Història dels dispositius d'àudio

Timeline created by PaulaFarah
In Music
 • Fonoautògraf

  Fonoautògraf
  El fonoautògraf va ser el primer dispositiu capaç de gravar so, literalment parlant. El so es gravava en forma d'una línia amb petites variacions, en un suport de paper que constava d'un cilindre "fumat" amb una làmpada, encara que després era impossible reproduir-lo. Va ser creat per Leon Scott al 1.857.
 • Fonògraf

  Fonògraf
  El fonògraf, va ser l'eina més comuna per a enregistrar i reproduir so mecànic des de l'època dels 1870 fins a la època dels 80. Va ser inventat per Thomas Alva Edison al 1.877.
 • Gramòfon

  Gramòfon
  El gramòfon és un aparell que reprodueix per mitjans mecànics els sons enregistrats en un disc. Va ser el primer sistema de gravació i reproducció de so que va utilitzar un disc pla, a diferència del fonògraf que gravava sobre cilindre. Així mateix va ser el dispositiu més comú per reproduir so gravat des de 1.888 fins a la fi de la dècada dels anys 1.980. Va ser creat al 1.887 per Emile Berliner.
 • Tocadiscs

  Tocadiscs
  Un tocadiscs és un sistema de reproducció, de so, fill del fonògraf, ja que utilitza el mateix tipus de tecnologia, substituint el cilindre del fonògraf per un disc. Va ser inventat amb la idea de reproduir els discs en forma elèctrica, portant beneficis com major qualitat en el so, menys desgast del disc i la pua i posseir el control del volum. Va ser inventat al 1.925.
 • Cassette

  Cassette
  La casset , també anomenada cinta de casset, és un suport d'emmagatzematge de dades magnètic i analògic. És a dir, és un tipus de cinta magnètica utilitzada per a l'enregistrament i reproducció del so.
  Les primeres cassets van ser creades per PHILIPS
 • Walkman

  Walkman
  El Walkman de Sony va ser un reproductor d'àudio portàtil, llançat al mercat per la companyia japonesa Sony el 1981. El primer model va ser el TPS-L2. D'aquest model i les seves posteriors revisions, Sony va vendre milions d'unitats, tot i que quan va aparèixer, el 1979, pocs es podien permetre comprar-ne un, a causa del seu elevat preu.
 • Disc Compacte

  Disc Compacte
  Un disc compacte o CD és un disc òptic utilitzat per a l'emmagatzematge de dades. Va ser originàriament creat per a emmagatzemar audio, però posteriorment va ser usat per a emmagatzemar dades (CD-ROM). El disc compacte va ser desenvolupat per Sony i Philips el 1980. El 1982 es va iniciar la seva producció en massa i va anar desplaçant progressivament el disc de vinil com a suport d'àudio.
 • MP3

  MP3
  Es un format de compresió d' audio digital que utilitza un algoritme amb perdida per aconseguir un menor espai d' archiu.
  El va crear Karlheinz Brandenburg al 1995.
 • Spotify

  Spotify
  Spotify és un programari propietari suec de flux de dades de música. Gràcies a un model d'igual a igual permet escoltar música de forma instantània sense temps de descàrrega. És poden fer cerques de temes musicals per artistes, àlbums o llistes de reproducció creades pels propis usuaris. El programa va ser llençat el 7 d'octubre de 2008 al mercat europeu.