Linea del temps

Timeline created by Fortia2.0
In Music
 • Primer invent:Fonoautógraf

  Primer invent:Fonoautógraf
  El fonoautògraf va ser el primer dispositiu capaç de gravar so, literalment parlant. El so es gravava en forma d'una línia amb petites variacions, en un suport de paper que constava d'un cilindre "fumat" amb una làmpada, encara que després era impossible reproduir-lo. Malgrat això, aquest artefacte va servir per demostrar que l'enregistrament del so era possible. També s'emprava per experimentar en el camp de l'audició.
 • Segón invent:Fonògraf

  Segón invent:Fonògraf
  El fonògraf va ser l'eina més comuna per a enregistrar i reproduir so mecànic des de l'època dels 1870 fins a la dècada dels 80. Va ser inventat per Thomas Alva Edison al 1877. Altres inventors tenien dispositius produïts que podien gravar sons, però el fonògraf d'Edison va ser el primer capaç de reproduir el so gravat.
 • Tercer invent:Toca discs

  Tercer invent:Toca discs
  Un tocadiscs és un sistema de reproducció de so, fill del fonògraf, ja que utilitza el mateix tipus de tecnologia, substituint el cilindre del fonògraf per un disc. Va ser inventat el 1925 amb la idea de reproduir els discs en forma elèctrica, portant beneficis com major qualitat en el so, menys desgast del disc i la pua i posseir el control del volum.
 • Quart invent: El cassette

  Quart invent: El cassette
  També anomenada cinta de casset, és un suport d'emmagatzematge de dades magnètic i analògic. És a dir, és un tipus de cinta magnètica utilitzada per a l'enregistrament i reproducció del so. Les primeres cassets van ser produïdes per Philips en Hasselt, Bèlgica, l'any 1962,[1] i van esdevenir ràpidament molt populars, atès que eren un sistema còmode i relativament econòmic de portar la música a tot arreu
 • Cinque invent: Walkman

  Cinque invent: Walkman
  El Walkman de Sony va ser un reproductor d'àudio portàtil, llançat al mercat per la companyia japonesa Sony el 1979. El primer model va ser el TPS-L2. D'aquest model i les seves posteriors revisions, Sony va vendre milions d'unitats, tot i que quan va aparèixer, el 1979, pocs es podien permetre comprar-ne un, a causa del seu elevat preu. El walkman permetia obtenir qualitat de so, a través d'auriculars estèreos, similar a la d'un equip fixe, sense ser tan voluminós.
 • Sise invent: Disc compacte o (CD)

  Sise invent: Disc compacte o (CD)
  Un disc compacte o CD és un disc òptic utilitzat per a l'emmagatzematge de dades. Va ser originàriament creat per a emmagatzemar àudio, però posteriorment va ser usat per a emmagatzemar dades (CD-ROM). El disc compacte va ser desenvolupat per Sony i Philips el 1980.
 • Sete invent: mp3

  Sete invent: mp3
  MPEG-1 Audio Layer III o MP3 és un format d'àudio digital basat en la compressió amb pèrdues, desenvolupat pel grup d'experts Media Picture Group (MPEG) i descrit per una norma ISO. MPEG-1 Audio o Part 3 està dissenyat per a l'emmagatzematge i distribució d'àudio en temps real. MP3 és un dels nivells de compressió d'aquest estàndard, concretament el nivell o capa 3. Aquest nivell és el que té més complexitat i pot aconseguir un bitrate d'uns 192 kbp.
 • Vuite invent: spotify

  Vuite invent: spotify
  Spotify és un programari propietari suec de flux de dades de música. Gràcies a un model d'igual a igual permet escoltar de forma instantània sense temps de descàrrega. Es poden fer cerques de temes musicals per artista, àlbum o llistes de reproducció creades pels propis usuaris. El programa va ser llançat el 7 d'octubre de 2008 al mercat europeu, i el servei està disponible des de proveïdors de Suècia, Noruega, Finlàndia, Espanya, França i Regne Unit.[1]