Jobbik

Jobbik

 • Előszervezet megalakulása (Jobboldali Ifjúsági Közösség)

  Előszervezet megalakulása (Jobboldali Ifjúsági Közösség)
  Kovács Dávid (képen látható) elnökletével.
  "A Jobbik Magyarországért Mozgalom elődszervezete az 1999-ben alakult Jobboldali Ifjúsági Közösség volt, melyet egyetemisták alapítottak, s célja a nemzeti gondolkodású ifjúság összefogása volt." (https://www.jobbik.hu/jobbikrol/kezdetek-jobbik-megalakulasa)
 • Párttá alakulás (Jobbik Magyarországért Mozgalom név felvétele)

  Párttá alakulás (Jobbik Magyarországért Mozgalom név felvétele)
  "Az „elbukott” 2002-es országgyűlési választás után több neves közéleti személy (Wittner Mária, Pongrátz Gergely, Tóth Gy. László, Lovas István, Usztics Mátyás) kérésére a Jobboldali Ifjúsági Közösség 2003. október 24-én a Jobbik Magyarországért Mozgalom nevet felvéve párttá alakult. Fő céljuk az volt, hogy a MIÉP bomlásával és háttérbe szorulásával reális alternatívát nyújtsanak a radikális jobboldali szavazóknak." (https://www.jobbik.hu/jobbikrol/kezdetek-jobbik-megalakulasa)
 • Választási szövetség a MIÉP-pel (MIÉP – Jobbik a Harmadik Út)

  Választási szövetség a MIÉP-pel (MIÉP – Jobbik a Harmadik Út)
  "A 2006-os országgyűlési választásra, a MIÉP-pel MIÉP – Jobbik a Harmadik Út néven hozott létre választási szövetséget. A cél a radikális jobboldali erők összefogása volt, mivel a MIÉP az önálló induláshoz már, a Jobbik pedig még túl gyenge volt. Ennek ellenére a választáson a pártszövetség nem érte el a bejutási küszöböt, így az együttműködés nem folytatódott." (https://www.jobbik.hu/jobbikrol/elso-evek-es-harmadik-ut)
 • A "Bethlen Gábor program", mint választási program kihirdetése

  A "Bethlen Gábor program", mint választási program kihirdetése
  "Bethlen Gábor [...] történelmi példamutatása bizonyítja, ha van átgondolt, felelős stratégia és a megvalósításához szükséges politikai akarat, akkor minden nehézség leküzdhető.
  Ezért választottuk Bethlen Gábort programunk égi védnökének." (https://www.jobbik.hu/rovatok/bethlen_gabor_program/bethlen_gabor_program)
 • A Magyar Gárda megalapítása

  A Magyar Gárda megalapítása
  "Új Magyar Gárda Mozgalom egy pártok és határok felett álló önvédelmi szövetség.A nemzetben nem csupán gondolkodók, de azért tenni is hajlandó magyarok szövetsége." (http://ujmagyargardamozgalom.com/category/h%C3%ADrek/t%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3)
 • EP választási sikerek-3 képviselőt küldhetett a Jobbik

  EP választási sikerek-3 képviselőt küldhetett a Jobbik
  "A 2009. június 7-i európai parlamenti választáson a Jobbik a közvélemény-kutatásokat mintegy háromszorosan felülmúlva 14,77%-ot ért el, ráadásul 7 megyében még az MSZP-t is megelőzték. Az „új erő“ ezzel 3 képviselőt (Morvai Krisztina, Balczó Zoltán, Szegedi Csanád) küldhetett az Európai Parlamentbe." (https://www.jobbik.hu/jobbikrol/erosodes-es-siker-az-ep-valasztasokon)
 • A harmadik legnagyobb párt a parlamentben

  A harmadik legnagyobb párt a parlamentben
  Fidesz-KDNP 67,88%
  MSZP 15,28%
  Jobbik 12,18%
  LMP 4,15% a mandátumoknak a 386 fős országgyűlésben.
 • EU-s zászlóégetés

  EU-s zászlóégetés
  "Az Európai Unióból való kilépés szükségességét hangsúlyozta a Jobbik elnöke pártjának szombati demonstrációján, a párt alelnöke (Novák Előd) egy EU-s zászlót is elégetett." (http://24.hu/belfold/2012/01/14/novak-elod-eu-s-zaszlot-egetett/)
 • Országgyűlési (23 képviselő) és EP választások (3 képviselő)

  Országgyűlési (23 képviselő) és EP választások (3 képviselő)
  "...csak úgy kerülhetne a Jobbik „királycsináló” helyzetbe, ha a 2010-es eredményéhez képest nagyságrendileg nőne a támogatottsága. Erre jelenleg semmilyen jel nem utal. Vona Gáborék persze „kormányra készülnek”, de ugyanezt tették 2010-ben is." (http://hvg.hu/itthon/20140319_Jobbik_Fidesz_MSZP_kampany)
 • Tapolcai időközi országgyűlési választást Rig Lajos (Jobbik) nyeri, a Jobbik parlamenti mandátumainak száma 1-el nő

  Tapolcai időközi országgyűlési választást Rig Lajos (Jobbik) nyeri, a Jobbik parlamenti mandátumainak száma 1-el nő
  "Az előzetes várakozások szerint a parlamenti mandátumért folyó verseny három jelölt között dőlt el: a kormánypárti jelölt Fenyvesi Zoltán, az MSZP és a Demokratikus Koalíció által támogatott Pad Ferenc, illetve a jobbikos Rig Lajos, akinek végül sikerült is a győzelem." (http://www.origo.hu/itthon/20150416-a-jobbikos-rig-lajos-nyerte-a-mandatumot-a-vasarnap-tartott-tapolcai-idokozi-orszaggyulesi.html)
 • Valódi Nemzeti Konzultáció

  Valódi Nemzeti Konzultáció
  A Fidesz Nemzeti Konzultációjára "válaszul". "Hétfőn kezdi kézbesíteni a posta a Jobbik valódi nemzeti konzultációs kérdőíveit - jelentette be Lukács László György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese. A 14 pontos kérdőíveiken öt-öt kérdés az egészségügy és az oktatás, négy pedig a korrupciót érinti." (https://www.jobbik.hu/hireink/indul-valodi-nemzeti-konzultacio)
 • "Néppártosodás" -készülés a 2018-as országgyűlési választásokra

  "Néppártosodás" -készülés a 2018-as országgyűlési választásokra
  A néppárt(ok) célja a szavazatok számának maximalizálása. (Gallai Sándor - Török Gábor (szerk): Politika és politikatudomány, 2005. Aula Kiadó)
 • Fidesz-ellenes plakátkampány -cél a 2018-as választási győzelem

  Fidesz-ellenes plakátkampány -cél a 2018-as választási győzelem
  Felmerül a kérdés, hogy akkor a Jobbik mit csinál? (sem a "ti", sem az "ők" nem foglalja magában a Jobbikot)