vida de Andrew Brown

 • Treball en la construcció

   Treball en la construcció
  Avui és un dia molt especial, començo per fi a treballar en la construcció d'un gratacel. Diuen que paguen bé, però crec que hauré de treballar moltes hores, però no passa res, amb tal de portar diners a casa jo ja estic satisfet, i la meva dona també. A més, tenim tres fills i un altre en camí, ja cal que em posi les piles, ja que si no no podré mantenir a la meva família.
  Per fi tinc un treball estable, encara sort que no estic a Europa, allà sí que estan malament.
 • Period: to

  Vida abans i després del dijous negre

  Andrew Brown, és un home de trenta-dos anys que viu a Wall Street. És de família humil i treballa en una fàbrica i construeix un gratacel. Està casat amb la seva dona Lauren Brown, i han tingut 3 fills i ara està embarassada.
  És un home llest, intel·ligent, ambiciós. El seu objectiu és tenir el seu propi negoci, més concretament, muntar el seu propi restaurant.
 • Inversió en borsa

   Inversió en borsa
  Fa tan sols uns minuts que estava al banc, acabo de demanar un préstec per invertir en borsa. Diuen que es guanyen molts diners i com he demanat 100 €, revendré les accions que he comprat pel doble, així és com ho està fent la gent i jo crec que és assequible, és una manera fàcil i ràpida de guanyar diners. Quina enveja han de tenir els europeus! A més a més, el treball em va molt bé, encara que he d'anar molt amb compte per no caure.
 • Obertura del restaurant

  Obertura del restaurant
  He estat estalviant i per fi he aconseguit deixar el treball d'obrer i he pogut comprar un restaurant! És el meu somni d'ençà que era petit, avui li he donat els diners a l'expropietari i he signat els papers, oficialment tinc un negoci propi! Sort que vaig invertir en borsa, si no no hagués aconseguit tants diners en tan poc temps. Actualment posseeixo moltes accions i li dec bastants diners al banc, però d'aquí poc vendré totes les que tinc pel triple, podré pagar el deute i estalviar més.
 • Aspiradora per la dona i un gos.

  Aspiradora per la dona i un gos.
  Avui és Nadal! Tinc un munt de regals preparats pels meus tres fills, els hi vaig comprar un munt de joguines i a la meva dona li he comprat una aspiradora, segur que no s'ho espera, li anirà molt bé, sempre es queixa que triga molt a netejar, ara anirà més ràpida i no em donarà tant la tabarra. El negoci del restaurant em va molt bé, tenim més clientela que mai! A casa estem molt bé, ja no anem tan justos com abans, ara paguem les factures sense cap problema.
 • Cotxe

  Cotxe
  Per fi ha arribat el dia, he anat a demanar un préstec i m’he comprat un cotxe! És de les millors compres que he fet mai, ara aniré molt més ràpid als llocs i sense haver d’agafar el tren. A més, podrem anar de viatge, aquest estiu tenim pensat anar a visitar a la família de la meva dona ja que fa temps que no es veuen. L’únic inconvenient és que le benzina és molt cara, però com que per part del restaurant obtinc molts beneficis, no és un gran inconvenient.
 • Frustració (caiguda de la borsa)

  Frustració (caiguda de la borsa)
  Avui ha sigut un dia horrible, estem a dijous, i segur que serà conegut com el dijous negre perquè la cosa no pot anar a pitjor. La borsa ha caigut en picat, he hagut de vendre totes les meves accions per un preu molt baix, he perdut molts diners i li dec diners al banc, hauré de vendre el meu cotxe i el restaurant, ja no puc pagar les despeses. Estic fet pols, aquesta situació és insostenible, m’he arruïnat. No sé si podré seguir pagant les despeses de casa.
 • Venda del restaurant molt barat

   Venda del restaurant molt barat
  Acabo de vendre el meu restaurant, i per una misèria. A casa quasi no arribem a final de mes i he hagut de treure els nens de l'escola perquè ja no podíem pagar les quotes. Segueixo tenint gran deute amb el banc, encara li dec 50.000 € i mira que ja he venut també el cotxe. Ja no sé què fer, al final hauré de vendre la casa perquè si no no podré alimentar a la meva família, ja que la meva dona no porta diners a casa, jo soc l'únic que s'esforça.
 • Torna al seu antic treball

  Torna al seu antic treball
  Fa uns dies, parlant amb la meva dona, vaig decidir tornar a la meva antiga feina per portar un sou a casa, per molt petit que sigui. Treballo moltes hores per acabar cobrant una misèria, no puc més amb aquesta situació, estic en números vermells, i segueixo debent al banc 45.000€. El banc l’altre dia em va donar un avís dient que si no li tornava els diners d’aquí a tres anys, com a molt, em faran fora de casa.
 • Se’n va a viure a les hooverville.

  Se’n va a viure a les hooverville.
  Ha arribat el dia, ens han fet fora de casa perquè no he aconseguit pagar el deute. M'ha arribat la notícia de que hi ha unes cases que estan molt bé de preu, es diuen “hooverville”. No tenen gaire bona pinta però millor això que viure al carrer. Se’m posen els pèls de punta quan veig que la majoria estem en la mateixa situació, és molt depriment, amb lo bé que anaven abans les coses!
 • El fill petit es mor de gana

  El fill petit es mor de gana
  Estic devastat, acaba de morir el meu fill petit per desnutrició, no puc més, la situació que tenim a casa és insostenible, no ens aguantem la meva dona i jo. Jo vinc cada dia baldat de la feina i ella està tot el dia cuidant dels nostres fills, estem tan cansats que ja no tenim forces ni per discutir. En quin moment vaig decidir invertir en borsa? Per què no vaig pensar que em podria anar malament? Les coses bones s’acaben o no sempre van tan bé. Ens hem equivocat tots, tot el país.