Images

Μοτοσυκλέτα Ηλιοδώρα Χελιδώνη

  • Από ποδήλατο σε μοτοσυκλέτα.

    Από ποδήλατο σε μοτοσυκλέτα.
    [Πληροφορίες](http:// href='http://http://el.wikipedia.org/wiki/Μοτοσικλέτα' ></a></a>) Νέους ορίζοντες άνοιξε το 1876 ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, ο αποκαλούμενος και κινητήρας Όττο κατά το όνομα του εφευρέτη του Νικολάους Όττο. Βάσει αυτού οι Γκότλιμπ Ντάιμλερ,Βίλχελμ Μάιμπαχ και Καρλ Μπεντς κατασκεύασαν λίγα χρόνια αργότερα το βενζινοκινητήρα, που ήταν πιο ελαφρύς και γρήγορος από τους κινητήρες Όττο.
  • Η πρώτη μοτοσυκλέτα

    Η πρώτη μοτοσυκλέτα
    πληροφορίεςΤο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το πρώτο μηχανοκίνητο δίκυκλο δόθηκε στον Γκότλιμπ Ντάιμλερ το 1885 για την κατασκευή ενός μηχανοκίνητου ξύλινου ποδηλάτου με δύο μικρές βοηθητικές ρόδες - ουσιαστικά επρόκειτο για τρίτροχο.
  • Ολοκλήρωση παλετών - κινητηρών

    πληροφορίεςσχετικά ήδηΤο 1892 ο Ρούντολφ Ντίζελ ολοκλήρωσε την παλέτα κινητήρων του 19ου αιώνα με τον πετρελαιοκινητήρα ή κινητήρα ντίζελ,ενώ ο κινητήρας Βάνκελ του Φέλιξ Βάνκελ (περιστροφικός κινητήρας) εμφανίστηκε πολύ αργότερα και συγκεκριμένα το 1957.
  • Παραγωγική μοτοσυκλέτα

    Παραγωγική μοτοσυκλέτα
    πληροφορίες
    πριν η εταιρεία τους με την επωνυμία Hilderbrand & Wolfsmuller είχε κατασκευάσει μια μοτοσυκλέτα παραγωγής,την πρώτη του κόσμου.
  • Από τρίτροχο σε μοτοσυκλέτα

    πληροφορίεςΗ προστασία του ονόματος «μοτοσικλέτα» διεκδικήθηκε το 1897 απο τους Γερμανούς αδελφούς Βίλχελμ και Χάινριχ Χίλντεμπραντ (Hildebrand) και τον Αλοίς Βόλφσμύλλερ (Alois Wolfsmuller). Δύο χρόνια πριν η εταιρεία τους με την επωνυμία Hilderbrand & Wolfsmuller είχε κατασκευάσει μια μοτοσυκλέτα παραγωγής,την πρώτη του κόσμου.
  • Σύγχρονη μοτοσυκλέτα

    πληροφορίεςΟι αδελφοί Βερνέρ από το Παρίσι είναι εκείνοι που από το 1900 μπορούν να να διεκδικήσουν τα πρωτεία για την κατασκευή μιας μοτοσυκλέτας,που προσεγγίζει σε μορφή τη σύγχρονη.
  • Ασφαλή μηχανοκίνηση.

    Ασφαλή μηχανοκίνηση.
    πληροφορίεςΈνα άλλο ορόσημο για την επιτυχή και προπάντων ασφαλή μηχανοκίνηση έθεσε ο Ρόμπερτ Μπος (Robert Bosch) το 1902 με τη δημιουργία του μανιατό υψηλής τάσης με μπουζί, που αντικατέστησε τη μαγνητική ανάφλεξη.
  • Μοτοσυκλέτα ήδους BMV & HARLEY

    Μοτοσυκλέτα ήδους BMV & HARLEY
    πληροφορίεςH Harley αντέγραψε τον κινητήρα και την μετάδοση με άξονα της BMW μετατρέποντας απλά τις διαστάσεις από μετρικές σε ίντσες και παρήγαγε την 750 κυβικών Harley-Davidson ΧΑ.
  • Η σοβιετική URAL

    Η σοβιετική URAL
    πληροφορίες
    Οι Σοβιετικοί που κατέλαβαν το εργοστάσιο το πακετάρανε και το στείλαν σε κιβότια στην Σοβιετική Ένωση όπου εκεί άρχιζαν να κατασκευάζουν την IMZ-URAL.
  • '' Παππί ''

