Records Històrics David M.S.

 • Nevada de 1962

  El meu avi es diu José, i ell va viure una de les nevades més grans a Barcelona amb 24 anys. Era nadal i ja se sabia que faria fred, però un amic seu va dir que no feia tant de fred i va anar a Barcelona a passar el Nadal. A casa dels seus amics va començar a nevar però no sabia que era tant greu fins que va haver de sortir de casa i anar a la seva. Més d'un metre de neu i moltíssims accidents i braços trencats.
 • Lley Orgànica de l'estat

  En Pablo és el meu avi i ell recorda quan va votar la llei orgànica de l'estat perquè va ser la primera vegada que ell va votar en tota la seva vida. La votació era per l'aprovació d'una llei de Franco i el meu avi es va sorprendre ja que molta gent estava votant que si a una llei que intentava aprovar un dictador. Fins hi tot a les portes en donaven la papereta a davor del si.
 • Mort de Franco

  La meva tieta Antoñi ho va veure a la televisió i més tard va veure que molta gent anava als portals on era Franco plorant i llençant roses. Ella amb 10 anys va reflexionar sobre si realment haurien de plorar per la mort d'un dictador que havia portat tantes desgràcies.
 • Vaga del Metall

  El meu oncle-avi es diu Manolo i ell va participar a la vaga del metall amb 26 anys. Ell treballava a una fàbrica de metall i van fer una vaga molt gran perquè pugessin els sous i perquè hi hagués democracia dins de la fàbrica. Més tard altres fàbriques també van fer vaga per les mateixes raons o altres. Ell va acabar parlant a una assemblea (cosa que no havia fet abans) i es van conseguir moltes coses. Va ser una de les més grans.
 • Mort de Félix Rodriguez de la Fuente

  A la meva avia Carmen li va impactar molt la mort del naturalista i
  documentalista Félix Rodroguez de la Fuente, perquè per a ella era com una persona vulgar de la seva vida i la seva pèrdua va ser per a ella molt important i trista. Ella tenia 41 anys quan va morir.
 • Votació per l'entrada de l'OTAN

  La meva avia Ana va estar present a les votacions de l'entrada d'Espanya a l'OTAN. Felipe González era en aquell moment el president del govern i ell era partidari del si. Després de que Espanya entrés a l'OTAN va començar la guerra del Golf i va pensar que va ser una decisió dolenta per part del govern promoure el si, si en realitat el que votaven era entrar en guerra.
 • Caiguda del Mur de Berlín

  La meva mare, Paloma, tenia 15 quan estava mirant la televisió i van sortir les imatges en directe de la gent molt feliç de que ja poguessin passar a l'altre costat. Poc a poc, anaven trencant el mur cada vegada més i les persones es reunien amb les seves famílies. Ella es va preguntar el que passaria ara. Esperava que tot anés bé i així va ser. Va ser molt emocionant veure com per fi la gent s'alliberava.
 • Guerra del golf

  El meu tiet José tenia 8 anys quan a la televisió es va começar a parlar de la guerra del golf. Recorda estar davant de la televisió, espantat i intentant entener el que passava i perquè. També recorda les imatges de les càmeres nocturnes, de llums de míssils en un fons verd i homes amb mascara que eren a la televisió. Això el va deixar impactat.
 • Guerra dels Balcans

  El meu pare, en Juan, estava de viatge a un interrail amb 23 anys. Era a un tren que anava de Venecia a Viena, molt a prop de Iugoslàvia. En una parada del tren van començar a entrar refugiats corrents a dins del tren, molt espantats i nerviosos. Van començar a cedir els seients per intentar ajudar-los. Va ser un dels primers atacs a Eslovenia.
 • Olimpíades Barcelona 92

  El marit de l'Eva (la cosina de la meva mare) va viure les Olimpíades a Barcelona com un gran canvi a la seva vida, no perquè fos un esdeveniment important, que ho era i molt, més perquè tot el que l'envoltava estava canviant i per a ell tot era molt estrany ja que feia poc que complia els 18 anys. Els jocs van acabar el 9 d'agost del mateix any.
 • L'arribada de l'Internet

  Al meu oncle Pablo l'internet li va cambiar la vida. A l'any 2000 ja no era tant estrany tenir internet i en aquella època el meu oncle era dissenyador gràfic. Poc a poc va anar necessitant cada vegada més aquella eina i una cosa que al principi era tant nova era ara la seva especialitat. Ell ara es dedica als dissenys gràfics de continguts digitals i l'internet va marcar la seva vida laboral.
 • Atemptats 11 S

  La cosina de la meva mare, Eva, tenia 32 anys i estava menjant amb els seus tiets i va rebre una trucada del meu pare preguntant si ho estaven veient. Va encendre la televisió i es veien les imatges de les dues torres caient en directe. No podia estar passant allò i era increïble per a ella.
 • Atemptats 11 M

  La meva tieta Mayte era a Madrid per treball quan va mirar la premsa i va veure a la premsa els atemptats als serveis de Rodalies de Madrid. 200 víctimes. Va començar a rebre trucades de família i amics. Hi havia molta sobrecarrega de línies i la gent va tardar en saber dels seus coneguts. Coneixia a gent que no va poder posar-se en contacte amb gent que estava fent servir les línies. Per sort no va rebre més notícies dolentes. Tenia 29 anys
 • Votació 1 O

  El meu tiet és en Txescu i és el marit de la meva tieta Mayte. El dia 1 d'octubre va anar a les votacions de Esplugues, nerviós i sense saber si la policia prendria mesures. Després de votar, va agafar el cotxe a Malgrat a reunir-se amb la seva família. Ho va viure amb tensió i no era estrany com a gent que ell coneixia tot això li semblava graciós.
 • Mort de Stephen Hawking

  Aquest és el meu record històric perquè en realitat em va impactar molt. Jo estava fent un projecte de Power Point per presentar-lo més tard a l'escola, era de Stephen Hawking. El vaig acabar poc abans d'anar a dormir i quan em vaig aixecar el matí següent ell havia mort. Em va fer pena perquè era una persona amb la que estava molt familiaritzat i una persona que respectava i m'agradava, fins i tot m'havia llegit uns llibres que ell havia fet.
 • Confinament

  La meva cosina petita Paula té 9 anys i estar confinada durant tot aquest temops ha estat molt dur per ella i per tots, perquè tothom està passant això i no és fàcil per a ningú. Amb els seus pares i familiars fa videotrucades a vegades, però no és el mateix i he decidit posar-la a ella com a exemple perquè és una de les innombrables persones que estan patint realment aquest confinament i no sap quan ho deixarà de fer.
 • Quan es començen a tenir record històrics?

  En una situació normal (sense confinament), et diria que problablement als 20 i que els que havien tingut records històrics de més joves només tenien sort. Ara crec que a qualsevol edat (de més de 5 anys per poder entendre el món) hi poden haver passat coses que et canvien la vida.
 • Com fer Servir TimeToast

  Jo crec que TimeToast ha sigut la millor web que he probat perquè no havies de pagar (només crearte un compte) i era molt fàcil crear una línia temporal i començar a editar-la. Pots crear una línea a la pàgina principal i veurás un espai en blanc i dos botons, "Add Event" i "Add Timespan". Pots crear un event, posar títol, text i data. Quan hagis acabat l'event pots guardar-lo i el situarà a la línia temporal.