Tecno

 • Lavadora elèctrica

  Lavadora elèctrica
  Un dels primers models va ser el que va patentar James King, un inventor dels Estats Units, el 1851. Comptava amb un tambor per rentar la roba. S'hi introduïa l'aigua i el sabó, i la vestimenta es netejava per l'efecte de l'agitació amb la barreja. No va ser fins al segle XX que va arribar la rentadora elèctrica.
 • La cremallera

  La cremallera
  Tot va començar l'any 1851. El seu desenvolupador va ser un home anomenat Elias Howe, que va patentar el que seria avui dia el predecessor de la cremallera, i que consistia en un petit artefacte que permetia tancar de manera contínua una peça de roba. Tot i així, la novetat va fracassar abans d'hora i no va arribar mai al mercat.
 • El boligraf

  El boligraf
  El bolígraf va ser inventat per John J. Loud el 1888 encara que hi ha certa polèmica sobre això. Ell va ser el que faria el primer disseny del que coneixem avui dia ja que va posar una bola en un tub de tinta per poder marcar les línies a les pells que feia.
 • La raadio

  La raadio
  La ràdio (entesa com a radiofonia o radiodifusió, termes no estrictament sinònims) és un mitjà de comunicació que es basa en l'enviament de senyals d'àudio a través d'ones de ràdio, si bé el terme s'usa també per a altres formes d'enviament de àudio a distància com la ràdio per Internet.
 • El cinema sonor

  El cinema sonor
  Des dels inicis, el cinema va ser sonor. Thomas Alva Edison va inventar a la dècada de 1890 el kinetògraf, antecedent de la càmera cinematogràfica. Enregistrava imatges i so i va ser, juntament amb el kinetoscopi, el primer projector de la història. Edison ho va crear al costat de William Kennedy Dickson però ho va patentar al seu nom.
 • L'aerosol

  L'aerosol
  El 1929, Erik Rotheim, un enginyer noruec, va registrar la patent del que es convertiria en una fita, amb un èxit sense precedents: l'aerosol. El desenvolupament exitós de la fabricació massiva d'aerosols va tenir lloc als Estats Units a finals dels anys 40.
 • El microprocessador

  El microprocessador
  El microprocessador va sorgir de l'evolució de diferents tecnologies predecessores, bàsicament de la computació i de la tecnologia de semiconductors. L'inici d'aquesta darrera data de meitat de la dècada del 1950; aquestes tecnologies es van fusionar a principis dels anys 1970, produint el primer microprocessador.
 • 1ª Central Nuclear

  1ª Central Nuclear
  La central nuclear d'Obninsk (Òblast de Kaluga, Rússia) va entrar en funcionament el 26 de juny de 1954, convertint-se en la primera de la història. Tenia un reactor d'urani i grafit. Generava 5 MW amb només un 17% de rendiment tèrmic.
 • 1r Satèl·lit Artificial

  1r Satèl·lit Artificial
  El 4 d'octubre del 1957, la humanitat va posar amb èxit a l'espai per primera vegada en la seva història un satèl·lit de fabricació pròpia. Es diu "Sputnik" i va ser llançat per Rússia, llavors la Unió Soviètica (URSS).
 • Cor Artificial

  Cor Artificial
  El primer cor artificial que va ser patentat va ser inventat per Paul Winchell el 1963 [1]. Posteriorment Winchell li va cedir la patent a la Universitat d'Utah, on Robert Jarvik ho va utilitzar com a model per desenvolupar el Jarvik-7.
 • Skateboard

  Skateboard
  Anys 50 – Neix el Skate
  Sembla que va sorgir com una cosa espontània de diverses persones alhora. Van ser els surfers de la zona de Califòrnia els que, per passar l'estona en dies sense onades, van decidir acoblar quatre rodes de patins a una simple taula de fusta i jugar a surfejar l'asfalt.
 • Microones

  Microones
  El primer microones similar al que coneixem actualment va sortir a la venda el 1967. Tot va començar amb una barra de torró de cacauet que es va fondre en una butxaca. Va ser aquest aleatori incident el que va donar origen a un dels electrodomèstics més populars actualment: el microones.
 • Internet

  Internet
  Internet es va iniciar al voltant de l'any 1969, quan el Departament de Defensa dels EUA va desenvolupar ARPANET, una xarxa d'ordinadors creada durant la Guerra Freda que tenia com a objectiu eliminar la dependència d'un Ordinador Central, i així fer molt menys vulnerables les comunicacions militars nord-americanes.
 • Receptor GPS

  Receptor GPS
  El sistema GPS, se originó en la década del 70, donde idearon una red de satélites que permitía el seguimiento de un objeto en movimiento, a través del cálculo del tiempo que tarda la señal en llegar al receptor GPS, multiplicándolo por su velocidad.
 • El Cub de Rubik

  El Cub de Rubik
  El cub de Rubik pren el seu nom del seu creador, l'escultor, dissenyador i professor d'arquitectura hongarès Ernő Rubik, nascut el 13 de juliol de 1944. El 1974, Rubik va patentar la seva creació a Hongria i el 1977 es va començar a comercialitzar al país .
 • Ordinador personal

  Ordinador personal
  En el 1975, Ed Roberts va encunyar el terme "ordinador personal" quan va presentar l'Altair 8800. Encara que el primer ordinador personal és considerat per molts com KENBAK-1. Que es va presentar per primera vegada per $ 750 el 1971
 • CD (compact disc)

  CD (compact disc)
  Fue en octubre de 1982 cuando Sony y Philips comenzaron a comercializar el CD. En el año 1984 salieron al mundo de la informática, permitiendo almacenar hasta 650 MB (74 min. de CD-A) y, a finales de los 90', hasta 700 MB (80 min. de CD-A).
 • Impressora 3D

  Impressora 3D
  És el 1983 quan el nord-americà Charles W. Hull, més conegut com a Chuck Hull, crea la primera peça impresa en 3D mitjançant el procés conegut com a estereolitografia. L'any següent patentarà la impressió mitjançant aquest sistema i el 1986 fundarà la seva pròpia empresa, 3D Systems, la primera companyia d'impressió
 • Nintendo Wii

  Nintendo Wii
  L'any 2001, Nintendo va planejar ajustar el patró amb la successora de la Gamecube, estrenada en aquest mateix lapse, segons el que s'ha esmentat per Shigeru Miyamoto, dissenyador de videojocs de la companyia. D'altra banda, a l'any 2005, es va patentar el disseny final de la consola Wii.
 • Iphone

  Iphone
  L'iPhone es va posar a la venda el 29 de juny de 2007. L'iPhone només està disponible per als usuaris que se subscriguin a un pla de servei de 2 anys AT&T, a més, als Estats Units i alguns altres països només pot ser adquirit amb una targeta de crèdit que impedeixi fer una compra completament anònima.