TIMETOAST 2: Alba Bay i Diego Martín

Timeline created by diego.mp_
 • CREMALLERA

  CREMALLERA
  Cierre que se aplica a una abertura longitudinal en prendas de vestir y objetos diversos. Se puede decir que la invención de la cremallera se puede adjudicar a dos personas: el estadounidense Whitcomb Judson y el sueco Gideon Sundbäck. Un antic aparell similar a la cremallera, "un tancament de roba automàtic, continu", va ser patentat per Elias Howe en 1851; però no era pràctic i no va arribar a al mercat. Whitcomb el va millorar al 1892
 • EL CINEMA SONOR

  EL CINEMA SONOR
  La primera exhibició coneguda de cinema sonor projectat va ocórrer a París el 1900, però la primera projecció comercial de pel·lícules amb sons completament sincronitzat va ocórrer a la ciutat de Nova York, l'abril de 1927 amb la cinta El Cantant de Jazz. El 1919, a l'inventor nord-americà Lee De Forest se li van atorgar diverses patents que portarien a la primera tecnologia de so òptic amb aplicació comercial.
 • LAVADORA ELÉCTRICA

  LAVADORA ELÉCTRICA
  La rentadora o lavarropas és un aparell electromecànic, que pot ser domèstic o d'ús industrial per rentar roba. Finalment, el 1901, el nord-americà Alva J. Fisher -encara que alguns s'ho apunten a l'també nord-americà Louis Goldenberg- crea la primera rentadora elèctrica, precursora de la que avui fem servir. Consistia en un motor que feia rodar un tambor metàl·lic.
 • RADIO

  RADIO
  La ràdio és un mitjà de comunicació que es basa en l'enviament de senyals d'àudio a través d'ones de ràdio, si bé el terme s'usa també per a altres formes d'enviament d'àudio a distància com la que va per Internet. Va ser inventada per el científic serbi-americà Nikola Tesla i el físic italià Guglielmo Marconi, es van enfrontar cara a cara en el que es convertiria en la carrera per inventar la ràdio.La primera transmissió va ser a la nit de Nadal de 1906 on es sentia la cançó "Oh Holy Night".
 • MICROONES

  MICROONES
  Els forns de microones s’utilitzen per escalfar o descongelar aliments o fins i tot per cuinar. En l’era del menjar preparat són omnipresents en la immensa majoria de llars, restaurants i centres de treball o estudi. Va ser inventat per Percy Spencer l'any 1945. Es tractava d'un científic que estava investigant diferents formes de millorar el funcionament de radar per a una empresa anomenada Raytheon.
 • CENTRAL NUCLEAR

  CENTRAL NUCLEAR
  És una instalació industrial en la qual és genera electricitat que és llibera en forma de tèrmica mitjançant una reacció nuclear de fissió. El component principal d'una central és el reactor nuclear, en què s'allotja el combustible nuclear i que compta amb sistemes que permeten iniciar, mantenir i aturar la reacció nuclear. El 17 d'octubre de 1956 es va inaugurar la primera a Calder Hall, Regne Unit, inaugurada per la reina Isabel II i va estar en funcionament durant gairebé 47 anys.
 • 1r SATÈL·LIT ARTIFICIAL

  1r SATÈL·LIT ARTIFICIAL
  Un satèl·lit artificial és unn objecte llançat a l'espai que sigui capaç de mantenir-se en una òrbita estable al voltant de la terra. El primer satèl·lit artificial va ser l'Spútnik 1 llençat l'any 1957 per l'URSS.La part més important dels satèl·lits és la seva càrrega útil, és a dir, els instruments i dispositius que acompliran la missió que té assignada La resta del satèl·lit està constituïda per tota la maquinària necessària perquè la càrrega útil pugui funcionar.
 • INTERNET

  INTERNET
  En principi, l’Internet que coneixem avui va ser una idea acreditada a el nord-americà Leonard Kleinrock, enginyer, científic en computació i professor de Ciències de la computació. És un conjunt descentralitzat de xarxes de comunicació interconnectades que utilitzen la família de protocols TCP / IP, la qual cosa garanteix que les xarxes físiques heterogènies que la componen constitueixen una xarxa lògica única d'abast mundial.
 • EL COR ARTIFICIAL

