mode door de jaren heen.

 • 500

  periode 1 middeleeuwen

  periode 1 middeleeuwen
  ze hadden vaak zelfgemaakte schoenen die vrij puntig waren, en eenvoudig en meestal van het leer van dieren. In de middeleeuwen vond men kleding heel belangrijk.Vrouwen droegen vaak mooie jurken om te laten zien hoe rijk ze waren ook hadden ze mooie hoedjes op hun hoofd Ze hadden vaak bij elke kleur een betekenis zoals blauw voor liefde en geel voor boosheid.
 • periode 3 17e eeuw (rubens)

  periode 3 17e eeuw (rubens)
  de meeste mensen volgde de mode helemaal niet. ze kochten alleen iets nieuws als het nodig was. er werden veel pruiken gedragen die waren wel heel duur en niet iedereen kon deze kopen. 17e eeuw is ook wel de eeuw van de barok. Kinderen droegen vele lagen dik ondergoed en zware bovenkleding, als ze ouder werden droegen ze dezelfde kleding als hun ouders.
 • Periode 4 eind 19de eeuw (industriele revolutie)

  Periode 4 eind 19de eeuw (industriele revolutie)
  kledingvoorschriften bepaalden wie wat mocht dragen als dit werd overtreden was het strafbaar! de kleding is veel comfortabeler te dragen dan in de eeuwen daarvoor. de mensen woonden vooral in boerderijen.
 • periode 5 begin 20ste eeuw

  periode 5 begin 20ste eeuw
  de schoonheidsideaal was de wespentaile. de vrouw droeg een korset om haar taIlle buik en heupen. maar toen Paul Poilet de mode veranderde verdwijnde het korset en was de kleding lekker los en gaf bewegingsvrijheid. De stoffen die hij gebruikte waren fijn en zacht en hij gebruikte de kleuren dieprood,roze,groen en geel veel.
 • Periode 6 Crisistijd

  Periode 6 Crisistijd
  De kleding was vooral zwart en hadden een witte grote kraag, want ze wilden er nog wel heel mooi uitzien de schoenen hadden meestal een klein hakje en de vrouwen droegen ook een hoedje op hun hoofd.
 • Periode 7 Na de tweede wereldoorlog

  Periode 7 Na de tweede wereldoorlog
  er waren oude en roestige motors en de vrouwen droegen wijde rokken tot hun enkels die ze meestal zelf hadden gemaakt.
 • periode 8 jaren 50

  periode 8 jaren 50
  in de jaren 50 was er kleding die vooral heel kleurig en vleurig was. met vooral veel accesoiris meestal droegen vrouwen een hakje.De mannen waren meestal gekleed in pak niet fleurig maar meestal zwart of grijs .ook zijn er steerds luxere auto's en motors.
 • periode 10 jaren 70

  periode 10 jaren 70
  De spijkerbroeken hadden lange pijpen aan de onderkant en de rokken werden ook steeds langer. De make-up look is heel naturel in de jaren 70. de accesoires zijn hele grote zonnebrillen grote handtassen en blinkende juwelen. De auto's werden steeds mooier.
 • periode 11 jaren 80

  periode 11 jaren 80
  In de jaren 80 kwam er veel schouderopvulling. De zogenaamde polka dots waren in de jaren 80 erg hip dat zijn groote stippen op de jurk of rok.Ook waren de ballerina's en de leggings in de mode.
 • periode 12 jaren 90

  periode 12 jaren 90
  in de jaren 90 kwamen de olifantenpijpen weer terug door zowel mannen als vrouwen. Ook een spijkerjasje moest je in je kast hebben!. De heuptasjes en kleine ruszakjes waren helemaal in. De Docter Martens waren in de jaren 90 in de mode wan jong tot oud en alle kleuren van de regenboog konden ze gedragen worden. Printjes op je sokken van winnie the pooh of andere tekenfilmfiguurtjes werden giga-populair.
 • periode 13 21ste eeuw

  periode 13 21ste eeuw
  De skinney jeans is helemaal in in de 21e eeuw, men draagt alle kleuren door elkaar heen bijvoorbeeld zwarte kleding en dan een felgroene horloge erbij, het kapsel kan allemaal van lang tot kort van rood tot zwart. het maakt ook niet uit of je sneakers draagt of hakken alles kan! De auto's zijn heel mooi geworden en erg luxe, er komen steeds meer vrijstaande huizen.
 • periode 9 jaren 60

  periode 9 jaren 60
  Ook in deze periode waren de kleding kleurig en fleurig, en de zonnebrillen hadden ook een leuk detail en de vrouwen hadden een apart mooi hoedje op het leek eigelijk wel een beetje carnaval de mannen gingen ook steeds meer kleur dragen. De mensen woonden vooral in rijtjeshuizen.