Schoonheid door de jaren heen

By briels
 • 500

  Religie

  Religie
  In deze tijd was er veel met geloof te doen wat ook invloed had op mensen hun kleding veel monniken en dergelijke.
 • Period: 500 to Jan 1, 1500

  Middeleeuwen

  In de middeleeuwen kon je aan de kleren zien of iemand arm of rijk was. Boeren droegen eenvoudige kleren, die ze meestal zelf maakten ze sponnen of weefden zelf hun stof, Maar rijke stadslui kleedden zich veel mooier. De kleren van edelen werden van de mooiste duurste stoffen gemaakt zoals zijde en fluweel en soms versierd met edelstenen. De kinderen in de middeleeuwen zagen er qua kleding vaak het zelfde uit als hun ouders. Als de rijkere vrouwen getrouwd waren bedekten zij ook hun haar.
 • Nov 3, 1300

  middeleeuwse kleding

  middeleeuwse kleding
  weinig info
 • jaren 1600

  jaren 1600
  In de Republiek maakte men de kleding graag van zwaar onverslijtbaar laken.
  Kleding die te klein werd bewaarde men zuinig.
  De mode in ons land liep ver achter bij de mode in Frankrijk. De meeste mensen volgden de mode helemaal niet.
  Zij kochten alleen iets nieuws als ze het werkelijk nodig hadden. Daaraan hield een grote broer of zus ze vast om
 • Period: to

  17de eeuw

  De 17e eeuw, is voor Nederland de Gouden eeuw. Een nieuwe klasse van jonge rijke kooplieden ontstond. Deze gingen zich kleden als adel. Ze gebruikten veel kleur , dure stoffen met veel kant. Ouderen hielden zich nog lang vast aan de kleding van de Renaissance, het "zwarte regentenkostuum" vrouwen droegen een mantel, met een los kleding stuk wat werd vast gespeld. de mannen droegen een pofbroek en een hoed van zilver en edelstenen. op de 2de helft van de eeuw, word alle kleding statig.
 • 1700

  1700
  Qua kleding weinig verschil met 1600
 • 1800

  1800
  Tijdens de Franse Revolutie (1789-1799) keerde men zich ook in Nederland tegen het buitensporige gedrag van de rijken. De dames deden er dus goed aan om zich een beetje aan te passen aan de gewone burgers; de overdaad uit de pruikentijd paste daar niet meer bij.
 • Period: to

  19de eeuw

  De Franse Revolutie maakte een eind aan de overdreven versierde kleding van de vorige periode. Bleven ze zich toch zo rijk kleden, dan bestond het gevaar dat ze gevangen werd genomen en werden vermoord. De revolutionairen gingen zich expres erg slordig kleden. Zij droegen een lange broek (pantalon), een vest en een jas, ook was de klediing niet meer versierd Deze kelding was of te wijd of te nauw en soms allebei. Eerst werd de broek in de laars gestopt, rond 1820 eroverheen,
 • einde 19e eeuw

  einde 19e eeuw
  Tot in de 19e eeuw bepaalden kledingvoorschriften wie welke kleding mocht dragen en wie niet. Zo werden sociale verschillen zichtbaar gemaakt en bevestigd. Overtredingen van deze kledingvoorschriften waren zelfs strafbaar!
 • Period: to

  20ste eeuw

  Na W.O.1 was de kleding recht en sluik, een voorloper van de “charlestonstijl”. De kleding werd eleganter door de Italiaanse herenmode. Einde twintigste eeuw zijn er twee duidelijke stromingen: een terugkeer naar het klassieke zakelijk en een grote stroming van allerlei sporten. ook hebben we rond 1950 de hippies, die zich met vrolijke kleuren en bloemenprint kleden.
 • prehistorie

  prehistorie
  De geschiedenis van schoenen, de prehistorie: In de periode 15.000 - 12.000 voor Christus werden schoenen voornamelijk gemaakt en gedragen om de voeten te beschermen tegen de kou.
 • jaren 70

  jaren 70
  Het Flower Power tijdperk speelde zich af eind jaren 60-begin jaren 70. Een tijdperk dat nog vele jaren later van zich doet spreken. Het was absoluut een uniek tijdperk midden jaren 60. Het tijdperk van de Hippies! Ze noemden zich flowerchildren en protesteerden tegen het kapitalisme, racisme en een consumptie - en klassenmaatschappij. Hun kleding was Oosters georienteerd. Ze kleedden zich uitheems en folklorisch en het liefst droegen ze geen schoeisel.
 • de jaren 80

  de jaren 80
  Breakdance, ook bekend als breaking of b-boying, is een dansstijl. Het vormt samen met rap, graffiti en dj-en de vier elementaire onderdelen van hiphop.
  Breakdance is ontstaan eind jaren 1970, begin jaren 1980 in de zwarte achterstandswijken in New York.Binnen breakdance (en globaal bij hiphop) draait het om het hebben van een eigen stijl, originaliteit en expressie. Als één danser een move van een ander 'steelt' wordt dat biten genoemd.
 • jaren '90

  jaren '90
  jeans werd terug definitief in, met een hoogtepunt eind de jaren '90 toen iedereen een jeansvestje moest hebben. Aan de andere kant van het hipheidsspectrum vinden we de adidas-sportbroeken, kenmerkend door de witte, vertikale strepen opzij, de vreselijke ritselende stof en de drukknopen.
 • 21ste eeuw (jerken)

  21ste eeuw (jerken)
  Jerkin' or Jerk is a street dance from Los Angeles. Since 2009, jerkin' has gained fans along the West Coast and is gaining popularity on the East Coast.
  The dance itself consists of moving your legs in and out called the "jerk", and doing other moves such as the "reject", "dip", and "pindrop".