  EL COR ARTIFICIAL
  Un cor artificial és una pròtesi que s'implanta en el cos per reemplaçar el cor biològic. És diferent d'una màquina de bypass cardiopulmonar, que és un dispositiu extern utilitzat per proveir les funcions de el cor i els pulmons. Ho va inventar Paul Winchell.El primer cor artificial que va ser patentat va ser inventat per Paul Winchell el 1963.
 • SKATE

  SKATE
  És un vehicle que consisteix en una taula de fusta amb quatre rodes en parella que serveix per practicar l'esport anomenat skateboarding. Cada parell de rodes té un eix que se subjecta amb un plançó flexible lleugerament inclinat a la taula, el que permet fer girs per inclinació de la taula a un costat o a un altre. Va ser inventada el 1963 a Malibú, Califòrnia, per Mickey Muñoz i Phil Edwards treient les rodes a uns patins, posant-les a una taula de fusta, anomenant-la Surf Roll.
 • RECEPTOR GPS

  RECEPTOR GPS
  Un receptor GPS és un dispositiu de butxaca que permet saber la posició geogràfica longitud i latitud amb una posició d'uns metres, fent servir la tecnologia GPS. El GPS va ser desenvolupat originalment pel Departament de Defensa dels Estats Units. Durant anys els vaixells, avions i unitats terrestres de l'Exèrcit van fer ús exclusiu del sistema. Creat per Roger L. Easton, va ser creat amb l'objectiu de reemplaçar a sistema Transit, creat el 1965.
 • CUB RUBIK

  CUB RUBIK
  El Cub de Rubik és un trencaclosques mecànic tridimensional creat per l'escultor i professor d'arquitectura hongarès Ernő Rubik el 1974. Originalment anomenat «cub màgic», el trencaclosques va ser llicenciat per Rubik per a ser venut per Ideal Toy Company el 1980. Una galleda de Rubik clàssic posseeix sis colors uniformes. Un mecanisme d'eixos permet a cada cara girar independentment, barrejant així els colors. Per resoldre'l, cada cara ha de tornar a quedar en un sol color.
 • IMPRESORA 3D

  IMPRESORA 3D
  L'inici de la impressió 3D es remunta a 1976, quan es va inventar la impressora d'injecció de tinta. El 1984, algunes adaptacions i avenços sobre el concepte de la injecció de tinta van transformar la tecnologia d'impressió amb tinta a impressió amb materials. És una màquina capaç de realitzar rèpliques de dissenys 3D, creant peces volumètriques a partir d'un disseny fet per ordinador. Sorgeixen amb la idea de convertir arxius de 2D en prototips reals o 3D. La invent Chuck Hull.
 • COMPACT DISC (CD)

  COMPACT DISC (CD)
  Immink va ser el líder de l'equip holandès que, el 1979, va crear el primer CD d'àudio digital. La presentació a la premsa del primer disc compacte per la companyia Philips representa el resultat de gairebé vint anys d'investigacions en el ram de l'òptica electrònica. La producció d'aquest suport digital es va centrar a Alemanya i Estats Units, des d'on es distribuïa a la resta de món. Sens dubte, van ser els anys 90 l'època daurada dels compacts discs, instal·lant fàbriques a diferents països.
 • NINTENDO WII

  NINTENDO WII
  Es la sexta videoconsola producida por Nintendo y estrenada el 19 de noviembre de 2006 en Norteamérica y el 8 de diciembre del mismo año en Europa. Perteneciente a la séptima generación. Shigeru Miyamoto, con más de 30 años de experiencia en el sector de los videojuegos, responsable de las franquicias más lucrativas y populares del sector e ideólogo del concepto de Wii.
 • iPHONE

  iPHONE
  És una línia de telèfons intel·ligents dissenyats i comercialitzats per Apple Inc. que fan servir el sistema operatiu d'Apple iOS. La primera generació d'iPhone va ser posat a la venda el 29 de juny de 2007.
  Tot va començar el 2004, quan diversos enginyers van començar a investigar pantalles tàctils sota la direcció de Steve Jobs, el CEO d'Apple (fins a finals de 2011, substituït per Tim Cook).