3 ledat moderna 1 638

L'EDAT MODERNA

 • 1600 BCE

  EL BAROC

  EL BAROC
  El barroc és, a la vegada, un període històric i un moviment cultural que es va estendre a Europa i a llurs colònies entre la segona meitat del segle xvii i els inicis del segle xviii. Com a corrent artístic va influir la literatura, l'escultura, la pintura, la música, l'arquitectura i les arts escèniques
 • 1563 BCE

  Societat i cultura

  Societat i cultura
  Acaba el cocili trento
 • 1541 BCE

  Art

  Art
  El Judici Final, o també Judici Universal, és un gran mural pintat amb la tècnica del fresc a l'època del Renaixement per Miquel Àngel, per decorar l'absis de la Capella Sixtina del Vaticà i per encàrrec del papa Pau III.
 • 1534 BCE

  Societat i cultura

  Societat i cultura
  Enric VIII va ser rei d'Anglaterra i senyor d'Irlanda des del 21 d'abril de 1509 fins a la seva mort. Va ser el segon monarca de la casa Tudor, fill d'Enric VII i Elisabet de York. Famós per haver-se casat sis vegades i per exercir el poder més absolut entre tots els monarques anglesos.
 • 1517 BCE

  SOCIETAT I CULTURA

  SOCIETAT I CULTURA
  Martí Luter va ser un teòleg, frare catòlic de l'Orde de Sant Agustí i reformador religiós alemany; en les seves ensenyances es va inspirar la Reforma Protestant. Va inaugurar la doctrina teològica i cultural anomenada luterana i va influir en les altres tradicions protestants
 • 1503 BCE

  Art

  Art
  La Gioconda o Mona Lisa és una pintura de Leonardo da Vinci, el retrat més famós de la història i, potser, el quadre més famós de la pintura occidental. És un retrat de mig cos en què apareix una dona que mira directament l'espectador amb una expressió que sovint ha estat descrita com a enigmàtica
 • 1492 BCE

  DESCOBRIMENT D'AMÈRICA

  DESCOBRIMENT D'AMÈRICA
  Descobriment d'Amèrica s'utilitza per a referir-se a la primera arribada documentada d'europeus a Amèrica amb grans conseqüències històriques Al segle xv, el terme descobriment era sinònim de cristianització.
 • 1453 BCE

  ELS TURCS CONQUEREIXEN CONSTANTINOPLE

  ELS TURCS CONQUEREIXEN CONSTANTINOPLE
  Els turcs van conquerir constantinoble amb el descobriment d'amèrica
 • 1440 BCE

  Art

  Art
  El David de Donatello és una escultura exempta en bronze de 158 cm, realitzada cap a l'any 1440 per encàrrec de Cosme el Vell, que la volia situar als jardins del seu palau a Florència. Actualment es troba al Museu del Bargello.
 • 1420 BCE

  Art

  Art
  La cúpula de Santa Maria del Fiore és la coberta del creuer de la basílica de Santa Maria del Fiore de Florència. En el moment de la seva construcció era la cúpula més gran del mon, i encara ara continua sent la cúpula de maçoneria més gran mai construïda.
 • 1400 BCE

  RENAIXAMENT

  RENAIXAMENT
  El renaiximent és una època artística, i per extensió cultural, que dona inici a l'edat moderna i en què es reflecteixen els ideals del moviment humanista que va desenvolupar-se.
 • 15 BCE

  MONARQUIA AUTORITARIA

  MONARQUIA AUTORITARIA
  La monarquia autoritària és una categoria utilitzada per la historiografia per a referir-se a les monarquies d'Europa Occidental des de finals de l'edat mitjana fins a començaments de l'edat moderna
 • 1536

  Societat i cultura

  Societat i cultura
  Joan Calví fou un teòleg francès, impulsor de la Reforma Protestant que posteriorment va ser anomenada calvinisme. Calví tenia 8 anys quan Martí Luter va fer públiques les seves 95 tesis. Calví va estudiar humanitats i lleis a la Universitat de París. El 1532 va rebre el grau de Doctor de Lleis a Orleans.
 • 1565

  Art

  Art
  L'obra cartogràfica de Diogo Homem-el més prolífic dels cartògrafs portuguesos- representa l'exemple més emblemàtic de vàlua excepcional de la cartografia nàutica produïda en l'Occident Ibèric al segle XVI.