Tidslinje om Europa mellom 1880 og 1939

Timeline created by lykkebjorn
In History
 • Trippelalliansen

  Trippelalliansen var ei avtale mellom Tyskland, Østerrike-Ungarn, og Italia. Alliansen gjekk ut på og støtte kvarandre visst eit av landa blei angrepet av to eller fleire styrker. Wikipedia. (31.05.18) henta frå:
  https://no.wikipedia.org/wiki/Trippelalliansen_(1882)
 • Skota i Sarajevo

  Skota i Sarajevo, var da Hertug Franz Ferdinand og hans ektefelle Sophie von Hohenberg ble myrdet. Wikipedia. (14.06.2018) henta frå:
  https://no.wikipedia.org/wiki/Skuddene_i_Sarajevo
 • Wall Street-krakket

  Børskrakket 1929 er eit av dei mest kjente børskrakka i historien. Sjølv om den massive motgangen varte i fleire dagar så blir ofte "black tuesday" brukt for å tidfeste krakket, den dagen prøvde "alle" å selgje seg ut av aksjemarkedet. Wikipedia. (29.5.2018). Henta frå: https://no.wikipedia.org/wiki/B%C3%B8rskrakket_i_1929
 • Den store depresjonen

  Også kalt den "den store verdenskrisen" var ei verdensomfattande økonomisk nedgangsperiode i første del av 30-tallet. "Wall-Street krakket" er den største grunnen til at dette skjedde, sjølv om dette skjedde i USA hadde det stor påverknad overalt i verden.
  Wikipedia. (14.06.2018) henta frå:
  https://no.wikipedia.org/wiki/Den_store_depresjonen
 • De lange knivers natt

  "De lange knivers natt" er en betegnelse på den blodige politiske utrenskningen som starta natten til 30. juni 1934 i Tyskland, ledet av Adolf Hitler utført av elitetroppene i SS(Schutzstaffel). Wikipedia. (29.05.2018) henta frå:
  https://no.wikipedia.org/wiki/De_lange_knivers_natt
 • Kjeldeliste:

  rakk ikkje skrive kjeldeliste
 • Period: to

  Første verdenskrig

  Den første verdenskrigen var ein storkrig med utgangspunkt i Europa, det var to allianser mot kvarandre: England, Russland, Frankrike mot Østerrike-Ungarn, Tyskland og Det Osmanske Riket. Store Norske Leksikon. (14.06.2018) henta frå:
  https://snl.no/f%C3%B8rste_verdenskrig
 • Period: to

  Nazismen

  Nazisme er ein politisk ideologi som oppstod i Tyskland etter første verdskrig, nazismen er inspirert av Mussolini og fascismen i Italia. Den sett den ariske rasa fremst og jødar nederst. Store norske leksikon. (13.06.2018) henta frå:
  https://snl.no/nazisme