Eerste Wereldoorlog

By gs00468
 • Ontstaan van bondgenootschappen

  Ontstaan van bondgenootschappen
  Bondgenootschappen ontstonden ook in de 19e eeuw, net als het nationalisme. Bondgenootschappen waren eigenlijk bedoeld om geen oorlog te veroorzaken, ze dachten dat de landen bang zouden zijn voor de bondgenootschappen.
 • nationalisme tussen de europese staten

  Elke staat wilde in die tijd graag de machtigste staat zijn. Daardoor kon er oorlog ontstaan en dan is ook gebeurd.
 • De moord op Frans Ferdinand

  De moord op Frans Ferdinand
  Frans Ferdinand was de troonopvolger van Oostenrijk-Hongarije. Hij werd samen met zijn vrouw vermoord door Servische nationaliste. dit was een aanleiding tot de eerste wereld oorlog
 • Oostenrijk-Hongarije verklaart de oorlog aan Servie

  Oostenrijk-Hongarije verklaart de oorlog aan Servie
  Oostenrijk-Hongarije verklaarde de oorlog aan Servie naar aanleiding van de moord op Frans Ferdinand. Rusland hielp Servie en Oostenrijk-Hongarij werd geholpen door Duitsland. Er werden steeds meer landen in de oorlog betrokken zoals Engeland, Frankrijk, Belgie.
 • engelse gebruikte de eerste tanks

  engelse gebruikte de eerste tanks
  De Engelse waren de eerste die de tank gingen gebruiken. De tanken leken eerst wel goed, maar ze gingen al snel stuk dus het was niet een heel goed vervoer middel. Een vrachtauto leek toch beter voor eht vervoeren van producten.
 • Einde eerste wereld oorlog

  Einde eerste wereld oorlog
  Aan het einde van de eerste wereld oorlog hebben Duitsland en Oostenrijk- Hongarij verloren. Duitsland moest toen het verdrag van Versailles tekenen. Daarin stond dat zij alle schade moesten betalen die veroorzaakt was door de oorlog. ook mochten zij niet zo veel wapens meer hebben.