USA's præsidenter

 • Harry Truman - 33th Præsident

  Harry Truman - 33th Præsident
 • Period: to

  Harry S. Truman - 33th præsident

  Harry Truman var præsident fra 1945-1953. Han trodsede alle forudsigelser og blev genvalgt ved det amerikanske præsidentvalg 1948. Trumans præsidenttid var også begivenhedsrig på det udenrigspolitiske område med afslutningen på 2. Verdenskrig, hans beslutning om at bruge atombomber mod Japan, etableringen af Forenede Nationer, Marshallplanen til genopbygningen af Europa, Trumandoktrinen til at inddæmme kommunismen, begyndelsen på Den kolde krig, grundlæggelsen af NATO og Koreakrigen.
 • Dwight D. Eisenhower - 34th Præsident

  Dwight D. Eisenhower - 34th Præsident
 • Period: to

  Dwight D. Eisenhower - 34th præsident

  Han var republikaner. Før hans præsidenttid havde han en militærkarriere og kæmpede som general i 2. verdenskrig. Han havde relationer i Korea og arbejde for at lette spændingen efter den kolde krig. Både demokraterne og republikerne ønskede ham som præsident, da han var en stolt krigshelt og sejrede derfor stort over Adlai Stevenson ved begge valg i både 1952 og 1956. Han blev set som en svag præsident uden tilstrækkelig kontrol, men er blevet senere hen sæt som en præsident med vis kontrol
 • John F. Kennedy - 35th præsident

  John F. Kennedy - 35th præsident
 • Period: to

  John F. Kennedy - 35th præsident

  Han var præsident fra 1961-1963. Han var den yngste mand til at blive udvalgt i kontoreret. Efter omkring hans første 1000 dage i det hvide hus nemlig d. 22 november 1963, blev han myrdet i Dallas - Texas, som den yngste præsident til at dø. Han var demokrat. Ved det amerikanske præsidentvalg i 1960 vandt han over Eisenhowers vicepræsident Richard Nixon, i et meget tæt valgkamp, hvor Kennedy opnåde 49,7% af stemmerne mod Nixons 49,5%. Han blev valgt ind i senatet i 1952.
 • Lyndon B. Johnson - 36th præsident

  Lyndon B. Johnson - 36th præsident
 • Period: to

  Lyndon B. Johnson - 36th præsident

  Han var præsident 1963-1969. Han var demokrat. Han var senator, kongresmedlem, John F. Kennedys vicepræsident og overtog præsidentposten efter hans mord. Han fik gennemført de resterende dele af Kennedys lovprogram bl.a en skattenedsættelse for at stimulere økonomien og Borgerrettighedsloven af 1964, som forbød racediskrimination på offentlige steder.
 • Richard Nixon - 37th præsident

  Richard Nixon - 37th præsident
 • Period: to

  Richard Nixon - 37th præsident

  Han var præsident fra 1969-1974. Han var republikaner. Han var tideligere Dwight D. Eisenhower’s vicepræsident fra 1953-1961. Han trådte af som præsident grundet Watergate skandalen.
 • Gerald Ford - 38th præsident

  Gerald Ford - 38th præsident
 • Period: to

  Gerald Ford - 38th præsident

  Han var amerikansk football stjerne før han blev vicepræsident for Richard Nixon og overtog derfor hans præsident post da han trådte af. Han var republikaner. Han skulle på én gang tackle en voksende økonomisk krise, genoprette tilliden til det politiske system efter Watergateskandalen og pleje den sårede nationale stolthed efter Vietnamkrigen
 • Jimmy Carter - 39th præsident

  Jimmy Carter - 39th præsident
 • Period: to

  Jimmy Carter - 39th præsident

  Jimmy carter var demokrat, han tjente tidligere som den 76. guvernør i Georgia fra 1971 til 1975 og som en delstat senator i Georgia fra 1963 til 1967. På sin anden dag i embedet benådede Carter alle flygtninge-unddragere fra Vietnamkrigen ved at udsende proklamation 4483. I løbet af hans embedsperiode blev der oprettet to nye afdelinger på kabinet niveau – Energiministeriet og Uddannelsesministeriet.
 • Ronald Reagan - 40th Præsident

  Ronald Reagan - 40th Præsident
 • Period: to

  Ronald Reagan - 40th præsident

  Han var en amerikansk skuespiller, republikaner, statsmand, tidligere guvernør i Californien og USA's 40. præsident. I 1980 blev Ronald Reagan valgt til præsident i USA. I valgkampen var hans modkandidat Jimmy Carter, som havde været præsident de sidste 4 år. Ronald Reagan var modstander af Carters politik. Reagan mente nemlig, at USA og Sovjetunionens tidligere aftaler om nedrustning havde givet Sovjetunionen store fordele, og at USA's militær var blevet for svagt