Αυτοκίνητο

 • Nicolas-Joseph Cugnot (πρώτο αυτοκίνητο)

  Nicolas-Joseph Cugnot (πρώτο αυτοκίνητο)
  Βικιπαίδειαhttp://en.wikipedia.org/wiki/Nicolas-Joseph_Cugnot' >Wikipedia</a>Nicolas-Joseph Cugnot (26 Φεβ 1725 - 2 Οκτωβρίου 1804) ήταν ένας Γάλλος εφευρέτης. Αυτός πιστεύεται ότι κατασκεύασε το πρώτο αυτοκινούμενο όχημα μηχανική. Ο ισχυρισμός αυτός αμφισβητείται από ορισμένες πηγές.
 • Το πρώτο αυτοκίνητο

  Το πρώτο αυτοκίνητο
  ΒικιπαίδειαΤην αρχή έκανε στην Γαλλία, το 1769, ο Nicolas Jοseph Cugnot, δημιουργώντας το πρώτο αυτοκίνητο όχημα, ένα ατμοκινούμενο αμάξι, το fardier. Το ασταθές αυτό όχημα ανετράπη και χτύπησε σε ένα τοίχο, αποτελώντας έτσι και το πρώτο ατύχημα με αυτοκινούμενο όχημα στην ιστορία.
 • Το δεύτερο αυτοκίνητο

  Το δεύτερο αυτοκίνητο
  WikpediaΤο 1770, ο Γερμανο-Αυστριακός εφευρέτης Siegfried Marcus συναρμολόγησε ένα μηχανοκίνητο αμαξίδιο. Το όχημα του Marcus έχει ήδη ξεπεράσει το μηχανικό κινητήρα του Κουνιότ σε μηχανική ενέργεια. 92 χρόνια αργότερα, ο Etienne Lenoir έφτιαξε το πρώτο αυτοκίνητο με μηχανή εσωτερικής καύσης και ένα χρόνο αργότερα ο Λενουάρ πραγματοποίησε το 1-ο ταξίδι με αυτοκίνητο στον κόσμο καλύπτοντας κυκλική διαδρομή 19,3 χλμ. με μέση ταχυτήτα 6,4 χλμ/ώρα και ισχύ μόλις 0,5 ίππους.
 • Siegfried Marcus (δεύτερο αυτοκίνητο)

  Siegfried Marcus (δεύτερο αυτοκίνητο)
  WikipediaSiegfried Marcus Samuel (18 Σεπ. 1831 - 1 Ιουλίου 1898) ήταν Γερμανός γεννημένος στην αυστριακή εφευρέτης και πρωτοπόρος του αυτοκινήτου.
  Μάρκους γεννήθηκε στο Malchin στο Mecklenburg-Schwerin. Μετακόμισε στη Βιέννη, η πρωτεύουσα της Αυστριακής Αυτοκρατορίας, το 1852.
 • Armand Peugeot

   Armand Peugeot
  ΒικιπαίδειαΒικιπαίδειαΕνώ το εργοστάσιο της Peugeot είχε δημιουργηθεί αρκετό καιρό πριν, η είσοδος της εταιρείας στον κόσμο των οχημάτων έγινε με την παραγωγή ποδηλάτων. Ο Armand Peugeot (Αρμάν Πεζώ) δημιούργησε το Peugeot "Le Grand Bi" το 1882, ένα ποδήλατο με χαρακτηριστικά μεγαλύτερο εμπρόσθιο τροχό σε σχέση με τον οπίσθιο. Τα ποδήλατα της εταιρείας Peugeot παράγονταν μέχρι πρόσφατα, παρά το γεγονός ότι οι τομείς ποδηλάτων και αυτοκινήτων είχαν διαχωριστεί το 1926.
  Ο Armand Peugeot έδειξε πολύ νωρίς το ενδιαφέρον
 • Χένρυ Φόρντ

  Χένρυ Φόρντ
  ΒικιπαίδειαΟ Χένρυ Φορντ ( 30 Ιουλίου 1863 - 7 Απριλίου 1947) ήταν Αμερικανός βιομήχανος και ο ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford Motor Company και θεωρείται ο πατέρας της γραμμής συναρμολόγησης που χρησιμοποιείται στην μαζική παραγωγή.
 • August Horch(Ιδρυτής της Audi)

  WikipediaΉταν ένας γερμανός μηχανικός και πρωτοπόρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο ιδρυτής του γίγαντα παραγωγής που τελικά θα γίνει η Audi.Horch γεννήθηκε στην Winningen. Αρχικές συναλλαγές του ήταν ως σιδηρουργός, και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στο Hochschule Mittweida (Mittweida Technical College). Μετά την παραλαβή πτυχίο στην εφαρμοσμένη μηχανική, εργάστηκε στη ναυπηγική βιομηχανία.
 • Peugeot

