Timetoast1

schoonheidsidealen door de jaren heen

 • 500

  schoonheidsiedeaal middeleeuwen

  schoonheidsiedeaal middeleeuwen
  in de middeleeuwen was het net als in de oudheid mode bij de vrouwen om een bleke huidskleur te hebben. Alleen in de middeleeuwen was het ook zo dat de vrouwen overal dun moesten zijn en een dikke buik moesten hebben.
 • 530

  schoonheidsidealen oudheid

  schoonheidsidealen oudheid
  de aanhangers van de griekse fylosoof pythagoras zagen het verschil tussen schoonheid en wiskunde. Met de GULDE SNEDE kon je aan een vrouw zien of haar gezicht symetrisch is. Als dat zo was, was je volgens de aanhangers van pythagoras een aantrekkelijke vrouw. ook moest je als vrouw bleek zijn om te laten zien dat je geen zware arbeid deed.
 • Period: 530 to

  schoonheidsidealen

 • schoonheidsideaal 17e eeuw

  schoonheidsideaal 17e eeuw
  In de 17e eeuw was het voor mannen en vrouwen de mode om heel dik te zijn. zo waren vet kwabjes en putten in de dijen helemaal in. iedeteen viel er ook op. dus was je vroeger dik dan had je zo eeen partner.
 • schoonheidsideaal eind 19e eeuw

  schoonheidsideaal eind 19e eeuw
  Na de Industriele Revolutie komen er twee vrouwelijke idealen naast elkaar te staan: De burgervrouw en de mooie ogende vrouw met blauwe kringen onder haar ogen, bruin haar, bleke huid
 • schoonheidsideaal crisistijd

  schoonheidsideaal crisistijd
  In deze tijd zie je veel mannen die werk zoeken. mannen lopen allemaal met petjes en hoedjes. ze lopen er dus eigenlijk best wel net bij.
 • schoonheidsideaal na 2e wereldoorlog

  schoonheidsideaal na 2e wereldoorlog
  na de 2e wereld oorlog werd er veel gefeest. er werden allemaal optochten gehouden. op 5 mei werd er de nationale feestdag gehouden. veel mensen liepen in de kleuren van het land.
 • schoonheidsideaal Begin 20e eeuw

  schoonheidsideaal Begin 20e eeuw
  Begin 20e eeuw lijken de vrouwen zich fanatiek af te zetten tegen eerder verkozen schoonheidsidealen. De vrouw deed in de maatschappij niet meer onder voor de man, en dat kwam tot uiting in een bepaalde vorm van namaak. Een jongensachtig figuur was het nieuwe ideaal. Vrouwen droegen kortere rokken en jurken. Het haar werd kort gedragen en opgestoken. Om dit uiterlijk te bereiken om er sportief, bonden sommige vrouwen zelfs hun borsten in om er sportief, jong en slank uit te zien.
 • schoonheidsideaal jaren 60

  schoonheidsideaal jaren 60
  in deze tijd ontstonden de hippies. Er kwamen veel verschillende kledingstijlen. de oudere mensen droegen nette kleren. alleen de jongeren gingen zich kleden als hippies. Ze droegen dus heel simpele kleding.
 • schoonheidsiedeaal jaren 50

  schoonheidsiedeaal jaren 50
  In deze tijd werden door de vrouwen vooral rokjes en jurkjes gedragen. De jongens/mannen droegen vooral truien.
 • schoonheidsideaal jaren 80

  schoonheidsideaal jaren 80
  In de jaren 80 waren kleren met neon kleuren de kleren die werden gedragen. ook grote truien en beenwarmers werden veel gedragen. mensen die deze kleren droegen zijn bijvoorbeeld michael jakson of the A-team enz.
 • schoonheidsideaal jaren 90

  schoonheidsideaal jaren 90
  bij de jongens waren de olifanten pijpen in de mode. grote broeken met veel zakken waar je veel in kwijt kon. ook was het jeansvestje helemaal in. ook droegen ze veel t-shirts die veel opvielen. BIj de vrouwen waren rokjes boven een lange legging of broek in. In die tijd werd alles ook korter dus blote buik met piercing spatte er ook helemaal uit. dDe vrouwen droegen ook zo min mogelijk make-up.
 • schoonheidsideaal 21e eeuw

  schoonheidsideaal 21e eeuw
  het schoonheidsideaal van nu is bij de meiden slank zijn. Ook moet je bruin zijn om in de mode te zijn. Voor de jongens is het om dun en gespierd te zijn.