Història contemporània? - Cronologia S.XVIII

Timeline created by Miguel_Angel424222
In History
 • Guerra de Successió

  Guerra de Successió
  La Guerra de Successió Espanyola va ser un conflicte bèl·lic internacional que, a més d'afectar el conjunt d'Europa, va incloure la Guerra de la reina Anna a l'Amèrica del Nord, com també accions de pirates i corsaris a les costes de l'Amèrica espanyola.
 • Tractat d'Utrecht

  Tractat d'Utrecht
  Són un seguit de tractats de pau multilaterals signats entre la Corona de Castella, el Regne de França i els seus enemics bèl·lics a Utrecht, que donà lloc al final de la Guerra de Successió espanyola.
 • Assalt a Barcelona

  Assalt a Barcelona
  L'11 de setembre de 1714, els soldats de les tropes borbòniques de Felip V van assaltar la capital catalana. Va ser el final de la guerra de successió, en la qual una part important de Catalunya es va posar al costat de l'archiduque Carles d'Àustria. La victòria de Felipe de Anjou va portar a la promulgació del Decret de Nova Planta el 1716, que va consumar la destrucció de les institucions catalanes i l'idioma.
 • Els Decrets de Nova Planta

  Els Decrets de Nova Planta
  Els Decrets de Nova Planta són el conjunt de lleis sancionades i promulgades per Felip V a l'inici del seu regnat —el primer decret és del 1701, i el darrer del 1719— que implantaren el règim absolutista a la Monarquia d'Espanya. Amb totes aquestes lleis el monarca borbònic s'arrogà la sobirania dels regnes invocant un dret diví.
 • Gran plaga de Marsella

  Gran plaga de Marsella
  El Gran Sant Antoni, un vaixell de l'Est Mediterrani que va atracar a Marsella el 25 de maig de 1720, va causar l'epidèmia. El centre de Marsella i els barris antics van ser els més afectats. La plaga es va estendre ràpidament, causant entre 30.000-40.000 morts d'un total de 90.000 habitants. A la Provença va causar entre 90.000 i 120.000 víctimes en una població d'uns 400.000 habitants.
 • Guerra de Successió de Polònia

  Guerra de Successió de Polònia
  Va ser una guerra amb un abast europeu global al mateix temps que una guerra civil polonesa, amb considerables interferències d'altres països, l'objectiu inicial del qual era determinar qui succeiria August II com a rei de Polònia i Lituània, però que en realitat també va marcar una nova confrontació liderada pels borbons amb la intenció de soscavar o eliminar el poder dels Habsburg a Europa Occidental.
 • La Il·lustració

  La Il·lustració
  La Il·lustració va ser un moviment intel·lectual, filosòfic i cultural que es va desenvolupar a Europa durant el segle XVIII. Aquest moviment també es coneix com «iluminismo» perquè considerava que la raó era la llum que il·luminaria el coneixement humà per treure la humanitat de la ignorància i la manera de construir un món millor.
 • Guerra dels 7 anys

  Guerra dels 7 anys
  La Guerra dels Set Anys fou un conflicte armat ocorregut entre els anys 1756 a 1763 per determinar el control de Silèsia a Europa així com la supremacia colonial a l'Amèrica del Nord i a l'Índia. La guerra també va tenir com a escenaris la costa d'Àfrica, el Carib i les Filipines. Hi van participar Prússia, Hannover, el Regne de Portugal i l'imperi colonial del Regne de la Gran Bretanya d'una banda, i l'Electorat de Saxònia, l'Arxiducat d'Àustria, el Regne de França... entre d'altres.
 • Màquina de vapor

  Màquina de vapor
  La màquina de vapor va tenir un paper rellevant per moure màquines i diversos aparells tan espumps com bombes, locomotores, motors marins, etc.
 • Primera revolució Industrial

  Primera revolució Industrial
  És coneguda com la Revolució Industrial en un moment de transformacions profundes i radicals en l'Europa econòmica, social i tecnològica que va començar a l'Europa del segle XVIII.
  L'abandonament d'un model agrícola de comerç, treball i societat, en la recerca d'un model urbà, mecanitzat i industrialitzat.La pedra angular d'aquesta revolució va ser la tecnologia, concretament l'aparició de la màquina de vapor i l'electricitat posterior.
 • Independència dels Estats Units

  Independència dels Estats Units
  La Independència dels Estats Units comprèn l'alliberament de les tretze colònies establertes en el territori nord-americà del Regne de gran Bretanya. El procés va començar el 4 de juliol de 1776, després de la guerra dels 7 anys, i va durar 8 llargs anys, en què hi va haver diverses batalles entre Gran Bretanya i les colònies d'Amèrica del Nord.
  Finalment, el 1783, amb la signatura del Tractat de París, les tretze colònies van ser reconegudes com els Estats Units d'Amèrica, un país independent.
 • Revolució francesa

  Revolució francesa
  La Revolució Francesa es considera el model de revolució política de la seva època i va suposar la conquesta del poder per la burgesia i el desplaçament de l'aristocràcia i el clergat.
 • Primera República Francesa

  Primera República Francesa
  Va començar oficialment el dia en què els diputats de la Convenció Nacional van aprovar l'abolició de la monarquia, confirmant així la destitució del rei Lluís XVI que havia estat suspès durant el Dia del 10 d'agost de 1792.