  Peugeot
  ΒικιπαίδειαH Peugeot είναι μια μεγάλη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, που αποτελεί τμήμα της PSA Peugeot Citroën. Η ιστορία της Peugeot ξεκινά από την κατασκευή ποδηλάτων στα τέλη του 19ου αιώνα. Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στην Avenue de la Grande Armée, στο Παρίσι. To ελληνικό εταιρικό σλόγκαν της εταιρείας είναι: "Γιατί το αυτοκίνητο πρέπει να είναι απόλαυση".
 • Η πρώτη εταιρεία αυτοκινήτων

  Η πρώτη εταιρεία αυτοκινήτων
  Βικιπαίδεια Ο Καρλ Μπεντς άρχισε την παραγωγή το 1888, την πρώτη παραγωγή αυτοκινήτου στην ιστορία στηριζόμενος στην εταιρεία "Benz & Sie" που ο ίδιος είχε ιδρύσει. Η σύζυγος του Μπέρθα (Bertha) έκανε σημαντικές υποδείξεις για καινοτομίες, τις οποίες ο Μπεντς συμπεριέλαβε στο καινούργιο μοντέλο, το οποίο ήταν ακόμη τρίτροχο.
 • Όμιλος Fiat

  Όμιλος Fiat
  ΒικιπαίδειαH Fiat S.p.A. (Φίατ), είναι ένας ιταλικός βιομηχανικός όμιλος, με έδρα το Τορίνο, της Ιταλίας.
  Το όνομά της αποτελεί ακρωνύμιο της ονομασίας "Fabbrica Italiana Automobili Torino" (Ιταλική Αυτοκινητοβιομηχανία του Τορίνο) και ιδρύθηκε από μία ομάδα επενδυτών, μεταξύ των οποίων και ο Τζιοβάννι Ανιέλι (Giovanni Agnelli), το 1899. Ο εγγονός του Τζιάνι Ανιέλι ήταν ο πρόεδρος της Fiat από το 1966 μέχρι και το θάνατό του στις 24 Ιανουαρίου 2003. Παρόλα αυτά, από το 1996, κατείχε τη θέση του επίτιμου πρ
 • Audi

  Audi
  www.audi.grΜετά την αποφοίτησή του από το πολυτεχνείο του Mittweida, στη Σαξωνία, ο Horch εργάστηκε για πρώτη φορά με τον Carl Benz στο Mannheim, αρχικά στο Τμήμα Κατασκευής Κινητήρων και αργότερα ως Επικεφαλής του Τμήματος Κατασκευής Μηχανοκίνητων Οχημάτων. Στις 14 Νοεμβρίου 1899 ίδρυσε την εταιρία Horch & Cie στην Κολωνία. Ο Horch μετεγκαταστάθηκε στη Σαξωνία το 1902, αρχικά στο Reichenbach και εν συνεχεία το 1904 στο Zwickau, όπου η εταιρία μετατράπηκε στην ανώνυμη Horch & Cie. Motorwagen Werke. Έχοντα
 • Ίδρυση της Ford

  Ίδρυση της Ford
  ΒικιπαίδειαΗ Ford είναι μία αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. Επίσημα ονομάζεται Ford Motor Company (FMC) και ιδρύθηκε στις 16 Ιουνίου 1903 από τον Henry Ford στο Ντιτρόιτ. Η εταιρεία έφερε την επαναστατική καινοτομία στον τρόπο παραγωγής με το μοντέλο Ford Model T, το οποίο καθιέρωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκίνησης την μαζική παραγωγή.
 • Alfa Romeo

  Alfa Romeo
  ΒικιπαίδειαH Άλφα Ρομέο (Ιταλ. Alfa Romeo) είναι ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.
  Η Άλφα Ρομέο αποτελεί θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Fiat από το 1986. Η εταιρεία ήταν αρχικά γνωστή ως ALFA, από τα αρχικά της φράσης Αnonima Lombarda Fabbrica Automobili (Ανώνυμη Λομβαρδική Βιομηχανία Αυτοκινήτων)Η εταιρεία που έγινε η Alfa Romeo ιδρύθηκε το 1907 ως “Darracq Italiana” από έναν αριστοκράτη του Μιλάνο, τον Cavaliere Ούγκο Στέλλα (Ugo Stella), σε συνεργασία με την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία του Αλεξάντρ Νταράκ.
 • Ferrari

