schoonheids idealen door de jaren heen

By Roy4
 • 400

  oudheid

  oudheid
  Schoonheid was voor de Grieken een teken van goddelijkheid. De Discuswerper is een voorbeeld van het Griekse schoonheidsideaalDe Romeinen kenden weinig eigen kunst. Ze kopieerden vooral veel van de Grieken en daarmee ook hun schoonheidsidealen.
 • 500

  middeleeuwen

  middeleeuwen
  Fysieke schoonheid was niet heel belangrijk in de vroege Middeleeuwen, Het aardse leven was maar tijdelijk tenslotte. Men kleedde zich ascetisch om niet de aandacht af te leiden van waar het werkelijk om ging, het hiernamaals en het geestelijke.
 • 17e eeuw

  17e eeuw
  Een melkwitte huid, rode make-up, een wespentaile, alles is nep en alle middeltjes zijn goed om het lichaam in de juiste vorm te krijgen: korsetten, valse heupcontouren uit hout en enorme pruiken.
 • eind 19e eeuw

  eind 19e eeuw
  Er waren verschillende stijlen in de 19e eeuw; Empire stijl, Restauratie en Biedermeier, De Victoriaanse tijd en La fin de siècle.De Empire stijl en de Restaurantie en Biedermeier leken veel op elkaar, het was dun en op de mannekleding zat geen versiering meer. De kleding van De Victoriaanse tijd was dat alles hetzelfde was. La fin de siècle was juist heel wijd.
 • begin 20e eeuw

  begin 20e eeuw
  Begin 20e eeuw lijken de dames op eerdere schoonheidsidealen. De vrouw deed niet meer onder voor de man. Een jong figuur was het nieuwe ideaal. De dames droegen in The Roaring Twenties kortere rokken en jurken, wijd en niet getailleerd. Het haar werd kort gedragen en opgestoken. Om dit jongensachtige uiterlijk te bereiken bonden sommige vrouwen zelfs hun borsten in om er jong en slank uit te zien
 • crisistijd jaren 30

  crisistijd jaren 30
  mensen die zoeken naar werk. je ziet dat veel mannen met petjes, hoedjes lopen. Ze zien er best wel netjes uit voor een crisis. Ze zoeken naar werk omdat ze in de crisis zitten. En willen graag geld verdienen.
 • na de 2de wereld oorlog

  na de 2de wereld oorlog
  Na de oorlog, in een stabiellere economie, werd het gezin en huiselijkheid weer belangrijk. Vrouwen werden weer verondersteld hun traditionele rol van huismoeder op te nemen en er op en top vrouwelijk uit te zien. In deze Baby Boom periode waren rondborstige sekssymbolen met een zandlopermodel populair
 • de jaren 50

  de jaren 50
  Vrouwen werden
  'slim' gekleed in de jaren vijftig. Goede verzorging en een op maat gesneden blik werden gewaardeerd. elke centimeter van de dame was de perfecte maat, het dragen van een jurk is een gegeven.
 • de jaren 60

  de jaren 60
  in de jaren 60 kwam de jeugdcultuur waardoor er verschillende soorten kledingstijlen ontstonden. Er ontstonden hippies en daarna ontstond ook nog de flower power. Meiden en jongens gingen veel meer andere soorten kleding dragen dan hun ouders.hele vrolijke kleding met felle kleuren en heel simpel
 • jaren 70

  jaren 70
  De fitnessrage die ontstond schreef voor dat vrouwen niet alleen slank dienden te zijn, maar ook afgetraind. Tot op de dag van vandaag is sportief en slank (soms zelf mager) het ideaal dat we van vrouwen verwachten Veel kleding werd zelf gemaakt. Niet alleen vesten en mutsen, maar ook jurken, korte broeken, kniekousen en grote omslagdoeken werden gebreid.
 • de jaren 80

  de jaren 80
  Schoudervullingen, glanzende stoffen, lycra leggings en grafische prints waren de jaren ’80.Ook het broekpak kwam. En het modetijdperk van Versace brak aan. Hij ontwierp strakke nauwe jurken die alleen door hele slanke meisjes gedragen konden worden. Deze jurken hadden een diep decolletee. Het ideealbeeld veranderde eind jaren '80 van het sportieve figuur naar een slank lichaam met een mooi decolleté.
 • de jaren 90

  de jaren 90
  Mensen gaan in een spijkerbroek of legging onder het motto: wat je mooi vindt, draag je. Kinderen, volwassenen en ouderen dragen min of meer dezelfde kleding: casual vrijetijdskleding, jeans en rokken in felle kleuren.De jaren '90 zijn het begin van de obsessie voor merken en labels op kleding
 • de 21ste eeuw

  de 21ste eeuw
  egenwoordig maakt het niet meer zoveel uit wat je draagt, iedereen heeft zijn/haar eigen stijl. Van skater tot kakker.Ook zijn er verschillende modebeelden.IElk jaar zijn er verschillende stijlen in zoals: pofmouwtjes, skinny jeans, rokjes, maar ook kleuren en de grote merken spelen een rol.