Aeroplane in sunset

ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

 • Apr 15, 1452

  Γέννηση Leonardo Da Vinci

  Γέννηση Leonardo Da Vinci
  ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙΑεροπλάνο Ιταλός ζωγράφος, γλύπτης, ανατόμος, σοφός και μηχανικός. Προσπάθησε για πρώτη φορά να στηρίξει θεωρητικά τη δυνατότητα κατασκευής πτητικής συσκευής, με βάση την προσεκτική μελέτη του τρόπου πτήσης των πουλιών. Σχεδίασε πτητικές συσκευές που κινούνταν με τη βοήθεια της μυϊκής δύναμης του ανθρώπου, καθώς και ένα πρότυπο ελικόπτερο με μηχανική κίνηση.
 • May 2, 1519

  Θάνατος Leonardo Da Vinci

  ΛΕΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ
  Ιταλός ζωγράφος, γλύπτης, ανατόμος, σοφός και μηχανικός.
 • Γέννηση Giovanni Alfonso Borelli

  Γέννηση Giovanni Alfonso Borelli
  BORELLIΑεροπλάνοGiovanni Alfonso Borelli Ιταλός αστρονόμος και ιατρός .Γνώστης μαθηματικών επιχείρησε να εφαρμόσει τους νόμους της επιστήμης αυτής σε διάφορα φαινόμενα της ζωής και ειδικότερα στις κινήσεις των μυών.Είπε ότι δεν είναι δυνατή η πτήση του ανθρώπου με τη χρήση μόνο της μυϊκής δύναμης καθώς, προκειμένου να πετάξει αυτόνομα, ο άνθρωπος θα έπρεπε να έχει πολλαπλάσιο μυϊκό όγκο.Απέδειξε έτσι θεωρητικά πως, για να κατασκευαστεί συσκευή πιο βαριά από τον αέρα που να πετά, χρειάζεται οπωσδήποτε κινητήρας.
 • Θάνατος Giovanni Alfonso Borelli

  Giovanni Alfonso Borelli
  Ιταλός αστρονόμος και ιατρός .
 • Γέννηση Wilbur Wright

  Γέννηση Wilbur Wright
  ΑεροπλάνοWilbur Wright Ένας εκ των αδελφών Ράιτ (εφευρέτες και αεροπόροι) στους οποίους αποδίδεται η εφεύρεση και κατασκευή του πρώτου επιτυχημένου αεροπλάνου στον κόσμο και η πραγματοποίηση της πρώτης ελεγχόμενης, μηχανικά προωθούμενης και με διάρκεια, βαρύτερης από τον αέρα, ανθρώπινης πτήσης στις 17 Δεκεμβρίου 1903.
 • Γέννηση Orville Wright

  Γέννηση Orville Wright
  ΑεροπλάνοOrville Wright Ένας εκ των αδελφών Ράιτ (εφευρέτες και αεροπόροι) στους οποίους αποδίδεται η εφεύρεση και κατασκευή του πρώτου επιτυχημένου αεροπλάνου στον κόσμο και η πραγματοποίηση της πρώτης ελεγχόμενης, μηχανικά προωθούμενης και με διάρκεια, βαρύτερης από τον αέρα, ανθρώπινης πτήσης στις 17 Δεκεμβρίου 1903.
 • Γέννηση William Edward Boeing

  Γέννηση William Edward Boeing
  WILLIAM EDWARD BOEINGΑμερικανός επιχειρηματίας, γερμανικής καταγωγής. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως έμπορος ξυλείας και την ολοκλήρωσε ως κτηματομεσίτης, εκτροφέας αλόγων και χρηματιστής. Ίδρυσε την εταιρεία «Boeing», που έγραψε και γράφει την ιστορία της αεροναυτικής.
 • Πρώτη πτήση αεροπλάνου