  Ferrari
  www.youtube.com/watch?v=aiq9rLw11I4' >Δείτε σχετικό βίντεο στο YouTube</a>Η Φερράρι (Ιταλ. Ferrari) είναι ιταλική εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Η έδρα της είναι στο Μαρανέλλο κοντά στη Μόντενα, στην επαρχία Μόντενα της Ιταλίας.Ιδρύθηκε από τον Έντσο Φερράρι το 1929 ως Scuderia[1] Ferrari με αντικείμενο την υποστήριξη οδηγών αγώνων και την υποστήριξη αγωνιστικών αυτοκινήτων για λογαριασμό της Άλφα Ρομέο. Αυτό διήρκεσε μέχρι το 1938, οπότε η Άλφα τον προσέλαβε επίσημα ως επικεφαλής της ομάδας αγώνων που είχε δημιουργήσει.
 • Φόρμουλα 1

  Φόρμουλα 1
  Δείτε τα σχετικά' >Δείτε ένα σχετικό βίντεο στο YouTube</a>Η Φόρμουλα 1 (Formula 1 ή και F1) είναι πρωτάθλημα αγώνων αυτοκινήτου. To Φόρμουλα στον τίτλο του αγωνίσματος αναφέρεται σε ένα σύνολο κανόνων που πρέπει να τηρούνται από τις ομάδες και τα αυτοκίνητα που παίρνουν μέρος. Για αυτοκίνητα μικρότερων δυνατοτήτων υπάρχουν τα πρωταθλήματα GP2 (αντικατέστησε τη Φόρμουλα 3000 το 2005) και Φόρμουλα 3, τα οποία θεωρούνται "προθάλαμοι" στην πορεία των νέων οδηγών προς τη Φόρμουλα 1. Την ευθύνη για τη διοργάνωση των αγώνων φέρει η FIA, η Διεθνής Ομοσπονδία Α
 • Period: to

  Mercury Mystique

  ΒικιπαίδειαTo Mercury Mystique ήταν ένα μεσαίο αυτοκίνητο της κατηγορίας D, που παρήχθη από την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercury, θυγατρική της Ford, μεταξύ του 1994 και του 1999. Το Mystique, μαζί με το σχεδόν πανομοιότυπο Ford Contour, αντικατέστησαν τα Ford Tempo και Mercury Topaz αντίστοιχα. Και τα δύο μοντέλα ήταν βασισμένα στο ευρωπαϊκό Ford Mondeo, ενώ και τα δύο κατασκευάζονταν στα ίδια εργοστάσια.
 • Daihatsu Terios

  Daihatsu Terios
  WikipediaWikipediaΗ εταιρεία ιδρύθηκε από την ιαπωνίκη εταιρεία Daihatsu το 1997.
 • Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο

  Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο
  SecNewsΔόθηκαν όλες οι απαραίτητες άδειες για την παραγωγή του
  Μετά από διετή καθυστέρηση, η νομιμοποίηση του ιπτάμενου αυτοκινήτου στους δρόμους των ΗΠΑ είναι πλέον γεγονός. Αυτό σημαίνει πώς το Terrafugia Transition θα βρίσκεται στα αμερικανικά γκαράζ μέσα στο φθινόπωρο του 2012.
  Μπορεί να μην είναι το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι όμως το πρώτο που προσφέρει την πρακτική ευκολία της αναδίπλωσης των φτερών του με το πάτημα ενό
 • Pony (αυτοκίνητο

  pentelikonews.grΔημιούργημα της κρίσης ή φιλόδοξο επιχειρηματικό σχέδιο, όπως και ναχει η Namco ετοιμάζει το νέο Pony, το οποίο θα ξαναγεννήσει το όνειρο για ένα ελληνικό αυτοκίνητο. Βασισμένο πάνω στην ιδέα του αρχικού Pony, το νέο ελληνικό αυτοκίνητο θα είναι εξελιγμένο με σύγχρονες αλλά συνάμε απλές, δοκιμασμένες και αξιόπιστες λύσεις σε αμάξωμα και μηχανικά μέρη. Με 5θέσιο διάταξη στο εσωτερικό του, βάρος 850 kg και αναλογίες που παραπέμπουν στο τελευταίο Super Pony της Ford. Διαβάστε περισσότερα: http://w
 • Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο

  Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο
  medgreece.grΤο Trev λοιπόν είναι ένα ηλεκτρικό (όχι υβριδικό) αυτοκίνητο. Πρέπει κάποια στιγμή να σκεφτούμε ότι τα υβριδικά είναι καλά προς το παρόν ,αλλά ουσιαστικά για εκτός πόλης διαδρομές είναι σχεδόν το ίδιο ρυπογόνα με τους προκατόχους τους. Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή αυτά που βασίζονται σε καθαρές πηγές ενέργειας είναι το μέλλον. Αυτά που οι επιδόσεις τους είναι τέτοιες που δεν χρειάζονται το δεκανίκι της βενζίνης για να αντεπεξέλουν στις απαιτήσεις του σύγχρονου οδηγού.