήση των πεταλιών, συνδεδεμένων με ράβδους με τον οπίσθιο τροχό. Με αυτό τον τρόπο, ο αναβάτης δεν ήταν πλέον αναγκασμένος να φέρνει τα πόδια του σε επαφή με το έδαφος, κάτι που περιόριζε σημαντικά την ταχύτητα του οχήματος.
 • Η επεξεργασία της velocipede

  Η επεξεργασία της velocipede
  http://bit.ly/tPFn5s
  Είκοσι χρόνια αργότερα, το 1860, ο Γάλλος Πιέρ Μισώ αλλάζει το σχέδιο της velocipede, συνδέοντας τα πετάλια απευθείας με τον μπροστινό τροχό. Αργότερα, ο Μισώ θα εισάγει τη χρήση συμπαγούς καουτσούκ στους τροχούς, δείχνοντας ουσιαστικά το δρόμο προς τα γνωστά στις μέρες μας λάστιχα.
 • Το πρώτο ποδήλατο φτιαγμένο απο μέταλλο(ariel)

  Το πρώτο ποδήλατο φτιαγμένο απο μέταλλο(ariel)
  http://bit.ly/tPFn5sΤο 1870 οι Βρετανοί Τζέιμς Στάρλεϋ και Γουίλλιαμ Χίλμαν σχεδιάζουν ένα ποδήλατο με αρκετά μεγαλύτερο μπροστινό τροχό. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν την εκπληκτική, για την εποχή, ταχύτητα των 24 χλμ/ώρα. Το μοντέλο που κατασκεύασαν ονομάστηκε ‘ariel’ και ήταν το πρώτο ποδήλατο εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένο από μέταλλο. Βασικό μειονέκτημα του μεγέθους του μπροστινού τροχού του ariel αποτελούσε η ιδιαίτερα υψηλή θέση της σέλας που, λόγω της φτωχής κατανομής βάρους, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της
 • Το rover που συχνά χαρκτηρίζεται ως το πρώτο σύγχρονο ποδήλατο

  Το rover που συχνά χαρκτηρίζεται ως το πρώτο σύγχρονο ποδήλατο
  http://bit.ly/tPFn5sΤα επόμενα χρόνια, μια σειρά από ενδιαφέρουσες ιδέες και εφευρέσεις εφαρμόζονται στο ποδήλατο, βελτιώνοντας τα φρένα, ο ‘κούφιος’ σκελετός, το ‘δυναμό’ και η σαμπρέλα αποτελούν τις πλέον χαρακτηριστικές αυτών των εφευρέσεων. Έτσι, το 1885 είναι η χρονιά που κατασκευάζεται το μοντέλο ‘rover’, που συχνά χαρακτηρίζεται ως το πρώτο σύγχρονο ποδήλατο. Κατασκευαστής του ήταν ο Τζον Κεμπ Στάρλεϋ, ανιψιός του Τζέιμς Στάρλεϋ
 • Period: to

  Το πρώτο ποδήλατο στη Ελλάδα και οι ποδήλατικοι αγώνες

  http://bit.ly/tPFn5s
  Στην Ελλάδα το πρώτο ποδήλατο ήρθε το 1885, ενώ το 1890, έγιναν οι πρώτοι ποδηλατικοί αγώνες. Το πρώτο ποδηλατοδρόμιο της χώρας κατασκευάζεται στην Αθήνα για τις ανάγκες των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων, Πρόκειται για το μετέπειτα ποδοσφαιρικό Γήπεδο Καραϊσκάκη. Στους Αγώνες του 1896 οι ποδηλάτες Κωνσταντινίδης και Παρασκευόπουλος αναδεικνύονται Ολυμπιονίκες στα δύο αγωνίσματα ποδηλασίας
 • Ιδρυση βιομηχανίας ideal

  Ιδρυση βιομηχανίας ideal
  el.wikipedia.org/wiki/Ποδήλατο
  Η Ideal Bikes είναι μια βιομηχανία ποδηλατων από την Πάτρα. Ιδρύθηκε το 1926 με το όνομα Μανιατόπουλος, και από το 1977 πουλάει με το όνομα Ideal. Σήμερα είναι η μεγαλύτερη εταιρία του είδους της στην Ελλάδα και με 140000 ποδήλατα το χρόνο μια από τις λίγες μεγάλες που κατασκευάζουν ποδήλατα στην Ευρώπη.
 • MOUNTAIN BIKES

  MOUNTAIN BIKES
  http://en.wikipedia.org/wiki/Mountain_bike
  Τα moyntain bike είναι υπεύθηνα για να ανεβένουνε πάνω σε διάφορα βουνά κάνοντας πολλά κόλπα !!
 • Πότε ιδρύθηκε το πρώτο bmx;