  Πρώτη πτήση αεροπλάνου
  ΑΔΕΛΦΟΙ WRIGHTΤην ιστορική αυτή πτήση τους επιχείρησαν οι αδελφοί Wright (Ράιτ)στο Κίτυ Χωκ στη Βόρεια Καρολίνα, με το Flyer (Φλάιερ) που έφερε κινητήρα 12 ίππων που κινούσε δύο έλικες. Η πτήση εκτελέστηκε με τέσσερις δοκιμές, διάρκειας 12, 13, 15 και 59 δευτερολέπτων. Κατά την τελευταία διανύθηκε απόσταση 264 μέτρα.
 • Ελληνική στρατιωτική πτήση με το “Δαίδαλος”

  Ελληνική στρατιωτική πτήση με το “Δαίδαλος”
  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΔΑΙΔΑΛΟΣΔΑΙΔΑΛΟΣΗ πρώτη στρατιωτική πτήση έγινε στις 13 Μαΐου 1912 από τον Υπολοχαγό Δημήτριο Καμπέρο με το πρώτο στρατιωτικό αεροπλάνο της Ελλάδας, τύπου Farman.
 • Θάνατος Wilbur Wright

  Wilbur Wright Ένας εκ των αδελφών Ράιτ (εφευρέτες και αεροπόροι) στους οποίους αποδίδεται η εφεύρεση και κατασκευή του πρώτου επιτυχημένου αεροπλάνου
 • Ίδρυση Boeing

   Ίδρυση Boeing
  ΕΤΑΙΡΙΑ BOEINGH Boeing Company είναι μια αμερικανική πολυεθνική αεροδιαστημική και αμυντική εταιρία, που ιδρύθηκε το 1916 από τον William E. Boeing στο Σιάτλ, Ουάσιγκτον.To 1997 προχωρά στη συγχνώνευση της με την McDonnell Douglas .
 • Πρώτη πτήση Douglas DC-3

  Πρώτη πτήση Douglas DC-3
  DOUGLAS DC-3Το Douglas DC-3 είναι ελικοφόρο αεροσκάφος σταθερής πτέρυγας το οποίο έφερε επανάσταση στις αεροπορικές μεταφορές τις δεκαετίες του 1930 και 1940 με την ταχύτητα και την εμβέλειά του. Λόγω της επιρροής του στην αεροπορική βιομηχανία και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αεροσκάφη όλων των εποχών.Κατασκευάστηκε από μία ομάδα με επικεφαλής τον αρχιμηχανικό Άρθουρ Ε. Ρέιμοντ (Arthur E. Raymond), και πέταξε πρώτη φορά στις 17 Δεκεμβρίου 1935
 • Boeing B-29 Superfortress καταστρέφει τη Hiroshima

  Boeing B-29 Superfortress καταστρέφει τη Hiroshima
  ENOLA GAYΕΝΟΛΑ ΓΚΕΪΣτον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ,6 Αυγούστου του 1945, ένα βομβαρδιστικό «Β-29»( κατασκευής 18 Μαϊου 1945 απο την εταιρία Boeing), που στην πλώρη του με μαύρα γράμματα έγραφε «Enola Gay» (το όνομα της μητέρας του 29χρονου κυβερνήτη του, σμηνάρχου Πολ Τίμπετς) μετέφερε μόνο μια ατομική βόμβα, που την είχαν βαφτίσει «Little boy» («Αγοράκι») και η αποστολή του πληρώματος του «Ενόλα Γκέι» ήταν να τη ρίξει πάνω στην πόλη Χιροσίμα.
 • Θάνατος Orville Wright

  Orville Wright Ένας εκ των αδελφών Ράιτ (εφευρέτες και αεροπόροι) στους οποίους αποδίδεται η εφεύρεση και κατασκευή του πρώτου επιτυχημένου αεροπλάνου στον κόσμο
 • Θάνατος William Edward Boeing

  WILLIAM EDWARD BOEINGΟ Γουίλιαμ Μπόινγκ ,ιδρυτής της εταιρίας Boeing πέθανε από καρδιακή προσβολή πάνω στο πολυτελές γιοτ του «Tarconite», στις 28 Σεπτεμβρίου 1956.
 • Πρώτη πτήση  υπερηχιτικού αεροπλάνου Concorde Γαλλικού πρωτοτύπου

