Invents Tecno

 • Ràdio

  Ràdio
  Quan va aparèixer?
  -Els primers antecedents de la ràdio daten de segle XIX, amb la invenció de la pila voltaica per Alessandro Volta.No obstant això va ser Marconi,qui gràcies als seus coneixements,va permetre que els senyals sonors poguessin propagar fins a 20 km,una gran fita per l'època i per a l'evolució d'aquest mitjà.
  Qui es l'autor?
  -Molts consideren a Nikola Tesla (1856-1943) el veritable inventor de la ràdio, però és Guglielmo Marconi (1874-1937) qui va presentar la patent en 1904
 • Lavadora elèctrica

  Lavadora elèctrica
  Quan va aparèixer?
  - No va ser fins al segle XX quan va arribar la rentadora elèctrica. es va començar a comercialitzar al 1908. Abans de desenvolupar aquest sistema calia fer servir una pala per treure la brutícia que es quedava a la màquina
  Qui és l'autor?
  - Va ser inventada per Alva J. Fisher, i la Hurley Machine Company de Chicago (Estats Units)
 • La cremallera

  La cremallera
  Va ser inventat a St. Catherines, Ontario, Canadà, per Gideon Sundback, qui havia nascut a Suècia i emigrat a Canadà. Va ser empleat de W.L.Judson i es va casar amb la filla d'aquest. Va inventar el Hookless Fastener el 1913, el va patentar el 1917 com el "sostenidor separable", i va ajudar a Judson a millorar la cremallera.
 • El cine sonor

  El cine sonor
  Quan va aparèixer?
  Es diu que el cinema sonor va néixer el 6 d'octubre de 1927 amb la pel·lícula El cantor de Jazz (The Jazz Singer) d'Alan Crosland. es considerada la primera pel·lícula de el cine sonor. qui és l'autor?
  - Thomas Alva Edison, ell va inventar a la dècada de 1890 el kinetógraf, antecedent de la càmera cinematogràfica. Gravava imatges i so i va ser, juntament amb el kinetoscopi, el primer projector de la història.
 • Central Nuclear de Óbninsk

  Central Nuclear de Óbninsk
  Quan va aparèixer?
  - va ser una central nuclear soviètica situada a Obninsk, a 80 km de Moscou, i que va entrar en funcionament el 25 de juliol de 1954, convertint-se en la primera central nuclear civil de la història.
  Qui és l'autor?
  - Rosenergoatom, què és una empresa d'energia atòmica.
 • el primer satèl·lit artificial

  el primer satèl·lit artificial
  quan va aparèixer?
  El 4 d'octubre de 1957 la Unió Soviètica llançava a l'espai l'Sputnik 1, que amb 83 quilograms i de la mida aproximat d'una pilota de bàsquet, es va convertir en el primer satèl·lit de fabricació humana a orbitar la Terra.
  Qui es l'autor?
  L'artífex del primer satèl·lit artificial llançat a l'espai va ser l'enginyer aeronàutic Serguei Korolev, un brillant científic soviètic, diverses vegades condecorat pels seus serveis.
 • cor artificial

  cor artificial
  quan va aparèixer?
  - El primer cor completament artificial va ser implantat en un animal, en concret, a un gos. Demikhov va realitzar tres experiments successius d'implantació d'una bomba rotatòria en la cavitat toràcica, els resultats van ser prou prometedors per impulsar-lo a continuar les seves investigacions fins a 1958, data en la aparentment va decidir abandonar-les.
  qui es l'autor?
  -El primer cor artificial que va ser patentat, va ser inventat per Paul Winchell el 1963
 • Skateboard

  Skateboard
  Quan va aparèixer?
  - va ser inventat com a substitut a la taula de surf a terra. Van treure les rodes a uns patins, se les van posar a una taula de fusta i van cridar al seu invent Surf Roll.
  Qui es l'autor?
  - Va ser inventada el 1963 a Malibú, Califòrnia, Estats Units, per Mickey Muñoz i Phil Edwards
 • L'invenció de el microones

