Revolució Francesa

  • Assamblea Nacional - Sala Joc Pilota

    L'Assemblea Nacional del Joc de Pilota va ser un esdeveniment simbòlic durant la Revolució Francesa que va tenir lloc el 20 de juny de 1789 a Versalles. Els representants del tercer estat es van reunir per reclamar una representació igualitària i van prendre un jurament per no separar-se fins a l'elaboració d'una constitució. Aquesta assemblea va demostrar la determinació del tercer estat i va marcar un pas important cap a la igualtat política i el final de l'antic règim.
  • Estats Generals

    Els Estats Generals de la Revolució Francesa van ser una assemblea política convocada en 1789 per abordar els problemes del país. El tercer estat es va declarar Assemblea Nacional i va desafiar el poder del rei. Això va conduir a la caiguda de la monarquia i a l'inici de la Revolució Francesa.
  • Presa de Bastilla

    La presa de la Bastilla va ser un esdeveniment clau de la Revolució Francesa que va tenir lloc el 14 de juliol de 1789. Una multitud de ciutadans va atacar i prendre la Bastilla, una antiga presó simbòlica de la tirania monàrquica. Aquest fet va representar la lluita per la llibertat i va marcar un punt d'inflexió en la revolució, accelerant els canvis socials i polítics.
  • República Democràtica

    La República Democràtica que es va establir després de la Revolució Francesa va introduir importants reformes polítiques i socials. Es van abolir els privilegis de l'antic règim, es va aprovar una nova constitució i es van implantar pràctiques democràtiques. Tot i això, va ser un període marcat per la inestabilitat i els conflictes interns. Aquesta experiència republicana va marcar el camí cap a l'evolució política de França.
  • Guillotinen Rei i Reina

    El rei Lluís XVI i la reina Maria Antonieta de França van ser guillotinats durant la Revolució Francesa. Les seves execucions, el 21 de gener de 1793 i el 16 d'octubre de 1793 respectivament, van marcar la fi de l'antic règim i el començament d'una nova era republicana a França.
  • El Directori

    El Directori va ser un sistema de govern que es va establir després de la Revolució Francesa, entre el 1795 i el 1799. Va ser una forma de govern oligàrquica i conservadora, composta per cinc directors. Va intentar estabilitzar l'economia i restaurar l'ordre després de la Revolució, però va ser marcat per la corrupció i la falta de suport popular. Finalment, va ser enderrocat per un cop d'estat liderat per Napoleó Bonaparte.
  • Cop d'estat de Napoleó

    El cop d'estat de Napoleó Bonaparte, conegut com el 18 de brumari, va posar fi al Directori i va donar inici a l'època napoleònica. Napoleó va aprofitar la inestabilitat política i econòmica per prendre el poder i establir el Consolat. Aquest esdeveniment va marcar un canvi significatiu en la governança de França.
  • Batalla de Trafalgar

    La Batalla de Trafalgar va ser una confrontació naval entre la flota britànica i la flota combinada franco-espanyola. Va tenir lloc el 21 d'octubre de 1805 prop del cap de Trafalgar, al sud-oest d'Espanya. La flota britànica va aconseguir una victòria decisiva, assegurant la supremacia naval i impedint els plans de Napoleó de conquerir Gran Bretanya. La batalla va ser un punt d'inflexió en les Guerres Napoleòniques i va consolidar el domini marítim britànic.
  • Batalla de Rússia

    La Batalla de Rússia va ser una campanya militar liderada per Napoleó Bonaparte durant les Guerres Napoleòniques. L'exèrcit francès va intentar conquerir Rússia, però es va enfrontar a una resistència ferotge i a les dificultats del clima i la logística. Després de l'ocupació de Moscou i la retirada forçada, l'exèrcit francès va patir greus pèrdues i la campanya va marcar un punt d'inflexió en la caiguda de Napoleó i el seu imperi.
  • Batalla de Waterloo

    La Batalla de Waterloo, el 18 de juny de 1815, va enfrontar l'exèrcit francès de Napoleó Bonaparte amb una coalició d'exèrcits aliats. Després d'una intensa batalla, les forces aliades van derrotar a Napoleó, marcant la fi definitiva del seu règim i de les Guerres Napoleòniques. La batalla va tenir un impacte significatiu en la història europea, establint un període de pau i estabilitat a Europa.
  • Mort de Napoleó

    Napoleó Bonaparte va morir el 5 de maig de 1821 a l'illa de Santa Helena, on estava exiliat. La causa oficial de la seva mort va ser un càncer d'estómac. La seva mort va marcar la fi de l'era napoleònica i el seu impacte en la política europea. La seva figura continua sent objecte de fascinació i debat en la història.