  Πρώτη πτήση  υπερηχιτικού αεροπλάνου Concorde Γαλλικού πρωτοτύπου
  CONCORDEΤα επιβατικά αεροπλάνα έφτασαν στον υψηλότερο ίσως βαθμό εξέλιξής τους με την κατασκευή του υπερηχιτικού αεροπλάνου Κονκόρντ από τη γαλλική και βρετανική αεροπορική βιομηχανία.Η πρώτη πτήση του Κονκόρντ έγινε με το Γαλλικό πρωτότυπο 001(F-WTSS) 2 Μαρτίου 1969 από την Τουλούζη της Γαλλίας.
 • Πρώτη πτήση υπερηχιτικού αεροπλάνου Concorde Αγγλικού πρωτοτύπου

  Πρώτη πτήση υπερηχιτικού αεροπλάνου Concorde Αγγλικού πρωτοτύπου
  CONCORDE37 ημέρες αργότερα απο το Γαλλικό, στις 9 Απριλίου απογειώθηκε και το πρώτο Αγγλικό πρωτότυπο Κονκόρντ 002(G-BSST) από το Φίλτον της Αγγλίας.
 • Πρώτη πτήση Boeing 747

  Πρώτη πτήση Boeing 747
  BOEING 747Το Boeing 747 (Jumbo Jet) είναι ένα αεροσκάφος ευρείας ατράκτου με δύο διαδρόμους και με τέσσερις κινητήρες στερεωμένους στις πτέρυγες. Η πρώτη πτήση του έγινε το 1970 και κατείχε για σχεδόν 37 χρόνια το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη χωρητικότητα επιβατών .
 • Airbus 300 Κατασκευή,πρώτη πτήση

  Airbus 300 Κατασκευή,πρώτη πτήση
  AIRBUS A300Το Airbus A300 είναι παλαιό επιβατικό αεροσκάφος μικρών και μεσαίων αποστάσεων. Η σχεδίασή του ξεκίνησε το 1972 και πρόκειται για το πρώτο δικινητήριο αεροσκάφος ευρείας ατράκτου στον κόσμο και το πρώτο που κατασκευάστηκε από τον πανευρωπαϊκό όμιλο Airbus. Το 1972 το Α300 έκανε την παρθενική του πτήση.Η παραγωγή του Α300 σταμάτησε τον Ιούλιο του 2007
 • Πρώτη πτήση STEALTH

  Πρώτη πτήση STEALTH
  STEALTHΑεροσκάφη Stealth είναι τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν την τεχνολογία stealth για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους απο ρανταρ. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας Stealth πιθανό να άρχισε στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Γνωστά αεροσκάφη stealth είναι τα F-117 Nighthawk (1981-2008), το Β-2 Spirit, το F-22 Raptor και το F-35 Lightning II των Ηνωμένων Πολιτειών.Η πρώτη πτήση stealth έγινε το 1977.
 • Συντριβή Concorde

  CONCORDEΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΠΤΩΣΗΣ CONCORDEΣτις 26 Ιουλίου 2000 το Κονκόρντ της πτήσης Air France 4590 συνετρίβη στη Γαλλία, η μόνη απώλεια αεροσκάφους Κονκόρντ.
 • Τελευταίες πτήσεις Concorde

  CONCORDEΤο τελευταίο Κονκόρντ της Air France απογειώθηκε στις 30 Μαίου 2003, ενώ η British Airways έκανε την τελευταία πτήση με τον τύπο αυτό στις 24 Οκτωβρίου 2003.
 • Ένα αεροπλάνο κατευθείαν από το μέλλον

  Ένα αεροπλάνο κατευθείαν από το μέλλον
  ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣFUTURE AIRPLANEΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEOTo αεροπλάνο του μέλλοντος ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της Airbus (2050).Στο αεροπλάνο θα υπάρχουν θέσεις που θα κάνουν μασάζ και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι ψυχαγωγίας. Άνετα καθίσματα – κρεβάτια, απ᾽ όπου θα απολαμβάνουν οι επιβάτες τη μαγευτική θέα από την οροφή του αεροσκάφους που θα είναι κατασκευασμένη από ειδικά ενισχυμένο γυαλί ώστε να αισθάνονται ότι πετάνε στα σύννεφα.