Rocroi

D'edat mitjana a edat moderna

 • 1217

  Creació universitats d'Alcalá de Henares, Salamanca, Bolonya, Florència…

  Creació universitats d'Alcalá de Henares, Salamanca, Bolonya, Florència…
  Aquestes universitats les va crear Alfons IX de Lleó i son unes de les universitats més antigues d'Europa. Aquestes universitats son tant important ja que és on es va estudiar el projecte de Crostofal Colom i també un cop es va descobrir el continent Americà es va estudiar i decidir de qui era el continent.
 • 1450

  Imprenta Gutenberg

  Imprenta Gutenberg
  La imprenta Gutenberg la a inventar Johann Gutenberg, aquesta imprenta va fer possible la publicació de llibres en grans quantitats com per exemple la Biblia.
 • 1476

  Creació Inquisició Catòlica

  Creació Inquisició Catòlica
  La inquisició era un tribunal de l'església catòlica que vetllava per la integritat de la fe cristiana, és a dir el que volien es que tothom sigues catòlic, i qui no ho era era castigat. Va ser tant important ja que va ser un fet històric pel fet de que va morir molta gent sense cap motiu. Una persona molt important va ser Luci lll ja que va ser el primer papa que va fer una inquisició.
 • 1492

  Inici de la conquesta d’Amèrica

  Inici de la conquesta d’Amèrica
  Un cop es va descobrir Amèrica va començar la seva colonització. La colonització la van fer els Europeus. La conquesta castellana va voler introduir la religió catòlica allà i el que van fer vas ser enviar missioners encarregats de que tothom fos cristià. Unes de les persones més importants van ser els reis catòlics ja que ells es van encarregar de pagar el primer viatge a Cristobal Colon que va descobrir el nou continent.
 • 1509

  Sorgiment Calvinisme

  Sorgiment Calvinisme
  El calvinisme ho va fer Joan Calví i el que ell va fer va ser reformar l'església protestant que va iniciar Martí Luter amb les 95 tesis.
 • 1517

  95 tesis de Luter

  95 tesis de Luter
  95 tesis de Lutero es un document que posava 95 tesis de les esglésies catòliques. Aquest document el va escriure Martí Luter i el va enganxar a l'entrada de l'església de Wittenberg i això va fer treure a llum les coses que feien malament l'església catòlica.
 • 1532

  Sorgiment Anglicanisme

  Sorgiment Anglicanisme
  Anglicanisme es una religió cristiana protestant que va sorgir després de la inquisició a l'església d’Anglaterra. Això va succeir durant el regnat d’Enric VIII i l’església d’Anglaterra el va reconèixer com una autoritat suprema. Aquest fet va ser tant important ja que va ser l’inici de noves religions.
 • 1540

  Fundació Companyia de Jesús

  Fundació Companyia de Jesús
  Es una ordre de religió catòlica coneguts com els jesuïtes. Actualment és l’ordre més gran de l'església catòlica i això és el fet de per la que es tant important. Una de les persones més importants va ser Ignasi de Loiola ja que va ser que va crear aquest ordre.
 • 1543

  Batalla de Mühlberg

  Batalla de Mühlberg
  La batalla de Mühlberg va ser una guerra deguda a la reforma Luterana que va fer que hi haguessin molts problemes polítics. Aquesta guerra va ser entre les tropes de l'emperador Carles V i les de la Lliga Smalkalda, que finalment la va guanyar Carles V i d’aquesta manera va poder reformar el seu imperi.
 • Period: 1545 to 1561

  Concili de Trento

  Va ser una trobada entre les esglésies catòliques i ortodoxes per resoldre conflictes i prendre uns acords conjunts i d’aquesta manera que tots siguin cristians, cosa que no van aconseguir i l'església catòlica va sortir molt perjudicada ja que va entrar a una gran crisis i es va veure obligada a canviar moltes de les maneres d’actuar com per exemple els perdons dels pecats.
 • Period: to

  Inici Guerra dels 30 anys

  La guerra dels 30 va ser un conflicte europeu que el que van fer va ser modificar les fronteres de molts estats. Aquesta guerra va començar amb la reforma protestant i els seus moviment luteristes i calvinistes, aquesta guerra va fer que hi hagués molts enfrontaments entre catòlics i protestants
 • Pau de Westfalia

  Pau de Westfalia
  Van ser un grup de persones que el que van fer va ser signar uns tractats de pau i d’aquesta manera poder acabar amb diferents guerres com per exemple la guerra dels trenta que el que va fer va ser reconeixen les Províncies Unides Holandeses i la Confederació Suïssa. Això va ser molt importat ja que van intentar mantenir la pau entre diferents països, i va acabar amb guerres que ja portaven molt de temps.