    '' Παππί ''
    πληροφορίες«Παπιά». Με κυριότερα χαρακτηριστικά: 50 cc κυβισμός, ημιαυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων (αρχικά τριών), τετράχρονος αερόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας, ποδιά, ελεύθερος (κενός) χώρος έμπροσθεν της σέλας, ρεζερβουάρ κάτω από τη σέλα και χρήση αποκλειστικά σε αστικές μετακινήσεις.
  • Περιστροφικός κινητήρας

    Περιστροφικός κινητήρας
    πληροφορίες
    Αργότερα εμφανίστηκε ο περιστροφικός κινητήρας τον οποίο τον βλέπουμε πολύ αργότερα.
  • '' Vespa ''

    '' Vespa ''
    πληροφορίεςΜία έκθεση περιλαμβάνει την πιο διάσημη ίσως Vespa, η διασκευασμένη από τον Salvador Dali .
  • Μοτοσυκλέτα με καλάθι

    Μοτοσυκλέτα με καλάθι
    πληροφορίεςΑπό την αρχή η BMW σχεδίαζε μονοκύλινδρες και η τελευταία ήταν το 1967. Στο τέλος η BMW σημαδεύτηκε με μηχανοκίνητη μοτοσυκλέτα με καλάθι.
  • 1972 BMW

    1972 BMW
    πληροφορίεςΗ BMW ξεκίνησε να κατασκευάζει κινητήρες μοτοσικλετών και κατόπιν μοτοσυκλέτες λίγο πριν τον 1ο Παγκόσμιο πόλεμο. Η πρώτη επιτυχημένη μοτοσυκλέτα της εταιρίας μετά τα αποτυχημένα μοντέλα Helios και Flink, ήταν το μοντέλο "R32" το 1923. Είχε έναν ''boxer'' δικύλινδρο κινητήρα.
  • Μεγαθύιο 900 κυβικών

    Μεγαθύιο  900 κυβικών
    πληροφορίες
    κέρδισαν αμέσως τον τίτλο της supersport μοτοσυκλέτας παγκοσμίως .Σήμερα το συγκεκριμένο μοντέλο είναι μεγάλης αξίας στον πλειστηριασμό.
  • '' Sport ''

    πληροφορίες
    Η BMW προσθεσε 1982 ένα sport μοντέλο με πλαινά δισκόφρενα , σκληρή ανάρτηση και διαφορετικά κομπυρατερ.
  • XJ 900

    XJ 900
    href='http://http://www.youtube.com/watch?v=krKPjqFCpSM&feature=related' >πληροφορίες</a> γεννήθηκε από το αρχικό μοντέλο μοτοσικλέτα Yamaha XJ, η XJ 650 , που ήταν η βάση για ολόκληρη τη σειρά XJ.Στην αρχική της ενσάρκωση του ξεκίνησε το 1983, η XJ900 είχε αερόψυκτος, δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής, 853 cc 4-χρονος, 4-κύλινδρος, 8-βάλβιδος κινητήρας. Αρχικά είναι εφοδιασμένα με ένα τοποθετημένο τιμόνι μπικίνι φέρινγκ, το χειρισμό του ήρθε για κριτική.
  • Κινητήρες --> Ντε ντιον

    πληροφορίεςΗ συνεισφορά του κόμητος Αλμπέρ ντε Ντιόν (Albert de Dion), ο οποίος έκανε τον κινητήρα μικρότερο και πιο συμπαγή από την αρχή του 20ου αιώνα οι κινητήρες ντε Ντιόν χρησιμοποιούνται από τους τεχνικούς σε πολλές χώρες για την κατασκευή μοτοσικλετών
  • Από ποδήλατο σε μοτοσυκλέτα

    Από ποδήλατο σε μοτοσυκλέτα
    πληροφορίεςΗ Ιστορία και η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας συνδέονται στενά με τη μαγεία της ταχύτητας.Και αυτό δεν έχει διόλου αλλάξει ως τις ημέρες μας,παρά το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές και εισαγωγείς συμφώνησαν το 2002 να δεσμευτούν προαιρετικά σε ανώτατο όριο ταχύτητας 298χλμ./ώρα,προκειμένου να προλάβουν τη θέσπιση σχετικής νομικής ρύθμισης.Γιατί και το όριο των 300χλμ./ώρα έχει ήδη ξεπεραστεί.
  • Μοτοσυκλέτα του μέλλοντος

    Μοτοσυκλέτα του μέλλοντος
    πληροφορίες
    είναι αξιοθαύβμαστα τέλειες - διτροχα. ΒΙΝΤΕΟ