UNIÓ EUROPEA

Timeline created by GATOWA'S
In History
 • Començament 2a Guerra mundial

  Començament 2a Guerra mundial
 • Finalitza la segona guerra mundial

  Finalitza la segona guerra mundial
  Alemanya provoca la guerra en atacar els països veïns: el 1938 Alemanya pren el control d'Austria i pel març de 1939 annexa Txecoslovàquia. L' 1 de setembre Polònia també és envaïda.França i la Gran Bretanya declaren la guerra a Alemanya.
  Va acabar pel suïcidi de Adolf Hitler el 1945.
 • Pla d'Europa

  Pla d'Europa
  El pla d'Europa es va formar principalment amb l'economia. També es va fer per por a la població, el aprendizatge de la gent, el valors, la cooperació, la mercaderia, etc... https://exteriors.gencat.cat/ca/ambits-dactuacio/afers_exteriors/ue/pla-europa/
 • PLA SCHUMANN

  PLA SCHUMANN
  Consisteix en fer independents els sectors del carbó i de l'acer, de manera que, a partir d'aquest moment, cap país pugui mobilitzar les seves forces armades sense que els altres països s'adonin; amb això es van mitigar la desconfiança i les tensions després de la Segona guerra mundial.
 • TRACTAT DE ROMA

  TRACTAT DE ROMA
  El 25 de març 1957 es van firmar dos tractats. Un dels tractats era el tractat constitutiu de la comunitat econòmica Europea i el tractat constitutiu de la comunitat Europea de l'energia atòmica amb les dues noves comunitats, el consell decideix acceptar les dues decisions sobre la base d'una proposta presentada per la Comissió.
 • Preparacio de l'euro

  Preparacio de l'euro
  Presentació per la Comissió a el Consell d'un memoràndum sobre la preparació d'el pla de creació de la Unió Econòmica i Monetària.
 • El mercat Únic CEE

  El mercat Únic CEE
  Les persones i les mercaderies d' Alemanya, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Espanya, Finlàndia, França, Gran Bretanya, Grècia, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Holanda, Portugal, i Suècia poden circular lliurement a l'interior de les seves fronteres. Onze d'aquests països han adoptat la moneda única de l'euro
 • El tractat de Maastricht

  El tractat de Maastricht
  El tractat de Maastricht constitueix una pedra angular en el procés d'integració de la Unió Europea ja que afegeix una dimensió politicojurídica als tractats (Tractat constitutiu de la Comunitat Europea de l'Carbó i de l'Acer (CECA), el Tractat constitutiu de la Comunitat Europea de l'Energia Atòmica (EURATOM) i el Tractat constitutiu de la Comunitat Econòmica Europea (CEE)) que es referien principalment au.
 • L'euro a Europa

  L'euro a Europa
  Es va introduir per primera vegada el 1999,la seva introducció en forma de diners en efectiu, es va produir per primera vegada el 2002, en dotze dels quinze Estats de la Unió Europea,Als anys següents, la moneda ha estat gradualment adoptada per altres estats membres, el que ha portat a la situació actual en que divuit de vint-i-vuit països de la UE, la nomenada zona euro, reconeixen l'euro com a moneda de curs legal. https://ca.wikipedia.org/wiki/Història_de_l%27euro
 • TRACTAT DE LISBOA

  TRACTAT DE LISBOA
  El tractat es va firma el dia 13 de desembre del 2007. Aquets tractat el seu objectiu era: La UE més democràtica, més eficient i millor capacitada per abordar, amb una sola veu, els problemes mundials, com el canvi climàtic. Principals canvis del tractat: Augment de competències de Parlament Europeu, canvi dels procediments de vot en el Consell, caràcter permanent de el lloc de President de Consell Europeu, nou lloc d'Alt Representant per a Afers Exteriors i nou servei diplomàtic de la UE.
 • El Brexit

  El Brexit
  La sortida del Regne Unit de la Unió Europea, coneguda igualment com a Brexit,estava prevista per al 29 de març del 2019, dos anys després que el govern de Theresa May activés l'article 50 del Tractat de la Unió Europea. Tanmateix, no s'acabà duent a terme fins al 31 de gener de 2020 a les 23:00 hores. https://ca.wikipedia.org/wiki/Sortida_del_Regne_Unit_de_la_Unió_Europea https://www.lamoncloa.gob.es/brexit/acercadelbrexit2/Paginas/index.aspx