  L'invenció de el microones
  quan va aparèixer?
  - El microones es fruit de la casualitat, un científic he estava estudiant com millorar el funcionament de el radar per una empresa anomenada Raytheon. Hi era menjant xocolata quan sense voler va acercar el xocolata a l'experiment y es va fondre. va provar amb altres aliments i es calentaven.
  Qui és l'autor?
  - Percy Spencer va ser un enginyer i inventor nord-americà.
 • Cub de rubik

  Cub de rubik
  quan va aparèixer?
  - Al març de 1970, Larry Nichols va inventar un trencaclosques amb peces rotables en grups de 2x2x2 i presentar una sol·licitud de patent canadenc. La joguina de Nichols se sostenia usant imants. A Nichols se li va atorgar una patent nord-americana l'11 d'abril de 1972, dos anys abans que Rubik inventés el seu cub.
  qui és l'autor?
  - El cub de Rubik pren el seu nom del seu creador, l'escultor, dissenyador i professor d'arquitectura hongarès Ernő Rubik. Al 1974, ho va patentar.
 • Receptors GPS

  Receptors GPS
  Quan va aparèixer?
  El GPS va ser desenvolupat originalment pel Departament de Defensa (DoD) dels Estats Units dins el programa NAVSTAR (Navigation Satellite Timing And Ranging). Durant anys els vaixells, avions i unitats terrestres de l'Exèrcit nord-americà van fer ús exclusiu de sistema donant mostra d'una gran utilitat.
  Qui es l'autor?
  Ivan A. Getting, Roger L. Easton i Bradford Parkinson són els principals creadors.
 • Impessora 3D

  Impessora 3D
  Quan va aparèixer?
  - L'inici de la impressió 3D es remunta a 1976, quan es va inventar la impressora d'injecció de tinta. Charles Hull, més tard, el cofundador de 3D Systems, inventa la estereolitografia, un procés d'impressió que permet que un Objecte en 3D es creu a partir de dades digitals
  Qui es l'autor?
  -Charles Hull
 • Nintendo NES

  Nintendo NES
  Quan va aparèixer?
  - La NES, consola de 8 bits de Nintendo, ha estat un dels majors èxits de la història dels videojocs. Ens hem de remuntar a l'any 1983, quan Nintendo introdueix al mercat japonès el seu Famicom (Family Computer). Era la versió japonesa de la NES tal com la coneixem avui dia.
  Qui és l'autor?
  -Disseny original de la NES, creat per Masayuki Yukawa per una patent als Estats Units (1985). Dispositius que haurien de ser usats per a la consola Nintendo Advanced Video System.
 • El CD

  El CD
  quan va aparèixer?
  - Va ser en el 1979 quan Kees Schouhamer Immink, de Philips, i Toshitada Doi, de Sony van crear el disc compacte. Philips es va ocupar de sistema òptic i Sony va desenvolupar la lectura i codificació digital.
  qui es l'autor?
  - L'inventor del disc òptic en si és James Russell, un físic de Bremerton (EE. UU.) Que va patentar el 1966 la idea de poder llegir un contingut mitjançant un raig.
 • l'internet

  l'internet
  quan va aparèixer?Els inicis d'Internet van surgir en plena guerra freda, Estats Units crea una xarxa exclusivament militar, amb l'objectiu que en l'hipotètic cas d'un atac rus es pogués tenir accés a la informació militar des de qualsevol punt. creada al 1969
  Qui es l'autor?El 12 de març de 1989 Tim Berners Lee va descriure per primera vegada el protocol de transferències d'hipertextos que donaria lloc a la primera web utilitzant tres nous recursos: HTML, HTTP i un programa anomenat Web Browser
 • El iphone

  El iphone
  quan va aparèixer?
  - El 2007, Steve Jobs va fer història a l'presentar el primer iPhone. La pantalla de 3,5 polzades va ser pionera en la seva classe a l'comptar amb un monitor tàctil que combinava a un iPod amb un navegador web amb un telèfon. ... El telèfon va estar disponible per al públic el 29 de juny de 2007 a color negre i alumini.
  qui es l'autor?
  - Steve Jobs