  Πότε ιδρύθηκε το πρώτο bmx;
  http://en.wikipedia.org/wiki/Bicycle_motocross
  ΒΜΧ ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν τα παιδιά άρχισαν αγωνιστικά ποδήλατα τους σε χωματόδρομους στα νότια Καλιφόρνια , αντλώντας έμπνευση από τα σούπερ σταρ μοτοκρός της εποχής. Το μέγεθος και η διαθεσιμότητα της Schwinn Sting Ray- και άλλα ποδήλατα Wheelie τους έκανε η φυσική ποδήλατο της επιλογής, δεδομένου ότι εύκολα να προσαρμοστεί για καλύτερο χειρισμό και την απόδοση.
 • Period: to

  Ο γύροs του κόσμου με συντροφιά ένα ποδήλατο

  http://bit.ly/tPFn5sΟ γύρος του πλανήτη με ποδήλατο έχει πραγματοποιηθεί αρκετές φορές. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε από το 1980 ως το 1994 από τους γάλλους Φρανσουάζ και Κλοντ Ερβέ.
 • Το ποδήλατο βρίσκεται και σε τρυφερές στιγμές

  Το ποδήλατο βρίσκεται και σε τρυφερές στιγμές
  http://bit.ly/tPFn5sΟ Κλοντ και η Φρανσουάζ Ερβέ ξεκίνησαν με τα ποδήλατά τους την 1η Απριλίου του 1980 από τη Λυόν της Γαλλίας.Σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια το ταξίδι του ζευγαριού θα διαρκούσε περίπου τρία χρόνια. Στις αρχές του 1998 η Φρανσουάζ Ερβέ διαπίστωσε ότι είχε μείνει έγκυος. Συνέχισε παρόλ’ αυτά να ποδηλατεί μέχρι τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της.Τελικά, στις 12 Σεπτεμβρίου του 1988, η κόρη του Κλοντ και της Φρανσουάζ, Μανόν, γεννήθηκε στο Πάλμερστον Νορθ της Νέας Ζηλανδίας.
 • Period: to

  Διεθνής Ομοσπονδία BMX

  http://en.wikipedia.org/wiki/Bicycle_motocross\
  Τον Απρίλιο του 1981, η Διεθνής Ομοσπονδία BMX ιδρύθηκε, και τα πρώτα παγκόσμια πρωταθλήματα διεξήχθησαν το 1982. Από τον Ιανουάριο 1993 BMX έχει ενσωματωθεί στην Ένωση Cycliste Internationale .
 • Πότε ιδρύθηκε και από ποιόν η dahon

  Πότε ιδρύθηκε και από ποιόν η dahon
  http://en.wikipedia.org/wiki/Dahon
  Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Δρ David T. Hon, πρώην φυσικός λέιζερ, το 1982 και έχει την έδρα της στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια , με εργοστάσια συναρμολόγησης στην Κίνα , το Μακάο και τη Βουλγαρία .
 • Τα χρήσιμα ποδήλατα

  Τα χρήσιμα ποδήλατα
  http://www.authorstream.com/Presentation/3lyknfil-1304114-types-8/
  Δεν υπάρχει συνγκεκριμένη ημερομηνία.Τα χρήσιμα ποδήλατα τα χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή.Σε αντίθεση με τα άλλα ποδήλατα που είναι για αναψυχή αυτό είναι για πρακτικότητα
 • Μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες

  Μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες
  http://en.wikipedia.org/wiki/Bicycle_motocrossΤο 2003, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έκανε μια πλήρη BMX άθλημα μετάλλιο Ολυμπιακών 2008 Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο , Κίνα , και Māris Štrombergs (αρσενικό, για τη Λετονία ) και η Anne-Caroline Chausson (γυναίκες, για τη Γαλλία ) στέφθηκαν οι πρώτοι Ολυμπιονίκες .
 • Βραβεία στην dahon

  Βραβεία στην dahon
  http://en.wikipedia.org/wiki/Dahon
  Τον Σεπτέμβριο του 2009, η Ίος Dahon της XL, ένα ποδήλατο σχεδιασμένο για το αστικό μετακινούμενος, [16] απονεμήθηκε Eurobike Βραβείο Σχεδιασμού Χρυσό
 • Τα υβριδικα ποδήλατα

  Τα υβριδικα ποδήλατα
  http://www.authorstream.com/Presentation/3lyknfil-1304114-types-8/
  Τα υβριδικά ποδήλατα είναι σχεδιασμένα για γενική χρήση καθημερινή μετακίνηση σε πολλών ειδών εδαφών
 • Τα cruiser

  Τα cruiser
  http://www.authorstream.com/Presentation/3lyknfil-1304114-types-8/
  Τα cruiser είναι ποδήλατα παραλίας,έχει υψηλό βάρος και μία μόνο ταχύτητα
 • Φοβερό!!!(video)

  Φοβερό!!!(video)
  http://www.youtube.com/watch?v=B3GribQCg6c&feature=fvsrΔείτε το παρακάτω video
 • Φοβερο!(video)

  Φοβερο!(video)
  http://www.youtube.com/watch?v=PiAgKwSjJ1M&feature=related
  Δείτε το παρακάτω video